https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Za Murin obrat pri Gornji Radgoni ni kupcev

05.07.2012 ob 14:19  

Za danes razpisane dražbe za prodajo nekdanjega obrata Mure v Črešnjevcih pri Gornji Radgoni, ki obsega proizvodno dvorano, zemljišča, proizvodno in drugo opremo, ni bilo, saj ni bilo nobenega ponudnika. Izklicna cena je bila nekaj čez dva milijona evrov.


Kot je za STA povedal stečajni upravitelj Mure Branko Đorđević, je sam predlagal za 20 odstotkov nižjo izklicno ceno, vendar je ta ostala enaka kot na prejšnji dražbi, saj so tako zahtevale banke. Njihovo vztrajanje pri tako visokih cenah Đorđević ocenjuje kot nerealno, saj v času krize in padcu cen na nepremičninskem trgu, posebno še industrijskega premoženja, ni mogoče dobiti toliko, kot so bila nekdanja vlaganja.

"Ker banke vztrajajo pri visokih cenah in ne dajo soglasja za nižje, moramo po njihovih cenah pač prodajati premoženje, vendar to samo zavlačuje zadevo," je še povedal stečajni upravitelj Mure in dodal, da za omenjeni obrat išče kupce v Avstriji, Turčiji in na Kitajskem, ponudbo pa bodo najverjetneje poslali še v Rusijo.

Kmalu pa bo naprodaj Murino premoženje na Ajdovščini v Ljubljani, kjer so po pol leta razparcelirali štiri parcele in jih bodo prodajali po sektorjih.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.