https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Nafta bo šla od začetka, prihodnjo sezono verjetno v Pomurski nogometni ligi

Lendava, 19.6.2012  

Včeraj je v Lendavi potekala kupščina NK Nafta, da bi odločila o usodi kluba. Zaradi nesklepčnosti njenih članov pa niso mogli sprejemati sklepa, ali bodo klubski nogomet v Lendavi reševali s stečajem ali s prisilno poravnavo.


Potem, ko je Nafta slabo zaključila sezono v 1. SNL in ji zaradi nerešenih finančnih kriterijev niso podelili licence za igranje v 2. ligi, klubu ostaja slab milijon evrov dolga, ki ga klub ni zmožen odplačati. Zato je včeraj v Lendavi potekal sestanek skupščine NK Nafta, na katerem naj bi le-ta odločila, kaj bo z lendavskim nogometnim klubom v prihodnji sezoni. Ker je bilo prisotnih le 8 od 20 glasov, navzoči člani odločitev niso mogli sprejeti. Je pa predsednik kluba, Ivan Oletič, nakazal dva možna scenarija: stečaj in prisilno poravnavo.

Tako v primeru stečaja kot prisilne poravnave se klubu v prihodnji sezoni najverjetneje obeta Pomurska liga. Kot je povedal Oletič, bo klub moral štartati od začetka, nato pa se vsako leto povzpeti en rang višje. Pri tem je po njegovem mnenju ključnega pomena vzgojiti mlade kvalitetne nogometaše, s katerimi bodo lahko konkurirali v višjih tekmovalnih rangih.

Kot eno od možnosti za reševanje klubskega nogometa v Lendavi je Oletič predlagal stečaj. V tej varianti bo ob razglasitvi stečaja potrebno formirati novo društvo in praktično začeti z nule. Pri tem morajo počakati na razdelitev ekip po posameznih ligah, ki ga bo opravil izvršne odbor Nogometne zveze Slovenije (NZS) na jutrišnjem zasedanju. Morebitni novonastali klub bi potem moral počakati na povabilo NZS, v kateri ligi bi v prihodnji tekmovalni sezoni 2012/13 lahko zaigral. Kot trenutno kaže, naj bi to najverjetneje bila Pomurska liga, možnosti za 3. ligo so minimalne.

Prav tako se klubu obeta Pomurska liga, če bi se odločili za prisilno poravnavo. Pri tem pa predsednik NK Nafte opozarja na bojazen, da klub izpade iz lige, če prisilna poravnava pade tekom igralne sezone, saj bi v tem primeru eno sezono izgubili.

Ob dilemi med stečajem in prisilno poravnavo pa se porajajo številna druga vprašanja. Bodo domači igralci ostali v klubu tudi v prihodnje? V katerih ligah bodo v prihodnji sezoni igrale mlajše ekipe? Bodo tudi igralce iz mlajših vrst premamili drugi okoliški klubi? ... Odgovore na to pa bodo lahko iskali šele potem, ko bo skupščina sklepčna in bo znana usoda kluba.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.06.2012 ob 8:42 SMISEL gost

      TO JE TE SEDAJ PAMET IN SMISEL NOGOMETA. ZAPUFANJE IN PROPAD! SEVEDA NA KONCU SO VSI NEDOLŽNI.... Ajmo sedaj kje so krivci in naj odgovarjajo!!! NAVIJAČI NAFTE....POIŠČITE KRIVCE IN SE Z NJIMI ZMENITE NAJHUJŠE PA JE ZA TISTE KATERI NE DOBIJO DENAR ŠE ENKRAT ZA RAZMISLEK...A J TO SMISEL NOGOMETA?????????????????

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.06.2012 ob 9:16 Sobočanec gost

      tak de Mura drugo leto ...žal

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.06.2012 ob 9:43 j gost

      po vsej verjetnosti de Mura tude tak čez nekaj časa..

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.06.2012 ob 11:13 g gost

      grobari so se še uspeli pofotkati..kak jij neje sram?

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.06.2012 ob 11:27 Godzila gost

      Samo neka me zanima. Kak pa te pomurska liga??? Ali so mislili 1.MNZ Lendava? Ker neven če jih lejko zbašejo samo tak notre v eno ligo. Ali čista doj ali pa nika- če je že tak.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.06.2012 ob 14:26 b gost

      Tak jii v 1. MNZ jih djati pa naj začneju znova z vsemi komplet. Pa tej ka samo pejneze vlečejo za nedelo jih stirati. Pa na novo postaviti vse komplet te de se tudi za dolgoročno tudi prinas v Lendavi z domačimi igralci lejko igrati.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. jimmy80
      19.06.2012 ob 15:18 jimmy80

      pomurska liga je možna al pa tudi 3....či de politika v primeri stečaja nafti tak pomagala kak Mure. Ali ste ži pozabile ka Mure 05, tude nej začala v zagnji lige?!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      19.06.2012 ob 16:01 halgato gost

      Mogoče nevete pravila. Pomursko ligo vodi MNZ M.Sobota nej NZS, tako,da sten NZS nema nič, če de NAFTA štela špilati v Pomurski ligi te samo z soglasjem vsej klubov kateri igrajo v tej ligi. Vptašanje pa je što de te ven spadno? Možna je samo razširitev lige ali pa izpad enega kluba z MNZ Lendava.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      20.06.2012 ob 7:26 prekmurec gost

      Mislen ka nesmi biti govoro o ton ka de nafta špilala v pomurski ligi, zatou ka nemre tan nikak špilate. Lejko špila edino v 1.MNL Lendava in nindre indre. Saj soboški klubi pa zveza nedo ščele zgibiti svojoga predstavnika v ligi, zatou do vsi proute tome, ka se nafto notri uturi, pa tak je edino pravilno.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      20.06.2012 ob 8:40 kren gost

      saj pa je v pomurski ligi še itak eno mesto fraj ker je iz 3. lige noben pomurski klub nej vo spadno tak ka

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      20.06.2012 ob 15:47 x gost

      Tak ka Nafta v 1. MNL za 13. mesto v Pomurski pa kvalifikacije Panonija ; Križevci tou de edino pošteno za vse. Nafta pa od začitka naj nastavi lidij kateri majo volou delati pa znajo trenirati decu pa čes lejta de se tou obrestovalu nan v Lendavi.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      20.06.2012 ob 15:54 Lendavčan gost

      Tak je več dati za decu ka treniraju pa te su člani na vrsti žal tak ji. Ka zdaj se je premalo delalu z temi mlajšimi selekcijami predvsem zavzetost in vola do dela bi naj pokazali več nakateri zatou mislin ka bi tu redno nihče mogel najprli tu napraviti red. Np kak P.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.