https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

»Zašvicajte« prihodnjo soboto v Turnišču

Turnišče, 29.06.2012 ob 12:30  

V soboto, 7. julija, bo od 13. ure naprej na igrišču pri OŠ Turnišče potekala športno-rekreativna prireditev Švicanje 2012, ki vse bolj postaja pravi festival športa, ustvarjalnosti in mladinske kulture. Ob športnih igrah v odbojki na mivki, ulični košarki in teku za pokal Turnišča bodo potekale tudi zanimive ustvarjalne delavnice in predstavitev modelarstva. V večernem koncertu bodo v programskem sklopu nastopili Jean Bačić Quartet, L´Amour Fou in Tjaša Žalik.

 

Osrednji del Švicanja 2012, ki ga organizira Klub mladih Turnišče (KMT), so športne igre v odbojki na mivki, ulični košarki in teku za Pokal Turnišča. V KMT pričakujejo tekmovalce iz širšega pomurskega prostora, prijave pa zbirajo preko spletnega obrazca na svoji spletni strani (klikni TUKAJ), kjer so na voljo tudi vse dodatne informacije o dogodku.

Poleg športnega dela projekta bodo KMT-jevci poskrbeli še za ustvarjalne delavnice, kjer boste lahko svoji domišljiji prepustili prosto pot. Tudi letos bodo modelarji s svojimi modeli začasno zavzeli zračni prostor nad Turniščem, poskrbeli pa bodo tudi za dirke z modeli športnih avtomobilov. Posebej zanimiv bo Slackline party. Gre za atraktivno hojo po elastični vrvi, kjer lahko vsak preizkusi svoje ravnotežje.

Letošnje Švicanje bo potekalo tudi v večernih urah. Za dobro vzdušje in prijetno druženje bodo poskrbeli Jean Bačić Quartet, L´Amour Fou in Tjaša Žalik.

Klub mladih Turnišče Švicanje organizira sedmo leto zapored. Projekt tako postaja tradicionalen in se je dobro prijel v domačem okolju. V Klubu mladih Turnišče KMT se že vse od nastanka leta 1999 združuje mladina iz Turnišča in bližnje okolice. Poudarek Kluba mladih Turnišče je na mladinski kulturi, informiranosti mladine v občini, povezovanje z drugimi mladinskimi organizacijami ter prirejanje kulturnih in športnih prireditev za mlade in ostale občane.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.06.2012 ob 13:20 bob gost

      pa ka se tej idejo nekše velemesto..tau.ovo.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.