Muraše na poti vodil zdravnik, skoraj ostali brez letalskih vozovnic, vize so si plačali sami

Uredništvo Pomurec | 05.07.2012 ob 8:22

Nogometaši Mure so po več kot dvanajstih urah poti danes ob pol dveh zjutraj prišli v prestolnico Azerbajdžana. A ne brez zapletov.


Po več kot 4000 kilometrih, na višini 11000 metrov in petih urah potovanja z letalom jih je v Bakuju pred pristankom pričakala nevihta, pa tudi novo grenko razočaranje. Potem ko so doživeli organizacijski fiasko ob potovanju na zagrebško letališče, kjer so izvedeli, da odletijo iz Brnika, jih je v Azerbajdžanu pričakala nova (banalna) novica. Za tisto, za kar bi morali poskrbeti vodilni možje kluba, so morali poskrbeti igralci.

Slednji so namreč bili na bakujskem letališču seznanjeni, da ne morejo vstopiti v državo, če ne poravnajo zneska za vstopne vize. Skupaj so tako morali igralci (!) zbrati 1380 evrov, vsak 60 evrov, da so sploh lahko vstopili v državo. "Nihče nam ničesar ni povedal. Sramota, zbiramo denar. To je organizacija našega kluba ...", je kapetan Fabijan Cipot sporočil medijem v današnjem sporočilu. 

Dodajmo, da so Muraši zamudili uradni trening in novinarsko konferenco, za kar se jim morda obeta kakšen opomin ali blažja kazen, so pa se izognili porazu brez boja in sramote za slovenski nogomet na mednarodni sceni. Danes ob 18. uri po našem času jih čaka tekma, nato pa povratek domov, ki bo, vsaj upamo, manj razburljiv kot je bil prihod v Baku.

Muraše na poti vodil zdravnik ?!?

To, da v Baku z nogometaši ne potoval predsednik Miroslav Topič, se je vedelo, bi se pa pričakovalo, da bi vsaj nekdo iz vodstvene strukture šel z njimi. Žal pa temu ni tako. Kot poroča današnji Dnevnik poleg šestnajstih igralcev nista šla niti podpredsednik Matej Puhan ali športni direktor Igor Celec, oba imate službene obveznosti, tako do so igralci tako rekoč prepuščeni samemu sebi. Na poti jih vodi zdravnik Marko Hanc, zasebni zdravnik iz Črenšovec, katerega so izbrali, "ker ve govoriti angleško". Ob pomoči najbolj izkušenega nogometaša Mure Cipota je na brniškem letališču članom odprave delil letalske vozovnice, pomagal tovoriti prtljago in podobno. Med drugim je imel v rokah papirje, na katerih je pisalo, da se nogometaši odpovedujejo obroku na letalu. Izjavo so vsi podpisali, prehrano pa so si morali urediti sami.

Zmeda z letalskimi vstopnicami, skoraj bi ostali brez njih

Hancu je po telefonu pomagal Puhan, ki mu je delil napotke. Puhan je za Dnevnik pojasnil, kako je prišlo do nesporazuma, da so namesto na Brnik odpotovali v Zagreb. Šlo je za nesporazum v komunikaciji z agencijo, prek katere so kupili vozovnice. "V enem dnevu oziroma do srede zvečer bi morali zagotoviti plačilo, kajti letalska družba Turkish airlines, s katero potujemo, zahteva plačilo vnaprej. Tega pa nam ni uspelo storiti," je pojasnil Puhan.Strošek bi lahko plačali šele včeraj zjutraj, a je bilo prepozno. "Pisarna te letalske družbe se odpre ob devetih. Zato prej skupine ne moreš prijaviti. Če bi do devetih čakali na razplet v Murski Soboti, leta ob 11.20 ne bi mogli ujeti," je dodal.

"Medtem ko nogometaši niso vedeli, kaj se jim obeta, je Puhan upal, da se bo lahko letalske vozovnice kupilo na letališču, a za to je bilo prepozno. Sledile so napete minute, ko ni bilo jasno, ali bo črno-belim uspelo dobiti vozovnice za let iz Ljubljane. Puhan je "klical na razne naslove" in ko se je že zdelo, da morda ne bo prostora na letalu, kajti podatki na spletu so kazali, da je prostih le še osem mest v poslovnem razredu, jim je vendarle uspelo, "poroča Dnevnik.si.

