https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

INTERVJU

Rene Mihelič: Slovenska liga brez Mure ni prava liga

Murska Sobota, 28.06.2012 ob 8:00  

V Murski Soboti se je včeraj potikal Rene Mihelič, toda ni se prišel pogajat o morebitnem prestopu v Muro 05. Bil je gost Murinega nogometnega tabora, kjer je član portugalskega Nacionala delil avtograme in se fotografiral z nadebudnimi otroki. Z nekdanjim kapetanom Maribora smo opravili krajši intervju.

Kako si se znašel na Portugalskem?

Super je. Tja sva šla skupaj z Dejanom Školnikom, Nejc Pečnik pa je takrat že  bil tam. Tam je tudi kar precej igralcev z Balkana, s katerimi se dobro razumemo, tako da je vse enkratno. Vreme je non stop lepo, klub je dober, liga je močna, tako je zares lepo.

Kakšno primerjevo med Portugalsko in Slovenijo bi lahko naredil?

Slovenija ima zelo dobre mlade igralce, kar je odraz dobrega dela v mlajših selekcijah. Prednjači Maribor, tudi drugi klubi bi morali poskušati isto. Na Portugalskem vsi klubi pripeljejo veliko število mladih, jih uveljavijo, nato pa drago prodajo naprej. Portugalska liga je zelo močno, recimo Maribor bi se lahko kosal za šesto ali sedmo mesto.

Še vedno si član Nacionala, kako si zadovoljen s svojim statusom?

Letos sem odigral kar nekaj tekem, nato je prišel nov trener, ki je pripeljal nekaj svojih igralcev, vseeno pa sem bil skoraj vedno v osemnajsterici, tako da sem z letošnjo sezono kar zadovoljen.

Torej ne razmišljaš o menjavi kluba?


Ne, sploh ne. Imam še tri leta pogodbe, s trdim delom bom dobil priložnost, tako da upam, da se bom uspel prodati v kakšen večji klub.

Kot gost si se udeležil Murinega nogometnega tabora. Kaj meniš o njem?


Mura je bila vedno velik klub v Sloveniji, zbralo se je veliko število mladih igralcev, ki hočejo delati. To je res nekaj enkratnega in zelo sem vesel, da se tako dela z mladimi, ker je v slovenskem nogometu samo to priložnost.

Si se tudi ti v mladosti udeležil česa podobnega?

Ne. Ko sem bil sam v teh letih, še ni bilo toliko teh kampov. Sam sem od malega igral za Maribor kjer so dobro delali z mladimi igralci, zaradi česar sem vesel, da se bil njihov član.

Kaj svetuješ otrokom, ki so udeleženci tega tabora?

Naj zavzeto trenirajo in so pridni, in če bodo dovolj vztrajni, bodo uspeli.

Spremljaš slovensko ligo?

Seveda. Kolikor se le da, jo spremljam preko interneta, spremljam tudi tekme slovenskih klubov v evropskih tekmovanjih.

Kakšno je tvoje mnenje o Muri 05, ki se je lani kot novinec zasedla odlično tretje mesto?


Res je, to sem bil zelo presenečen, ampak vedno sem vedel, da Mura ima navijače, s pravimi igralci in trenerji bo vedno v vrhu. Zdi se mi škoda, ker slišim, da ni denarja, ampak upam, da bodo to uredili in da bo Mura ostala med prvimi tremi klubi v Sloveniji, ker si to zasluži.

Slovenska liga brez Mure?

Ni prava liga.

H koncu gre Evropsko prvenstvo, kakšna je tvoja napoved za polfinalna obračuna?

(op. p. - pogovor je bil opravljen včeraj popoldan) Navijam za Portugalce, ker tam igram, ampak danes proti Špancem bo zelo težka in napeta tekma. Španci igrajo fenomenalno, njihov nogomet je neverjeten, toda menim, da imajo tudi Portugalci možnosti. Tekma bo težka, upam pa na zmago Portugalcev. V drugem polfinalnem paru pa mislim, da bo šla naprej Nemčija.

Pa finale?

V tekmi med Portugalsko in Nemčijo bom upal na zmago Portugalcev.

Kakšni so tvoji načrti za prihodnost?

Upam, da bom čim boljše odigral novo sezono, da ne bo poškodb in da pokažem Portugalcem, da tudi Slovenci znamo igrati nogomet. V prihodnosti si želim prestopiti še v kakšen močnejši klub, rad pa bi tudi še kdaj zaigral za slovensko reprezentanco.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.06.2012 ob 16:38 gost gost

      nede se te dugo smejal.....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.