https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Slobodni festival 6

Kdaj: Sreda, 04.07.2012 ob 8:00

Kje: Mursko Središče, Turistični kompleks Cimper

Po že izvedenih Eksperimentalnih elektronskih intervencijah je pred nami nov dogodek, ki bo zbral umetnike novih medijev, raziskovalce in aktiviste, ki provocirajo, presprašujejo in iščejo nove modele v obstoječih družbenih, kulturnih, tehnoloških in ekonomskih sistemih.


Slobodni festival bo potekal od 4. do 8. julija 2012 v Turističnem kompleksu Cimper v Murskem Središču.


Del festivalskega dogajanja je simpozij Workshopology (znanost delavničarstva). Kakšen bi moral biti odnos med tistim, ki izobražuje, in tistim, ki se izobražuje? Kako učinkovite so metode izkustvenega učenja? Katere so pomanjkljivosti formalnega izobraževanja? To so samo nekatera vprašanja za razpravo.


Workshopology je edina festivalska enota z vnaprej določenim terminom. Termini, lokacije in teme vseh ostalih predstavitev in delavnic se bodo določale med festivalom. Slobodni festival 6 bo poskušal izvesti kombinacijo novih tipov skupinskih participativnih procesov, kot sta Open space in World Café.


Tudi letos bodo na festival prišli posamezniki in skupine, ki prakticirajo odprtokodnost, odprte tehnologije, "napravi sam" pristop ter kulturo deljenja znanja in informacij. Svoj prihod so potrdili biotehnolog dr. Marc Dusseiller iz Züricha, izdelovalci koles Bike Kitchen iz Linza, art-video duo Experimental Half-Hour iz Portlanda, Ljudmila – Ljubljana digital media lab, I’MM_ Media lab iz Zagreba.


Pozivamo vas, da na festivalu izvedete svojo predstavitev, delavnico ali da sodelujete na delavnicah. Svojo udeležbo prijavite na internetni strani festivala slobodnifestival.info, kjer boste našli tudi vse potrebne informacije. V času festivala bo na voljo prostor za brezplačno kampiranje.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.