 

Preberite tudi:

Gospod Topič, a je to "naslednji teden"?
  Oceni prispevek:
  12345
  12345
  Povprecje: (5)

  gost
  gost - edenpač

  nevejš či se naj jaučeš al smigejš ;)
  gost
  gost - gost

  Kak pravijo naši juži bratje? Nije žvaka za seljaka. Me zanima kdo bo zdaj nosil odgovornost?
  gost
  gost - sss

  naš južni brat kaže....snađite se ...sakupite pare..sramota za naivne prekmurce
  gost
  gost - dede

  Se zavedate, da bo treba še domov priti? Ka pa če v Bakuju zgrešijo letališče? Mogoče bo pa vodstvo pobiralo denar še za slovenske vize. Predlagam, da si za povratno tekmo zritajo kakšega lokalnoga vodiča, ka de jih vodo do Lendave, sicer se lahko zgodi ka oni odidejo špilat v Zgornji Kašelj.
  gost
  gost - svaka čast

  prej ka topić že išče okrepitve za to sezono...na radari so: Nizozemec Van Forme, Nigerijec Obe Lewe, Turk Nikaj Nemre, Belgijec Van Neide in Japonec Jebachute Samotako
  gost
  gost - jes

  edenpač se popolnoma strinjan steuf, tau je več nej rejsan ka delajo, vsaka čast pa igralcon ka vztrajajo v ton.
  gost
  gost - SAROŠ

  idnojk že enjajte z tof muro,ka ste že rejsan dosadni.Či so nej za to,naj pač špilajo v ligi mnz kama tudi spadajo.
  gost
  gost - Nešče Že ;)

  SAROŠ: če te kaj ne paše ne gledaj toga! Hahaha tej fusbal ka ga une špilajo je za 1 ligo nej pa za mnz kema! Vsaka čast igralcon ka se trudejo za muro!
  gost
  gost - adem adem adem

  odgovor na saros:ti pa ne seri mi, ka pa hodis gor pa komentejras za muro?ti si dodasden pa prosetaj malo copate.............topic ti pa si rejsan optimista gnoj smrdljivi.odidi iz kluba ka te ne viden vec nikdar
  gost
  gost - mike

  kot sem rekel igralci so tudi krivi ker temu kretenu popuščajo naj bi izpeljali bojkot kot so govorili pa bi že bilo vse rešeno
  gost
  gost - i love maribor

  pa fuknite tega topiča že enkrat ven iz kluba. jaz NITI TEKME NEBI IGRAL!!!! vsedo bi se nazaj v letalo pa odpeljal do "zagreba" kjer bi poklical topiča pa mu rekel naj me pride iskat, v tistem trenutku bi mu izročil kopačke in dres in mu rekel idi se ti z temi UZBEKISTANCI al kaj ze so xD v ring spuscat! xD , drugac pa upam da ostanete v prvi ligi nekje na sredini drugo leto glede tega kaj se dogaja...... :)
  gost
  gost - silver

  Vedno bolj imam občutek,da to nekdo'''??? dela z Muro prefinjeno in prebrisano...Kaj takega ,da se dogaja je skoraj nemogoče,a na žalost je vse to res.Najbolj pa mi je žal igralcev...takega odnosa,take nesposobnosti si po vsem ,kar so pokazali na igrišču ne zaslužijo...res si ne....
  gost
  gost - liči

  Zanimivo nej kak je za vse krif Topič, keri v bistve s tem nika nema
  gost
  gost - liči

  No malo se moren popraviti, krif je telko, ka delo zavuple nesposobnežem, pa takim ka ga okoli prinašajo
  gost
  gost - n

  Pa naj si plačajo, če že gredo na izlet..kaj je to takega, kdo pa koga sili ali pa mora prisiliti v nekaj, kar ne želi početi.. Dobrovoljno brezplačno špilajo nogomet, dobrovoljno potujejo..torej naj si plačajo, če ne bi bili igralci loleki, se to kar tu beremo, sploh ne bi dogajalo.
  gost
  gost - POZDRAV

  GOST N ima popolnoma prav! Igralci sami vejo v kaj se spuščajo. SAJ PA VSAKI OTROK VE, DA JE MURA V KURCU. NAJ GREJO DRUGAM ALI PA SI NEKO DRUGO DELO NAJDEJO. ZAKAJ SO SPLOH PODPISALI ODLOG PLAČILA...TO JE NAJBOLJ NEUMNO KAJ SO LAHKO NAREDILI. POTEM SE PA K MENI HODIJO JOKAT. IN TILE NAŠI IGRALCI NISO HEROJI AMPAK BOLJ BUTLI! GOSPOD PRECEDNIK PA JIH LEPO ZA NOS VLEČE. MALO BODITE REALNI!!!!
  gost
  gost - žoga

  Tak bom reko........vsaka čast igralcem,da to vse prenašajo....kapo dol!Dečki odigrajte tekmo pošteno in borbeno,pa naj bo kar bo!Ko se vrnete,pa stvari v svoje roke!
  gost
  gost - ...

