https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Janša z vladno ekipo v torek in sredo prihaja na delovni obisk Pomurja

28.05.2012 ob 7:18  

Po celotnem Pomurju se bodo ministri in drugi vladni predstavniki v dveh dneh (29. in 30. maj) sestali s ključnimi akterji Pomurske regije.


Ob tej priložnosti se bo vlada tudi sešla na delovnem posvetu ter se na plenarnem zasedanju srečala z župani, gospodarstveniki, poslanci in državnimi svetniki iz tega dela Slovenije. V okviru obiska bo potekala tudi novinarska konferenca, na kateri bodo predsednik vlade in ministri spregovorili o razvojnih izzivih, priložnostih regije ter drugih aktualnih temah, s katerimi se v regiji srečujejo posamezni deležniki. Predsednik vlade, ministri ter državni sekretarji bodo imeli številna ločena srečanja v regiji, glede na svoje področje delovanja.

Vlada je kot prvo letos prejšnji mesec obiskala ptujsko-ormoško regijo (foto: Tamino Petelinšek/STA).

Janša na obisk Keme in Carthaga

Predsednik vlade Janez Janša bo svoj obisk v Pomurju (tako kot tudi nekateri ministri) začel že v torek popoldne, ko bo v Puconcih obiskal podjetje Kema. Z njim bosta tudi ministra Radovan Žerjav in Andrej Vizjak. Zatem bo predsednik vlade skupaj z ministrom za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žigo Turkom obiskal murskosoboško škofijo in evangeličansko cerkev. V sredo dopoldne se bo Janša skupaj z ministrom za notranje zadeve Vinkom Gorenakom v Moravskih Toplicah srečal s predstavniki madžarske narodnostne skupnosti, popoldne pa bo Janša v Odrancih obiskal podjetje Carthago, opravil novinarsko konferenco v Banovcih, nato pa se bo v Beltincih srečal še s predstavniki romske skupnosti.

Srečanja s ključnimi akterji murskosoboškega, ljutomerskega in lendavskega področja

Celotna vladna ekipa se bo sicer na delovnem sestanku v Moravskih Toplicah srečala v sredo zjutraj, nato pa bodo ministri, predsednik vlade in ostali vladni predstavniki nadaljevali s številnimi obiski in posveti po celotnem Pomurju. Izpostavljamo samo skupna srečanja:

Ministri Janez Šušteršič, Franc Bogovič, Zvonko Černač, Aleš Hojs in predsednik vlade Janez Janša se bodo tako v Beltincih pogovarjali z župani, gospodarstveniki, poslanci in svetniki DS RS z območja Murske Sobote in Gornje Radgone.

Z  župani, gospodarstveniki, poslanci in svetniki DS RS z območja Ljutomera se bodo v Mali Nedelji srečali ministri Andrej Vizjak, Senko Pličanič, Tomaž Gantar in državna sekretarka na ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Mojca Škrinjar. 

Z župani, gospodarstveniki, poslanci in svetniki DS RS z območja Lendave se bodo v Turnišču srečali ministri Radovan Žerjav, Karl Erjavec, Ljudmila Novak in Vinko Gorenak. 

    Komentarji

    1. Mira Hace
      28.05.2012 ob 16:45 Mira Hace

      Nabirajo politične točke, nič drugega!

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Truplo
      28.05.2012 ob 17:34 Truplo

      Daj bejži no! A ni krepko prerano za kaj takega? Saj vladajo več ali manj okrog 100 dni. Politične točke si hipotetično lahko nabirajo samo za kakšne ankete in nič drugega oz. če bi bila vlada pred ostopom in novimi volitvami. Moje mnenje!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.05.2012 ob 21:15 kodila gost

      Naj grejo tja, kjer je treba reševati, ne pa v uspešna podjetja. Pa razvoj, razvoj. Pa denar, denar, ne drobiž. Povem vam, da nimajo pojma. Vse skupaj bo eno samo bluzenje, ko bodo pa odšli, se bomo Prekmurci še dalje smilili samim sebi. Že videno.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Truplo
      29.05.2012 ob 6:28 Truplo

      Denar je bil na voljo... niti ne malo. Delill pa ga je Horvat? Torej je treba najti drugi recept ane?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.