Slobodni festival 6

Sreda, 04.07.2012 ob 8:00
Mursko Središče, Turistični kompleks Cimper

Po že izvedenih Eksperimentalnih elektronskih intervencijah je pred nami nov dogodek, ki bo zbral umetnike novih medijev, raziskovalce in aktiviste, ki provocirajo, presprašujejo in iščejo nove modele v obstoječih družbenih, kulturnih, tehnoloških in ekonomskih sistemih.


Slobodni festival bo potekal od 4. do 8. julija 2012 v Turističnem kompleksu Cimper v Murskem Središču.


Del festivalskega dogajanja je simpozij Workshopology (znanost delavničarstva). Kakšen bi moral biti odnos med tistim, ki izobražuje, in tistim, ki se izobražuje? Kako učinkovite so metode izkustvenega učenja? Katere so pomanjkljivosti formalnega izobraževanja? To so samo nekatera vprašanja za razpravo.


Workshopology je edina festivalska enota z vnaprej določenim terminom. Termini, lokacije in teme vseh ostalih predstavitev in delavnic se bodo določale med festivalom. Slobodni festival 6 bo poskušal izvesti kombinacijo novih tipov skupinskih participativnih procesov, kot sta Open space in World Café.


Tudi letos bodo na festival prišli posamezniki in skupine, ki prakticirajo odprtokodnost, odprte tehnologije, "napravi sam" pristop ter kulturo deljenja znanja in informacij. Svoj prihod so potrdili biotehnolog dr. Marc Dusseiller iz Züricha, izdelovalci koles Bike Kitchen iz Linza, art-video duo Experimental Half-Hour iz Portlanda, Ljudmila – Ljubljana digital media lab, I’MM_ Media lab iz Zagreba.


Pozivamo vas, da na festivalu izvedete svojo predstavitev, delavnico ali da sodelujete na delavnicah. Svojo udeležbo prijavite na internetni strani festivala slobodnifestival.info, kjer boste našli tudi vse potrebne informacije. V času festivala bo na voljo prostor za brezplačno kampiranje.

Oceni:
 
0 (0) : (0) 1Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.
Prijavi se z računom: line line line

ali komentiraj kot gost:

Ime ali vzdevek:


e-pošta: (samo za potrditev veljavnosti)
IZPOSTAVLJAMO
FOTO UTRINKI
KRONIKA
VREMENSKA NAPOVED  ( Murska Sobota )
Trenutno

10
Jutri

8/16
Ponedeljek

9/16
Torek

8/21
Sreda

11/22
POMUREC.COM NA FACEBOOKU
NAJBOLJ BRANO TA TEDEN
Politične razprtije v Rakičanu, svet krajevne skupnosti razpadel
VIDEO: Kako je Mura premagala Cankovo
FOTO: Pustolovski park Bukovniško jezero že čaka na adrenalinske navdušence
Aha Mura: Nemškega podjetja Uniontrust še ni v pomoč
Pomurski dolžniki: po podatkih »slabe banke« je največji dolžnik Bioplinarna Gjerkeš

NAZADNJE KOMENTIRANO

KOLEDAR DOGODKOV
Nedelja, 20.04.2014
0:00 Moravske Toplice
9:00 Moravske Toplice
Ponedeljek, 21.04.2014
Torek, 22.04.2014
Sreda, 23.04.2014
Petek, 25.04.2014