https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

V Lendavi poškodovanje telefonske govorilnice in vlom v stanovanjsko hišo

02.06.2012 ob 9:05  

Policisti v Pomurju so v preteklem dnevu obravnavali štiri prometne nesreče, ki so se vse končale le z gmotno škodo, šest kaznivih dejanj, sedem kršitev javnega reda in miru, dva manjša požara, pridržali dve osebi in zasegli osebni avtomobil.

Na področju kriminalitete so obravnavali dva vloma, dve tatvini, dve poškodovanji tuje stvari in zatajitev. Lendavski policisti so obravnavali poškodovanje telefonske govorilnice in vlom v večstanovanjsko hišo, od koder pa storilec ni odnesel ničesar. Radgonski policisti so obravnavali poškodbo vzvratnega ogledala na avtomobilu, kaznivo dejanje zatajitve in pri poskusu tatvine bakrenih kablov prijeli dva tujca. Petrovski policisti so obravnavali vlom v zapuščen gostinski lokal, od koder je neznanec ukradel tri klopi, soboški pa tatvino jagod. 

Javni red in mir je bil kršen štirikrat v zasebnih prostorih in dvakrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili. 

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola sta bila pridržana dva voznika osebnih avtomobilov. Vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola je bil zasežen osebni avtomobil. 

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo čez dan pogostejše na območju PP Lendava. 

Danes vas vabimo na 3. rekreativni kolesarski maraton, ki ga organizira PU M. Sobota v sodelovanju z IPA regionalnim klubom za Pomurje in trgovskim centrom Maximus. Kolesarske proge so dolge 60, 20 in 9 km. Začetek maratona bo ob 10 uri na parkirišču TC Maximusa. 

Vzporedno s kolesarskim maratonom bodo osnovnošolci tekmovali v spretnostni vožnji s kolesi,  policisti pa so  pripravili preventivnim projekt »VARNO V POČITNICE« , kjer boste dobili številne nasvete za varne počitnice.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.