https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Zaključek Grossmannovega festivala

Ljutomer, 22.07.2012 ob 15:30  

S podelitvijo nagrad in večerno zabavo se je včeraj zaključil že 8. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina.


Na zaključni slovesnosti so bile podeljene naslednje nagrade:

Hudega mačka za najboljši celovečerni film sta tokrat prejela dva filma, in sicer:

-          Medtem ko si spala (Mientras duermes), režija: Jaume Balagueró (Španija)

-          Izrojeno (Inbred) režija: Alex Chandon (Velika Britanija)

Hudega starega mačka za življenjsko delo je dobil letošnji častni gost Goran Marković, nagrado pa mu je podelil režiser Dinko Tucaković.

Nagrado Hrupni maček za najboljši glasbeni dokumentarec je prejel Fanzini z Marsa (Fanzini sa Marsa)v režiji Siniše Dugonjića (Srbija), Slakovega hudega mačka za najboljši kratki film pa film Ujeta ptica (The Captured Bird) režiserke Jovanke Vuckovic (Kanada).

Melies d'Argent - nominacijo za Melies d'Or, nagrado za najboljši evropski fantastični kratki film je prejel film Legenda (Leyenda), režija: Pau Teixidor (Španija). Nagrado Melies d'Or podeljuje Evropska federacija festivalov fantastičnega filma. Letos bo izbran na mednarodnem festivalu fantastičnega filma v Sitgesu v Španiji, ki bo potekal od 4. do 14. oktobra.

Vinski šampion Hudi maček, letošnje zmagovalno vino festivala, pa je Renski rizling izbor 2009 (PRA-VinO Čurin - Prapotnik).

Na letošnjo Malo delavnico groze, se je prijavila ena ekipa pod taktirko Marka Ficka. Posneli so kratko grozljivko Krvava želja. Mala delavnica groze jemlje inspiracijo v filmu »Mala prodajalna groze" hudega starega mačka 2008 Rogerja Cormana, kjer so filmske ekipe morale posneti in dokončati film tekom festivala.

Popoldne je potekalo tekmovanje za kraljico in kralja krika. Parada propada je zaradi dežja odpadla ter se prevesila v ples grozljivih mask pod šotorom. Večer se je nadaljeval z zabavo in plesom pozno v noč.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.