https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Šahisti iz treh držav so se pomerili na zaključnem turnirju v Krogu

Krog, 12.6.2012  

V nedeljo, 11. junija, je bil pri brodu v Krogu odigran zaključni konectedenski turnir Šahovskega društva Radenska Pomgrad, ki se ga je udeležilo 66 šahistov iz Slovenije, Hrvaške in Madžarske.


Prvo mesto na turnirju je zasedel velemojster Georg Mohr, ki je v devetih kolih zbral 8 točk, drugi je bil Štefan Cigan (6,5), tretje mesto je osvojil Jernej Buzeti (6,5).

Po končanem turnirju je bil odigran še „cuger“ za nagrado broda, kjer je slavil Goran Šegovič iz Hrvaške, ki je v finalu na brodu premagal Jerneja Buzetija. Tretji je bil Jernej Skuhala.

Razglašene so bile tudi generalne uvrstitve na osmih konectedenskih turnirjih v letu 2012:

Splošno:

  1.    Denis Gjuran (338)

     2.-3. Matej Titan (258) in

             Boris Kovač (258)

     4.     Jernej Buzeti (243)

Mladinci in pionirji:

  1. Matej Titan (380)
  2. Matej Grah (315)
  3. Nino Cmor (211)

Nižjekategorniki

  1. Matej Grah (308)
  2. Janko Brunčič (287)
  3. Darko Babič (241)

Na sliki (z leve proti desni): glavni sodnik Dušan Kozic, Jernej Buzeti, Georg Mohr, Štefan Cigan in predsednik Šahovskega društva Radenska Pomgrad Ludvik Titan.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.