https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Gasilski dom v Črenšovcih dobiva novo podobo

Črenšovci, 04.07.2012 ob 7:45  

Gasilski dom, čigar prenova se je začela v maju, je dobil novo streho. Sledi vgradnja oken in ureditev notranjih prostorov.


Reševanja prenove gasilskega doma so se lotili s prepisom brezplačnega lastništva gasilskega doma in pripadajočega zemljišča na občino Črenšovci za pet let. Ta ukrep je bil potreben, da so lahko projekt prenove prijavili na razpis kmetijskega ministrstva, kamor se kot društvo niso mogli prijaviti. Prenova v skupni vrednosti 180 tisoč evrov bo financirana z evropskih sredstev v višini 125 tisoč evrov, preostali del pa krijeta občina Črenšovci in PGD Črenšovci.

Gasilski dom sredi Črenšovcev te dni dobiva novo podobo, saj ga že pokriva nova streha. V zgradbi bo urejena večnamensko dvorano, velika 95 kvadratnih metrov, s kuhinjo in sanitarijami. V pritličju bodo garaže in sejna soba, uredili pa bodo tudi muzej. Prenova poleg naštetega zajema še zamenjavo električne in strojne inštalacije, nova vsa okna in vrata, sistem ogrevanja na elektriko ter fasada.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.07.2012 ob 19:00 PRAVA STVAR gost

      Prvi Antonov projekt po 10 letih mrtvila - juhu! De se torej občina Črenšovci zaj vendarle dvignila kak se je feniks dvigno iz pepela? ...

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.