https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

NK Nafta v stečaj, nov klub v pomurski ligi

Lendava, 29.6.2012  

Na včerajšnji ponovoljeni skupščini je bilo odločeno, da gre najstarejši slovenski klub Nafta v stečaj. Tako se bo na pristojno sodišče vložil predlog stečajnega postopka, novoustanovljeni klub pa bo kot vse kaže začel pot v Pomurski nogometni ligi.

Nafta je imela redno skupščino že prejšnji teden, ki pa zaradi premajhnega števila članov društva ni bila sklepčna. Ponovno so se zbrali včeraj in po eni uri čakanja so uspeli, da so zagotovili sklepčnost.

Če se je klub zadnjih nekaj let stalno izvlekel in pridobil potrebno licenco za nastopanje v eliti, je prišel letos temu konec. Z okrog milijon evrov dolgov je Nafta ostala brez licence, napovedovala se je prisilna poravnava ali stečaj. Včeraj se je skupščina odločila, da potrdi drugo možnost, po kateri se pri pristojnem sodišču vloži predlog stečajnega postopka ND Lendava.

Nov klub bo igral v PNL

Po tej odločitvi bo najstarejši slovenski klub, ustanovljen daljnega 1903, prenehal obstajati, to pa ne bo konec nogometa v Lendavi. Ustanovil se bo namreč nov klub, ki bo kot vse kaže lahko zaigral v Pomurski nogometni ligi, torej četrti ligi. S tem naj bi soglašali tako MNZ Lendava kot tudi MNZ Murska Sobota.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.06.2012 ob 18:20 smisel gost

      No sedaj pa naj kdo napiše ali JE SPLOH ŠE NOGOMET ZANIMIVI v Sloveniji Klub se zapufa...propade,...POTEM SE NA NOVO USTANOVI...spet zapufa, ker privlečejo vse možno:)....propade...ZMES SE KRADE...............ahhh

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.06.2012 ob 18:29 saroš gost

      nd lendava v pomurski ligi? vej pa so si nej zaslujžili špilati v njoj. v mnz ms pa de špilalo 16 klubov. tomi kacjani se je ščistak zmejšalo.ka je še nej odstopo? bedarija!!!

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.06.2012 ob 18:37 nema veze gost

      Vepa Mura 05 je tudi začala v 3. SNL pa bi mogla v zadnji.. Pa zakoj bi se naj Kacjani zmejšalo? Ka pa te naj bo dale tista 2. MNZ MS z štirimi klubami? Ka je te zaj narobe či de ena liga z 16 klubami? :)

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.06.2012 ob 18:44 realist gost

      Dobro, ge san navijač Mure, vendar mi je žal stečaja in izpada nafte- derbiji so pač derbiji in v vsakon izmed njih san užival. Glede "nezaslužene" selitve v 4. ligo man samo eno stvar za povedati: Mura je tudi šla v 3. ligo in nej v zadnjo zaradi različnih vzrokov. Pustimo, lejko mo v MS drugo leto tudi srečni, če mo šli v 4. ligo in nej v 5. (nažalost se bojin, ka se bo to zgodilo, vendar se tolažin z: Upanje umre zadnje)

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.06.2012 ob 18:47 samotak gost

      mnz liga z 16 klubami pomejni samo dosta več stroškov za sodnijke.špilali do še verjetno decembra ali pa med tednom,kda večijna igralcev odi delat,eli so pa v šolaj in na študiji. rejsan prava odločitev mnz-ja. sicer pa od bivšega p.nemreš tak nikaj pametnoga čakati.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.06.2012 ob 20:23 nogometaš gost

      ka je drekaše ka nemate pojma o nogomete. Fala bouge ka de liga z 16 klubame, ka mo lejko normalno špilale, ka nede več lige z 5 klubame. Lendava se pa lejko Kacjane zahvale, ka je sforsero, ka do špialle v pomurske lige, vaček bi tak propadnole, pa napadnole Mnz Ms, ka je nej ščela Nafto notre zejte v pomursko ligo. Že zavolo dece, kero ma Nafta je tou pomembno. Drekaše kere pa znate samo po forumaj pisate, pa za nogomet nej nika napravite ste lejko samo glavne, tü na Pomorec.com, mij nogometaše pa smo ščele ka do toga pride ka de liga 16, zatou zaprite svoje goflje, pa dale pivo pijte za računalnikon, keroga vam mamica küjpe.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. nula
      29.06.2012 ob 20:28 nula

      to kar počnejo stem nogometom je bedarija. sramota ka so igralce tak koli prinesli ka so špilali zastonj celo leto ti lidge bi mogli imeti prepoved delati v nogometu banda lopovska vrčti jih v madžarsko ligo nej pa delati privilegije to se vidi ka ti lidje so brez karaktera ka to vse skupaj vodija

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      29.06.2012 ob 23:24 poznavalec gost

      star san 56 let ; evo SUZE san potočo po 30 lejtaj , nemren vervat , čijto san son sebi san lagal ,,,, neglede kelko šoldov sanzapravo ,,, RAD SAN MEL """"""" N A F T O """""""""""""""nete vervali , z bolnice san vujšal , policija me je najšla , ka so znali kak rad mon nafto, Koma mo zdaj šel v nedelo ----------- prijden Vas gledat , ali to nade tou, dečki opet skuze , lp

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      30.06.2012 ob 0:12 sportal gost

      Nogometaš fuzbal špilaš za hobi... nemaš pojma ka je zoga ,lejko vas je 40 v toj lige in se vedno ste (ograce liga ge nvm ka sploj neka napinjate to pomursko ligo)in o pivi ka nan jo mamica kupi...? am kelko mas fixsa 20 euro pa kokta pa sendvič... hm ?rajs nebe o tem :) In nafta je prevelko ime ka be spilala v takse lige.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      30.06.2012 ob 16:20 , gost

      pomurska liga je liga kmetof..tako po obnašanju igralcev, kot po znanju nogometne veščine...90% igralcev te lige pa alkoholičarof.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.