https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

SOBOŠKO POLETJE: Pihalni orkester Murska Sobota in Halgato band (otvoritveni koncert)

Kdaj: Četrtek, 28.06.2012 ob 20:00

Kje: Murska Sobota, Trg kulture, Murska Sobota

Otvoritveni koncert Soboškega poletja bo tudi letos pripadel domačim glasbenim izvajalcem. PIHALNI ORKESTER MURSKA SOBOTA je letos zaokrožil že 79 let delovanja in ima za seboj številne nastope v domovini in tudi v tujini. Zadnje desetletje ga vodi dirigent Simon Novak, ki je v tem času osvežil tako repertoar kot tudi zven orkestra.
Za skupni koncert s HALGATO BANDOM, v slovenskem prostoru uveljavljeno prekmursko romsko glasbeno skupino (zmagovalci Narečne popevke 2011 po oceni strokovne komisije), so se odločili, ker so čudoviti glasbeniki, ki so se odlično zlili z zvoki pihalnega orkestra. Koncert bo prav gotovo zanimiv, saj bomo slišali preigravanja tradicionalnih romskih skladb in izvajanje avtorskih skladb. 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.