https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Dijaška organizacija pripravlja razpis za socialno šibke dijake

12.07.2012 ob 7:46  

Dijaška organizacija Slovenije (DOS) bo v prihodnjih dneh objavila javni razpis za socialno šibke dijake. Razpis bo vreden 3000 evrov, posamezni dijak pa bo lahko prejel 300 evrov.


Kot je za STA povedal predsednik DOS, Mitja Lešnik, v tej krovni dijaški organizaciji že dalj časa opozarjajo na socialno stisko dijakov, nemalokrat pa se soočajo tudi z izkušnjami staršev, ki si morajo sposojati denar, da svojim otrokom zagotovijo šolanje.

Meni tudi, da so se zakonske spremembe v zadnjem letu dni postavile na nasprotno stran socialno šibkih družin. »Tu vidimo velik minus oziroma veliko pomanjkanje pri dijakih. Zato smo se odločili, da stvari vzamemo v svoje roke,« poudarja Lešnik in dodaja, da so za dijake zato pripravili dijaški sklad.

Foto:www.sxc.hu

Ker jim pri zbiranju sredstev sklada nihče ni pomagal (med drugim so za pomoč zaprosili še slovenske evropske poslance), so sami zbrali 3000 evrov sredstev. Zbran denar bodo  preko javnega razpisa podelili dijakom.

V DOS so prepričani, da bodo lahko dijaki s tem denarjem vsaj lepo začeli novo šolsko leto, je dodal Lešnik in pozval dijake, da se prijavijo na razpis.

STA

    Komentarji

    1. gost
      12.07.2012 ob 8:55 dds gost

      Za socialno šibkejše, ka do lejko pili v gostilnaj! Ejnjajte s ten! Ker na konci se te pejnezi v gostilni pistijo.

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.07.2012 ob 18:38 No name gost

      Gost - dds prosim, da ne sodiš sam po sebi! Obstajajo ljudje, ki nimajo za preživetje in jih starši komajda preživljajo in jim nudijo po svojih močeh vse najboljše. Je pa res, da so nekateri taki da raje denar porabijo v druge namene, ampak to je zgolj odločitev vsakega posameznika, prav tako pa je vse odvisno kako te starši vzgojijo!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.