https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Poslanci SD ogorčeni nad Janševimi izjavami v Pomurju

01.06.2012 ob 8:00  

V poslanski skupini SD so ogorčeni nad izjavami premiera Janeza Janše v okviru sredinega obiska vlade v Pomurju. Izjavo Janše, da je bilo v času zadnjega obiska v prejšnjem mandatu njegove vlade zaznati bistveno več optimizma, poslanci SD označujejo za zavajajočo.


Janša je namreč ob sredinem vladnem obisku Pomurja dejal, da je bil v času zadnjega obiska v prejšnjem mandatu njegove vlade zaznati bistveno več optimizma, ki je temeljil na takratnih pozitivnih trendih in makroekonomskih kazalcih. Kot je dejal, je takrat kazalo, da regija prvič po dolgih letih kaže znake, da bo začela dohitevati slovensko povprečje, a da so zadnja tri krizna leta te trende žal obrnila navzdol.

V poslanski skupini SD ocenjujejo, da se "predsednik vlade spreneveda kljub dejstvom, ki govore v prid temu, da je Pomurje prav zaradi v prejšnjem mandatu sprejetega zakona o razvojni podpori Pomurski regiji na poti hitrejšega okrevanja".

Ob tem navajajo poročilo o izvajanju zakona o razvojni podpori Pomurski regiji, ki je bilo sprejeto na odboru za gospodarstvo 24. maja letos. V poročilu pa je navedeno, "da vlada ocenjuje, da izvajanje ukrepov prispeva k ustvarjanju pozitivne klime v regiji". Predstavnik ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo pa je poudaril, "da je Pomurje edina regija, kjer se brezposelnost znižuje in povečuje zaposlovanje, medtem ko gospodarske družbe izkazujejo izgubo, ki pa se v letošnjem letu znižuje", kaže poročilo.

Ob tem poslanci SD koalicijo opozarjajo, da rasti "na podlagi enormnega zadolževanja, kot smo mu bili priča med leti 2004 in 2008, ni na vidiku", obstajajo pa boljši in manj boleči ukrepi, kako konsolidirati javne finance. Prav pokojninska reforma, kot je bila predlagana v času vlade Boruta Pahorja, bi te ukrepe bistveno omilila, so prepričani v poslanski skupini SD.

    Komentarji

    1. gost
      01.06.2012 ob 8:50 Rozika gost

      Seveda je bilo takrat bolje, več smo si upali. Imeli smo vsaj nekaj malega v sebi da pa še res spadamo v Slovenijo. Zdaj tega nažalost več ni. Pomurski zakon gor ali dol, priskledniki so se najedli, ostali pa...

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.06.2012 ob 10:02 Majaa gost

      SD je za nas Slovence naredil nekaj najslabšega. Vse vaše reforme so nas, namesto izboljšanja položaja Slovenije v družbi, pripeljale v še večjo sociialno krizo. S poudarjanjem vaše pokojninske reforme, bi spravili na kant še več ljudi, kot jih na kantu že je... Tisti, ki se je kdaj, vsaj maalo pozanimal o gospodarski rasti v Sloveniji od leta 1991 do sedaj, mu je jasno, da smo v času vlade Janeza Janše 2004-2008 imeli največjo gospodarsko rast... Sedaj pa naj številke govorijo zase...

      8 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.06.2012 ob 11:30 Židana volja gost

      V SD so ogorčeni, kar je višek cinizma. Ali so pozabili, kdo je zadnja tri leta vodil vlado? Nad izvajanjem Zakona o Pomurju so bedeli njihovi kadri, in kam je šel denar?

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.06.2012 ob 12:45 gost gost

      SD se pripravlja na ofenzivo ,zato morajo odstraniti Pahorja.Veliki vodja levice ima že izdelani plan "rdeči za vsako ceno nazaj na oblast",če ne bodo bankrotirali in privilegiji jim grejo k vragu.Zakon o Pomurju,kam je šlo večina sredstev,seveda za lastne kadre in kaj imamo od njihove vladavine v zadnjih treh letih?

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.06.2012 ob 13:19 poki gost

      Preko Pomurskega zakona je Drejči Horvat povrnil stroške kampanje Miloševiču in ostalim. Zakon je nastavljen tako, da lahko Drejčijevi kolegi sedaj tiste firme, ki so jih tri leta izčrpavali, z državno pomočjo postavijo nazaj na noge. Židan je bil mogoče res eden manj slabih ministrov, bil pa je del ekipe, ki je poskrbela predvsem zase. To ni napad na njih, to je golo DEJSTVO!!!

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. copicar
      01.06.2012 ob 13:29 copicar

      poki pred dvema dnevoma san gledo slo3 odbor za kmetijstvo keroga vodi židan,malo san nej skup spadno ka je dečko delo pojma nema voditi sejo, sekretarka ga je non stop popravlala,on pa je samo z bledin gledo pa spitavo ali bi to on mogo znati.Vupan ka je štoj to gledo pa ka napiše svoje mnenje,saj takšnoga vodenja seje san še nej nikdar vido pa mi vrvlite ka man dopoldan non stop na slo3 in spremljan skoraj vse seje državnega zbora kot ostale odbore ki soin to iz samo enega razloga,saj takšnih komedij ne vidiš nikjer kot so na slo 3 v državnem zboru.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      02.06.2012 ob 0:29 lump gost

      Vah, svaka čast, očitno nemaš drugoga dela v življenji kak seje spremljati dopoldneva? takši so fejst kredibilni ja...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. copicar
      02.06.2012 ob 6:32 copicar

      lump ka pa te naj delan če san v penziji

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      05.06.2012 ob 16:06 komisionar gost

      lani gda san prišal na izpit v Jankovičuzijo -LJ me je najprle preserator pijtal , če smo že zapravili tiste miljone ,, včasi mi niti nej kliknolo , tepa vseeno - ali moren povedati , kak drujgi na tou gledajo . Te pa tuj ,prasce sta z Polaničon zapravla zdaj ta pa frnjockivala ------ zanijma me pa še eno , ge do zijdali nouvi trgovski center, ka mi je že te BTC dosaden, pa čiglij ne oden ta

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.