  Me prav zanima,kelko do loleki gnes po počki dobili.
  gost
  gost - jbg

  gost-...@ tij idi k mami pa tio naj poček zbrijše ka se posrane
  gost
  gost - a je to!

  Zdaj v naslednji novici lejko pričakujemo glede problemov v hotele in v zvezi s prehrano, vupan ka za gesti majo peneze - še. Pa nidri ne piše, če so to povratne vozovnice kupili? Vupan ka do povrtane tekme pridejo nazaj domov.
  gost
  gost - ...

  Sramoto delajo celomi slovenskomi fuzbali proklete budale,namesto ka bi koper pustili,ka bi vsaj korektno odšpilal,nej mogli smo kup nesposobnežov ta poslati,ka do se totalno blamirali hahaha
  gost
  gost - m-gost

  No, ta je dobra:" letalska družba Turkish airlines, s katero potujemo, zahteva plačilo vnaprej". Očitno človek še ni potoval z letalom... (ali pa avtobusom). Plačaš vedno pred potovanjem - pa je to lahko turkish airlines ali kaj drugega...
  gost
  gost - julija72

  gostN nima vsega prav pogledni samo malo ka so to rejsan sama deca razen eni trije štirje grejo ka jih to veseli pa tudi če ne bi šli bi še dobili vekšno kazen borijo se za klub na nas navijačih pa je ka jim stojimo ob strani ker resen delajo v dobro kluba..ne gre se tu za linč topiča ampak bi lahko bil protest proti jemi.
  gost
  gost - k

  ka lejko še višjo kazen dobijo, kelko so ži zgibijli, več nemreju biti kaznovani..ka motaš @julija72?
  gost
  gost - gost

  zdaj bar lejko na stavah zaslužite, da boste imeli za sezonsko karto. mura zgibi z hendikepom-1 kvota je okrog 2 odvisno kje staviš
  gost
  gost - Iniesta8

  Mnogi v komentarjah omenjate, naj trenutna uprava kluba odstopi... A mislite, da bo kaj drugače z novo upravo ? Nič. Recesija je, denar primanjkuje, ni človeka ki bi bil pripravljen dati ogromne vsote denarja nekemu slovenskemu klubu, že zaradi tega na kakem nivoju trenutno je slovenska liga.
  gost
  gost - 13546

  čuje se ka sploh nemajo dresov nevej se če do špilali
  gost
  gost - Lotmeržonec

  Sramota za vse vodilne ljudi v klubu, da prepustijo igralce same na pot. Seveda, če bi šlo za kakšno atraktvno potovanje, n. pr. Pariz ali London, bi se vsi phali zraven. Odstopite končno, nesposobneži !
  gost
  gost - SOBOČANEC

  Tao je že kak kakšna burleska, zgleda mi kak kašne noure senje. V upravi so vsi totalni loleki, sramoto delajo MURE, kera v nogomete neka pomeni, sramoto delajo vsen nan Sobočanon, pa Prekmurcon, tak ali etak nas vsi majo za nore, ka smo si pa tak sami krivi, ka smo zdaj dokazale. Igralci pa njihove ambiciozni starši pa naj že idnok skapejrajo, ka prek Mure nemreš nikan prite, lejko edino šenke špilaš, pa san sebi grabo kpaš, zatou ka za par lejt niti za kruj ne boš meu.
  gost
  gost - COPICAR

  Hanc za PREDSEDNIKA! Nekšni vodilni se majo v klubi te pa sploj z igralcami nejdejo. Sramota za vodilne..
  gost
  gost - gost

  Copicar idi malo na sveži zrak......
  gost
  gost - Stefan Kozic

  Marsikdo se naslaja ob tej kalvariji Mure, samo redki pa vemo, kaj pomeni v Pomurju voditi klub, ki igra v najvišjem rangu tekmovanja. Muri želim res pozitiven rezultat v Bakuju. Vem pa tudi kako je ŽNK Teleing Pomurje Beltinci, s strahom pričakoval rezultat žreba Evropske lige prvakinj in smo praktično cel mesec ponavljali, pa valjda ja ne bomo dobili gostovanje v kakem Azerbeđanu. Na srečo ga mi nismo, žal je to doletelo Muro. Lahko je pisati po forumih, blatiti vodstva teh klubov, govoriti o nesposobnih ljudeh, ki jih vodijo, nikoli pa ne bodo vedeli kaj vse morajo ti ljudje prestati. Ko ne veš kako boš plačal prevoz, ko ne veš, če boš lahko igralkam omogočil prehrano na tekmah, ko ne veš kako boš izplačal potne stroške trenerjem in igralkam, da ne govorim o vseh ostalih malenkostih, ki pa ko jih sešteješ prinesejo kar lepo številko. Pri Muri se vse to v primerjavi z ŽNK Pomurjem nekajkrat poveča. Tudi sam se po 13 letih v ŽNK Teleing Pomurju, sprašujem, a je vredno to delo nadaljevati in čakati, da te na koncu itak vsi popljujejo. Kaj naredi država, panožne športne zveze, gospodarstvo in v končni fazi tudi mediji, da bi pomagala tem klubom. Prej jemljejo kot kaj dajejo, vendar je tu premalo prostora, da bi lahko vse primere iz zadnjih par mesecev, ne let, samo naštel. Dr. Marko Hanc, izpelji to pot v Azebeđan in nazaj tako kot treba, vsem vam v Bakuju pa želim dober rezultat in srečen povratek.
  gost
  gost - š

