https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

V Murski Soboti ob trčenju avtomobilov en udeleženec lažje poškodovan

02.07.2012 ob 7:26  

V preteklem dnevu so policisti na območju Pomurja obravnavali dve prometni nesreči, sedem kaznivih dejanj, petnajst kršitev javnega reda in miru, dve povoženji divjadi in dva požara.

V obravnavanih prometnih nesrečah sta se dva udeleženca telesno poškodovala. V M. Soboti se je v trčenju osebnih avtomobilov en udeleženec lahko telesno poškodoval. Lahko telesno poškodbo pa je utrpel tudi voznik mopeda, ki je padel v Kraščih. 

Na področju kriminalitete so obravnavali štiri tatvine, vlom, poškodovanje tuje stvari in lahko telesno poškodbo. Na območju Ljutomera obravnavana tatvina mobilnega telefona, v M. Soboti tatvina denarnice z denarjem in osebnimi dokumenti, na območju Lendave pa tatvina dveh zastav. V Žitkovcih je neznanec na njivi požel in odtujil oljno repico in lastnico oškodoval za 540 evrov. 

Med Beltinci in Gančani so na njivi gorele bale, med Tešanovci in Bogojino pa je zagorela njiva posejana z pšenico. 

Javni red in mir je bil kršen šestkrat na javnih krajih in devetkrat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili.

V letošnjem letu izteče veljavnost večjemu številu osebnih izkaznic in potnih listin državljanov Republike Slovenije. Svetujemo da pred odhodom na dopust preverite veljavnost svojega osebnega dokumenta in pravočasno, še pred planiranim dopustom, zaprosite za izdajo novega dokumenta. 

Meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes opravljali na območju celotne Policijske uprave M. Sobota.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.