https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

FOTO in VIDEO: Prva domača zmaga Tromejnika po dveh mesecih

Kuzma, 28.5.2012  

Prekrasno vreme in soliden obisk je ob navidez ne preveč borbeni in nezainteresirani igri obeh moštev v prvem polčasu napeljeval misel na družabni lokalni nedeljski popoldan,  na temo ogleda malčkov z mamicami (in poudarjeno očeti), novih zaljubljencev in njihovih znakovnih izpovedi ljubezni in podobnih situacij med gledalci.

Tromejnik G-Kalamar : Aha Emmi Bistrica 1:0 (0:0)

Gledalcev: 300

Strelec: 1:0 Bokan R. (65).

Tromejnik G-Kalamar: Fartek, Nemec, Bokan R. (Bokan B.), Ulen, Kous B. (Mešič), Grah, Vrečič (Hajdinjak), Potrč, Horvat, Janža, Čontala

A je to bila le navidezna slika nedeljskega tretjeligaškega dvoboja v Kuzmi, med domačim Tromejnikom Goričanko Kalamar in gosti iz Slovenske Bistrice. V igri je bilo namreč dokazovanje domače okleščene (kartoni, poškodbe) enajsterice, da zmorejo zmagati tudi dvakrat zapored in se predvsem tudi domačim gledalcem predstaviti z navdahnjeno igro, borbenostjo in pravim pristopom k igri. Še večji vložek pa je bil v igri gostov, ki bijejo neusmiljen boj za obstanek v ligi in so bili lačni točk iz Kuzme.

V prvem polčasu ob taktičnem nadigravanju beležimo le dve resnejši akciji. V 15. minuti so gostje po protinapadu, v situaciji dveh napadalcev proti enemu branilcu, nevarno zapretili, a se je Fartek izjemno izkazal in ohranil domačo mrežo nedotaknjeno.V 37. minuti pa je v zadnjih tekmah prebujeni Vrečič s samostojno akcijo  izvrstno in bliskovito popeljal žogo mimo vseh ovir od sredine igrišča do roba kazenskega prostora, od koder je njegov strel le za malo zgrešil spodnji levi kot gostujočega vratarja.

Drugi polčas je obetal in tudi ponudil precej bolj pestro dogajanje na igrišču in vedno večjo premoč Tromejnika, predvsem po vodstvu domačih v 65. minuti, ko je Vrečič idealno sprejel globinsko podajo in po tleh podal v žogo v sredino, kjer jo je spretni Rok Bokan iz neposredne bližine  potisnil v mrežo. Le nekaj minut za tem je Kous po diagonalnem strelu zadel vratnico. V 70. minuti beležimo tri  nevarne zaporedne strele Nemca, Bokana in Čontale, ki so jih  gostujoči branilci blokirali.

VIDEO:

 

V 78. minuti je Vrečič silovito sprožil  iz obrata z roba kazenskega prostora, a je Stegne strel s parado odlično ubranil, prav tako kot strel Bokana 6 in Čontale 10 minut kasneje. Minuto pred koncem srečanja pa je bil premagan že tudi gostujoči vratar, a je strel Vrečiča oplazil prečko in zletel v gol aut. Gostje iz Bistrice so morda nekoliko podlegli pritisku pomembnosti tekme za njih in v drugem polčasu niso resneje ogrozili domačih vrat, tako da so po daljšem času - prvič po 25. marcu - ostale vse tri točke doma in to več kot zasluženo.

TEKST: Srečko Kalamar

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.05.2012 ob 21:38 hh gost

      glede tega ka se treneri plačuje tisoč evrov na mesec pa tudi igralci imajo kar precej bi lahko bila kakšna zmaga več pa uvrstitev precej višje.

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.05.2012 ob 6:34 boom gost

      Denar ni vse!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.05.2012 ob 7:08 xy gost

      ne denar res ni vse ampak brez njega ne more nihče! pa živi ti brez denarja,če si tak pameten - butec in ta komentar zgoraj je brez smisla (namerna provokacija) verjetno sosedov iz Grada. Boli jih, da so za našimi nogometašami

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.