  hanc je navecji bedak tu.... pa veste zakaj? ka je zastonj že celi čas
  gost
  gost - giggi

  čisto prav si napisal Kozic toda od žrebanja pravo je minilo precej časa,da se na interetu pogleda in pridobi informacija. kaj vse potrebuješe za potovanje (viza-avinonska karta- presedanje) in tu je malo zatajilo vodstvo kluba ,ki pa bi moralo 100% biti prisotno na taki tekmi kjer se predsedniki in vodstvo sedejo pri večerji ter si izmenjajo mišljenja saj Mura05 predstavja našo državo in to je tudi bruka države in NZS.
  gost
  gost - dede

  Stefan prav maš! Samo kaj nam drugo ostane kak ka se na ta račun zafrkavlemo. To je v bistvu obrambni mehanizem človeka, ka ovači bi se nam itak lahko zmešalo. Po drugi strani pa, saj so znali ka nemajo penez pa se ne bi prijavljali za evropska tekmovanja. Tudi če bi šli samo na hrvaško ali pa kam drugam, to prinese določene stroške. Če so se pa že odločili, te pa naj vsaj neumnosti ne počnejo. Da zgrešiš letališče ali pa da se ne pozanimaš v kakših dresih špila domačin - to nema nikše veze z penezami.
  gost
  gost - gost

  g.Kozic ali bo vaše vodstvo kluba tudi poslalo dekleta same na gostovanje' Prosim lepo bodimo realni
  gost
  gost - goga

  g.Kozic, vse lepo in prav, samo ne vem, zakaj pa se potem pilite v take projekte, če nimate zagotovljenega finančnega ozadja? Trenutna gospodarska situacija je taka, da o financiranju vrhunskega športa niti sanjati ne gre, vi bi se pa šli Evropo. Spustite žogo na zemljo in se zavedajte koliko ljudi dnevno nima kaj na mizo dati svojim otrokom. Dokler je taka gospodarska situacija bi ukinil vse profesionalne športne projekte, ki bazirajo na profesionalni ali pol profesionalni bazi.. Že nekoč so rekli: Dajte nam kruha in iger. Trenutno potrebujemo samo kruh, igra se pa lahko vsak doma na svojem dvorišču ali pa na travniku.
  gost
  gost - trener

  Stefan Kozic Spustite se na realna tla.
  gost
  gost - kak de mura po pi dobla gnes

  jaja
  gost
  gost - REALIST

  Bravo dečki, dobro se držite, samo tako naprej.
  gost
  gost - mariborcan

  hjouu bumbari jedni....res ste nesposobnii v ten klubu

  Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.
  Prijavi se z računom: line line line

  ali komentiraj kot gost:

  Ime ali vzdevek:


  e-pošta: (samo za potrditev veljavnosti)
  IZPOSTAVLJAMO
  FOTO UTRINKI
  KRONIKA
  VREMENSKA NAPOVED  ( Murska Sobota )
  Trenutno

  12
  Jutri

  11/18
  Nedelja

  11/17
  Ponedeljek

  9/14
  Torek

  9/17
  POMUREC.COM NA FACEBOOKU
  NAJBOLJ BRANO TA TEDEN
  Ružič odhaja iz Pomgrada, nasledil ga bo Polanič
  FOTO: Sandi Cenov zabaval v Nedelici
  FOTO: Spartacus preplavil nov trend »Selfie«
  Mursko Središče: Mlada ljubimca sta se strastem predala kar na avtobusni postaji
  Župan Občine Velika Polana praznoval rojstni dan, zato so predčasno zaprli občino

  NAZADNJE KOMENTIRANO

  KOLEDAR DOGODKOV
  Petek, 25.04.2014
  Sobota, 26.04.2014
  Nedelja, 27.04.2014
  0:00 M. Toplice