https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Osem Pomurcev v Ingolstadtu vadi gledališko igro Divja rast

28.06.2012 ob 10:27  

Mestna občina Murska Sobota, ki je pobratena z nemškim mestom Ingolstadt, je letos prejela vabilo k sodelovanju dijakov v mednarodnem gledališkem projektu, ki ga v Ingolstadtu organizirajo že sedmo leto. Osem dijakov iz naših srednjih šol je 16. junija odpotovalo v Ingolstadt, kjer sodeluje pri intenzivnih vajah za  gledališko predstavo, z naslovom Wildwuchs (»Divja rast«).


Predstava, v kateri bodo naši dijaki nastopili  skupaj s 70 mladimi iz ingolstadtskih šol kot del gledališkega ansambla, temelji predvsem na gibanju, ritmu in plesu. Več o dogajanju v Ingolstadtu si lahko preberete na BLOGU, ki ga zapisuje njihov mentor Tomi Bušinoski.

V Ingolstadtu se bo ta konec tedna zvrstilo več predstav v mestnem gledališču, na kar se bodo naši dijaki skupaj z nemškimi vrstniki pripeljali v Mursko Sobot, kjer se bodo s predstavo predstavili v sredo, 4. julija 2012, ob 20. uri v Gledališču Park. Brezplačne vstopnice so na voljo na blagajni Gledališča Park, vsak delavnik med  14. in 17. uro.

Vaje v Ingolstadtu

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.