Minister Gorenak obiskal romski naselji na Pušči in v Beltincih

Uredništvo Pomurec | 11.07.2012 ob 7:00

Minister za notranje zadeve Vinko Gorenak se včeraj v Murski Soboti srečal s predsednikom Zveze Romov Slovenije Jožkom Horvatom Mucem.


Uvodoma mu je Horvat Muc predstavil aktivnosti, ki jih organizira Zveza Romov Slovenije, velik del srečanja pa sta namenila predvsem sodelovanju med policijo in Romi.

Tako je Zveza Romov Slovenije organizirala že več izobraževanj za policiste, s katerimi jih želijo seznaniti s kulturo in z načinom življenja Romov. Prav tako potekajo različna izobraževanja na to temo v policiji. Ob tem je minister izrazil željo, da bi bilo v policiji zaposlenih več predstavnikov romske skupnosti, ki bi s svojim znanjem in izkušnjami pripomogli k lažjemu reševanju sporov med Romi. Pozitiven učinek pa bi imeli tudi sosveti, v katerih bi sodelovali romski svetniki, Romi, župani in predstavniki policije. Ob koncu obiska si je minister ogledal tudi romski naselji v Beltincih in Pušči.
  Oceni prispevek:
  12345
  12345
  Povprecje: (0)  povečava +
  povečava +
  povečava +


  gost
  gost - CIGAN

  DELAT BO TREBA
  smrt
  smrt

  tou nemreš verjeti kakša pozornost se jim posveča delat pa nejdejo .in kelko de njim država pa namejnila pejnez zdaj po obiski ?
  gost
  gost - kimi

  Vejpa 2 slika je nej pujsca lol hh
  gost
  gost - kiri

  natirate jih ven vse pa de mir,mij pa za njih delamo!!!!
  gost
  gost - REALIST

  Se popolnoma strinjam, da imajo romi preveč pravic oz. si jih preveč lastijo. Jaz z dvajset leti delovne dobe in invalidsko upokojen dobim manj kot en rom ki nikoli ni delal. Sramota za državo. Nagnati jih delat ali pa jim dati minimum sredstev za preživetje. Potem pa še prosijo da jim plačujejo kurjavo, spet na državne oz. naše stroške.
  gost
  gost - Spirit

  Nekoč so nas učilii, ugotovi koga država najbolj podpira , oziroma komu država daje največ denarja, pa boš vedel, kakšna je ta država. Nekoč smo tako bili vojaška država, sedaj smo cigansko - policijska država.
  gost
  gost - lolipop

  po slikah sodeš jim ne gre slabo saj so vsi obilni nihče ni podhranjen
  gost
  gost - nom

  Več mate hujse ste,kiri@ tebej bi trbelo nekan tirat kmet srduh malo se obnasaj.Koga briga ce vij delate sai pa delate za sejbe.REALIST@koga zanimja ce si tij invalid al ka si ze boj clovek nej pa idijot.
  jonie
  jonie

  gost - nom Delamo za sebe in za vas!!! Mogoče si nej šolani pa ne razmiš zakoj delamo za vas. Če ne razmiš pa san ti jes nej kriv, mate zadosta pejnez pa se ite šolat ;)
  gost
  gost - timi 222

  romi delat se spravte ne pa da zelo dobro vlecete denarno pomoc in ostala sretstva EU
  gost
  gost - piki

  Cigani prihajajo k Romom mogoče bi bil tak naslov zelo primeren. Zakaj se vedno spravlamo na Rome, zato ker so oni vedno najbolj priročniA hrana za male ljud. Zakaj pa jih toliko dela v Avstriji.? Zato ker dobijo spodobno plačo. Ena sama Hilda je povzročila več škode kot pasmo imeli stroškov z celo romsko populacijo v 100 letih. Kje so pa ostali Bavčarj ŠROT,KORDEŽ JANEZ MILAN ter vsa ostala prej IN zdaj vladajoča elita. MALO PREMIŠLJUJTE KO PIŠETE NEUMNOSTI.
  smrt
  smrt

  @ gost ---piki @ Tij si odo v pomožno šoulo .Bog te ne razmi .Venda si eden od tej ali rom ali cigajn roka roko pere ? Znaš tisto pesem ; je treba delat ne pa lenobo past ?
  gost
  gost - piki

  Smrt ko boš ti imel samo polovico teh šol kot jih imam jaz se oglasi pri meni da podebatirava.Kot se pa meni zdi nimaš pojma kaj je to šola in kaj življenje. Vprašaj se zakaj in kdo noče delati .Odpelji se v Zenkovce in vprašaj koliko jih je brezposelnih.Vprašaj se tudi kdo pa hoče tudi roma zaposliti .Če imaš slučajno na razpolago enega roma in enega po tvoje normalnega Slovenca koga boš zaposlil.Sigurno so pa med romi tudi takšni ki nočejo delati-kjer jih pa ni.
  gost
  gost - bf

  jonie@ hahaha pa pametni smo ka delate za nas hahaha preklejte kmete
  smrt
  smrt

  purdi neje delal in ne bo nigdar delal .
  smrt
  smrt

  gpost--bf .od kmeta živijte ka imate kaj doj vkrasti iz njive
  gost
  gost - KIRI

  NOM ZNAMO KA SI ROM,NIČ NEJ RESNICA JE TAU KA CIGANE PREVEČ ZAGOVARJAJO,SICER PA SE SMRDUH TIJ PA KMET ČE SE ROM-CIGAN....TAKA IDE REJSAN V ŠAULO MALO NEJ SAMO V TRI RAZREDE OSNOVNE DALE PA NIKA....

  Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.
  Prijavi se z računom: line line line

  ali komentiraj kot gost:

  Ime ali vzdevek:


  e-pošta: (samo za potrditev veljavnosti)
  IZPOSTAVLJAMO
  FOTO UTRINKI
  KRONIKA
  VREMENSKA NAPOVED  ( Murska Sobota )
  Trenutno

  11
  Jutri

  4/17
  Petek

  7/19
  Sobota

  7/19
  Nedelja

  8/17
  POMUREC.COM NA FACEBOOKU
  NAJBOLJ BRANO TA TEDEN
  Župan Štihec in Brunčeva zaradi muze pod lupo nadzornikov
  FOTO: Sobotna zabava z Blue Planet v Spartacusu
  FOTO: Vroča zabava z Luno v Diamond clubu
  FOTO: Zlata žila skrbeli za noro zabavo v Oxygenu
  Barbara Šumak: Študij brez Erasmus izmenjave je kot jesti smetano brez češnje na vrhu

  NAZADNJE KOMENTIRANO

  KOLEDAR DOGODKOV
  Sreda, 16.04.2014
  Četrtek, 17.04.2014
  Petek, 18.04.2014