https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Izjemen uspeh lipovskih in predanovskih hokejistov na travi

29.5.2012  

V zahodni Evropi praznični ponedeljek je prinesel obilico veselja slovenskemu klubskemu hokeju, saj sta oba naša predstavnika Lipovci in Triglav Predanovci zmagala v svoji kategoriji in se tako uvrstila v višji kakovostni razred.


Igralci Lipovcev so na olimpijskem stadionu v Atenah bili po predtekmovanju drugi in tako v boju za napredovanje v Challenge I dobili za nasprotnika portugalski Lamas CFU, s katerim so se doslej pomerili dvakrat, a ga niso nikdar premagali.
Tudi tokrat so Portugalci povedli sredi prvega polčasa, dolgoletni kapetan Lipovcev Franc Maučec pa je do odmora rezultat poravnal. V drugem delu je z prekrasnim zadetkom v rezultatsko prednost Lipovce popeljal Uroš Stanko, pa so pred koncem Portugalci spet izničili rezultatsko prednost. Ker po 70-ih minutah ni bilo zmagovalca sta ekipi pristopili k izvajanju kazenskih strelov, elementu igre, v katerem so Lipovci v preteklosti bili praviloma vedno zelo uspešni. In tako je bilo tudi sedaj, saj so zadeli trije, Portugalca pa zgolj dva. In veselje se je lahko začelo, saj je uvrstitev v C I zavidanja vreden rezultat.
Challenge II, Atene

Lipovci (Slo) : Lamas CFU (Por) 2:2 (1:1) 5:4 - po kazenskih strelih
Strelca v igri: Franc Maučec in Uroš Stanko.
Strelci iz kazenskih strelov: Robi Mesarič, Uroš Stanko in Dominik Mesarič.

Uspešni tudi predanovski hokejisti


Napredovanje iz C IV v C III je uspelo tudi igralcem Triglava, ki so v tekmi za napredovanje imeli za nasprotnike norveško ekipo Kringsa. Igralci Triglava so začeli zelo živčno, saj so v uvodnih minutah zastreljali kar dva kazenska strela, imeli več kratkih kotov in priložnosti za zadetek.
Kazen za zgrešene strele je prišla kaj hitro saj so Norvežani (pravzaprav Pakistanci z norveškim potnim listom) iz redkih protinapadov zadeli. V zadnjih minutah srečanja so stvari stopile na svoje mesto in igralci Triglava so si do odmora ustvarili zaslužena dva zadetka prednosti. Pa tudi to ni bilo dovolj. Norvežani so spet prišli do izenačitve, Triglav pa je po sistemu igranja kot v prvem delu ko konca zadel še dvakrat in si z zmago zagotovil igranje v letu 2013 v  razredu C III.
Challenge IV, Predanovci

Triglav Predanovci (Slo) : Kringsa (Nor) 5:3 ( 3:1)
Strelci za Triglav: Anže Fujs, Gregor Fujs 2 in Tadej Mikola.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.