https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Prleški župani in minister Bogovič pozdravili novo blagovno znamko Ekoprlekija

Ljutomer, 30.06.2012 ob 9:30  

Minister Franc Bogovič in enajst županov prleških občin se je včeraj v Ljutomeru udeležilo predstavitve blagovne znamke EKOPRLEKIJA.


Včeraj je v Ljutomeru potekala predstavitev projekta »Skupna ekološka blagovna znamka za območje Lokalne akcijske skupine (LAS) Prlekija«, obenem pa so predstavili tudi vsebino ustvarjene blagovne znamke EKOPRLEKIJA.

Nosilec projekta Društvo za promocijo prleških ekoloških kmetij je povezal vseh enajst občin iz območja LAS Prlekija (Apače, Gornja Radgona, Križevci, Ljutomer, Ormož, Radenci, Razkrižje, Središče ob Dravi, Sveti Jurij, Sveti Tomaž in Veržej) ter Kmetijsko gozdarski zavod Murska Sobota.

Boljša prepoznavnost in učinkovitost

S projektom, ki ga izvajajo od leta 2010, in je trenutno v svoji zaključni fazi, so se partnerji v projektu odločili povezati pridelovalce območja LAS Prlekija z namenom, da oblikujejo skupno ponudbo in na tržišču nastopijo pod enotno blagovno znamko, kar bi obenem pripomoglo tudi k dvigu prepoznavnosti ekoloških pridelovalcev tega območja. Projekt bo ob tem prispeval k večji učinkovitosti ekoloških kmetij in jim zagotavljal organizirano trženje njihovih proizvodov na trgu, promovira pa tudi lokalno trajnostno oskrbo območja.

Ekološke malice in kosila v šolah in vrtcih

Kot je na včerajšnji tiskovni konferenci povedal predsednik društva Marko Slavič, so projekt predstavili že v vseh enajstih občinah, ki so projekt finančno podprle, večjih slovenski mestih, že tri leta pa se predstavljajo tudi na stojnici kmetijsko-živilskega sejma. Pri promociji lastne ekološke hrane ciljajo tudi na šole, vrtce in druge javne zavode, kjer želijo svoje proizvode vključiti v pripravo malic in kosil. Po besedah Slaviča na nekaterih šolah ekološke malice in kosila sedaj že izvajajo.

Projekt je pozdravila tudi ljutomerska županja Olga Karba: »Združuje nas v ideji doseganja velikega cilja o združitvi naših potencialov, ki nam bo omogočila, da na trg plasiramo vse bolj in bolj iskano ekološko pridelano hrano. To je velika priložnost, ki je ne smemo zamuditi. Pregovor pravi, da smo to, kar jemo. In če jemo prleško hrano, smo res odlični.«

Minister za kmetijstvo in okolje Franc Bogovič v pridelavi ekološke hrane vidi številne priložnosti. Obenem je napovedal, da bodo na ministrstvu tudi na področju ekološkega kmetijstva določena sredstva namenili prav povezovanju, zato je pozdravil projekt prleških pridelovalcev, ki so to že storili.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.