https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Silverhawksi se bodo skušali oddolžiti Wolvesom na II. Lendava Bowlu

Lendava, 14.6.2012  

V soboto ob 19. uri  bo v Lendavi oživela nogometna zelenica, na njej pa bodo v glavni vlogi igralci ameriškega nogometa. Namreč na sporedu bo drugi Lendava Bowl, tako kot lani se bosta pomerila Ljubljana Silverhawks in Budapest Wolves. Lani so gostje, bo letos zmaga ostala doma?


Lani poleti se je Prekmurju zgodil prelomni dogodek - prvič v zgodovini se je odigrala tekma ameriškega nogometa. V Lendavi sta se pomerila Ljubljana Silverhawks in Budapest Wolves, tekma pa se je končala z zmago Madžarov 13:17. Tudi letos se bo na isti lokaciji odigral zdaj že II. Lendava Bowl, pomerila pa se bosta ista nasprotnika. Pred spektaklom smo se pogovarjali z Urošom Valantom, športnim direktorjem Ljubljančanov.

Lani so zmagali gostje, se jim boste letos revanširali?

Vsekakor bomo šli na zmago. Sicer nam bodo zaradi poškodb manjkali nekateri igralci,a tako pač je, po desetih tekmah ni nihče več cel. Letos imamo precej drugačno ekipo od lanske, vzdušje je super in seveda bi si zelo želeli odnesti pokal domov. Seveda pa Madžarov ne gre podcenjevati, Wolvesi so odlična ekipa, ki vedno igra trdo."

Kakšne spremembe sta doživeli moštvi v enem letu, kdo je kaj pridobil in izgubil?

Wolvesi imajo nekaj težav na položaju podajalca, kjer so zamenjali že tri igralce. Gre za igralsko pozicijo, ki je v igri najpomembnejša, zato so vsaj tu najbolj ranljivi. Nekaj fantov se je tudi upokojilo, a tisti najbolj pomembni veterani so se vrnili. Še vedno so izredno nevarni v igri po tleh, tako da bomo ves čas morali paziti nanje.

Sami nismo izgubili nikogar, celo nekaj veteranov se je vrnilo in zato seveda upamo, da se bomo gledalcem oddolžili z dobro predstavo. Letos igramo predvsem po zraku, zato je naša igra atraktivna ter dinamična. Letos imamo tudi veliko več igralcev kot lani, motivacija je drugačna in zato upam, da bomo letos boljši.  Predvsem pa je letos naša obramba trdna kot granit,prav gotovo najboljša odkar sem v klubu!

Se glede na preteklo leto obetajo na drugem Lendava Bowl kakšne spremembe?

Prva novost je, da ne bo vstopnine, torej bo vstop prost. Na tribunah bo animator, ki bo gledalcem sproti razlagal, za kaj gre. Letos smo ugotovili, da je vzdušje veliko boljše, če gledalce nekdo vodi, jim sproti govori, na kaj morajo biti pozorni, kaj se lahko zgodi. Takšne tekme nato postanejo prava zabava za občinstvo, zato bi res še enkrat povabil vse, da pridete in se dve uri zabavajo z nami ter navijate za Silverhawkse.

Poziv gledalcem, da naj pridejo na tekmo ...

Vreme bo! Mi smo pripravljeni, čakamo vas ob lepem poletnem večeru, tako da resnično vabljeni vsi, da bo spektakel vreden svojega naziva!

Več fotografij z lanskega Lendava Bowla si lahko ogledate TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.