https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Andreja Komel na direktorskem stolčku Pomurskih mlekarn zamenjala Hlebičevo

11.06.2012 ob 11:31  

Nadzorni svet Pomurskih mlekarn se je v petek sporazumno razšel z dosedanjo direktorico družbe Bernardko Hlebič, čeprav ji je aprila podaljšal petletni mandat. Vodenje mlekarn je zdaj prevzela dosedanja predsednica nadzornega sveta Andreja Komel.


Kmetje, ki so prek družbe pooblaščenke lastniki mlekarne, pa so ogorčeni, ker se je to zgodilo brez njihove vednosti. Komelova je na današnji novinarski konferenci povedala, da so na seji nadzornikov obravnavali rezultate poslovanja za leto 2011 in tudi za leto 2012 ter učinke investicij, nato pa so na dnevni red uvrstili tudi točko o zaupnici upravi družbe. Po razpravi je Hlebičeva podala odstopno izjavo, ki jo je nadzorni svet s štirimi glasovi za in enim vzdržanim sprejel.

Andreja Komel, nova direktorica Pomurskih mlekarn (foto: Prlekija-on.net)

Člani nadzornega sveta so potem še potrdili, da vodenje družbe kot vršilka dolžnosti do imenovanja novega vodstva prevzame Komeljeva, ki pa ne more biti hkrati nadzornica. Hlebičeva bo brez odpravnine ostala v podjetju šest mesecev.

Komeljeva je napovedala, da se bodo "v tem obdobju osredotočili predvsem na prodajo oziroma trženje, optimizacijo proizvodnje in finančno stabilizacijo podjetja". Pomurske mlekarne so lansko leto končale z 1,25 milijona evrov izgube, negativni trend poslovanja pa se po besedah Komeljeve nadaljuje tudi letos, tako da je stanje skrb zbujajoče.

Član nadzornega sveta in predstavnik Pomurske mlekarske zadruge Stanko Glavač, ki ni podrl razrešitve, je nad odločitvijo presenečen, saj so točko o razrešitvi dodali med sejo. Po njegovem mnenju dosedanja direktorica ni delala slabo, za težave in finančno stanje pa da so krive razmere na trgu.

Bernardka Hlebič, bivša direktorica Pomurskih mlekarn

Franc Küčan kot eden od lastnikov in podpredsednik sindikata kmetov pa pravi, da bodo poskušali čim prej razjasniti, ali je bila odločitev nadzornega sveta legitimna, saj lastniki z njo niso bili seznanjeni, sprašuje pa se tudi, koga zastopa Komelova, saj je postala nadzornica v imenu Kmetijske zadruge Ormož, kjer pa ni zaposlena že leto in pol.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.06.2012 ob 21:53 gost gost

      "v tem obdobju osredotočili predvsem na prodajo oziroma trženje, optimizacijo proizvodnje in finančno stabilizacijo podjetja" - tale izjava je milorečeno čudna in zveni kot da se dosedanja uprava, ki je že Pomurske mlekarne pred časom potegnila iz rdečih številk ni ukvarjala ravno s tem. Se mi zdi da tale gospa ne bo dolgo tukaj ....

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.06.2012 ob 21:57 gost -2 gost

      Franc Küčan: Ali sedaj vidiš kako slabi lastniki ste? Saj pa sploh ne veste kdo vas oz. vaše solastnike zastopa! Ni čuda da je stanje takšno kakršno je ....

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.