https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Brezposelni mladi s Prvim izzivom lažje do zaposlitve

12.07.2012 ob 14:34  

Zavod za zaposlovanje je objavil javno povabilo delodajalcem v projektu Prvi izziv. Ta se izvaja v okviru novega, istoimenskega programa, ki je namenjen spodbujanju zaposlovanja in izboljšanju zaposlitvenih možnosti mladih do tridesetega leta. Predvidenih je 1240 subvencioniranih zaposlitev za brezposelne mlade, skupaj s trimesečno poskusno dobo.


Kot so sporočili iz zavoda, je v ta namen za obdobje med leti 2012 in 2014 na voljo devet milijonov evrov, ki jih sofinancira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Javno povabilo je odprto od objave na spletni strani do porabe sredstev oziroma najdlje do 1. junija prihodnje leto, ko se izteče končni rok, do katerega delodajalci lahko predložijo ponudbo za subvencionirano zaposlitev brezposelnih mladih.

Na razpis se lahko prijavijo delodajalci, ki so pravne ali fizične osebe, registrirane za opravljanje dejavnosti v Sloveniji, in izpolnjujejo še vse druge pogoje, opredeljene v javnem povabilu. Pridobijo lahko subvencijo za zaposlitev brezposelnih, mlajših od 30 let, ki so najmanj tri mesece prijavljeni med brezposelnimi pri zavodu za zaposlovanje.

Foto: Aleš Hostnik

Delovno razmerje mora biti sklenjeno za najmanj 15 mesecev neprekinjeno in vključuje tudi trimesečno poskusno delo.

Subvencija za zaposlitev s polnim delovnim časom znaša 7250 evrov ter vsebuje 2250 evrov za poskusno dobo treh mesecev in 5000 evrov za nadaljnjih 12 mesecev do izteka obdobja subvencionirane zaposlitve. Prvi del subvencije bo zavod delodajalcem izplačal po sklenitvi pogodbe o zaposlitvi z izbranim kandidatom, drugi del pa po uspešno opravljenem poskusnem delu.

Pred oddajo ponudbe na javno povabilo morajo delodajalci najprej prijaviti prosto delovno mesto pri območni službi zavoda, kar lahko storijo tudi s pomočjo e-Storitev, ki so dosegljive na spletni strani zavoda. Po prijavi prostega delovnega mesta bo zavod k delodajalcem napotil brezposelne mlade iz ciljne skupine javnega povabila glede na zahteve delovnega mesta. Na podlagi tega bodo delodajalci izbirali med ustreznimi kandidati.

Po opravljenem izboru kandidata bodo lahko delodajalci predložili ponudbo za subvencionirano zaposlitev na območno službo zavoda, ki je pristojna glede na njihov sedež. Delodajalci, katerih ponudbe bodo izbrane na javnem povabilu, bodo z zavodom podpisali pogodbo o dodelitvi sredstev. Vsem, ki jih bodo zaposlili s pomočjo subvencije, bodo morali zagotoviti plačo in druge prejemke iz delovnega razmerja v skladu z veljavno delovnopravno zakonodajo.

Kot še dodajajo na zavodu, se lahko brezposelni mladi, ki se želijo vključiti v program in izpolnjujejo pogoje za vključitev, o tej možnosti pogovorijo z osebnim svetovalcem na uradu za delo, kjer so prijavljeni.

    Komentarji

    1. gost
      12.07.2012 ob 15:00 jebiga gost

      evo zdaj pa imate da lahko zaposlite,narkomane,rome in nerome,ne da čakajo samo socijalno pomoč,nekateri delajo v avstriji in doma še dobivajo socialo,to je naša pravna država

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.07.2012 ob 13:59 MadWorld gost

      In spet nasankajo tisti, ki si že med študijem oz. proti koncu študija iščejo redno zaposlitev, ker bodo seveda rajši vzeli tistega, za katerega bodo dobili denar od države, pa si lahko še ne vem kako super študent z izkušnjami takšnimi in drugačnimi. Očitno se bomo po koncu študija vsi primorani prijaviti na Zavod za zaposlovanje. Ker se drugače službe ne bo dalo dobiti - sploh tisti brez kakršnihkoli vez in poznanstev. Drugače fajn, da sploh kaj migajo in imajo ideje kaj in kam z mladimi, čeprav v zgrešeno smer.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.