https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Nasipi ob Muri niso dovolj trdni in varni

25.07.2012 ob 7:00  

Zadnje težave z naraslo Muro odkrivajo nov problem z nasipi. 


Kot je poročal časnik Delo, so najbolj kritični odseki od Nemščaka do Ižakovcev, med Gornjo Bistrico in Melinci, ob sejmišču v Gornji Radgoni, med Hrastjem - Moto in Vučjo vasjo, nasip pri Krapju in Moti ter betonski zid v Petanjcih. Med najbolj ogrožena naselja pa spadajo Melinci, Ižakovci, Bistrica, Črenšovci, Žižki, Hotiza do ceste Lendava–Petišovci, Gornja Radgona, Mota in Krapje. 

Nazadnje so bili nasipi pred nekaj leti obnovljeni le na najbolj kritičnih mestih, skoraj 39 od 67 kilometrih nasipov pa je še vedno v slabem stanju, na osmih kilometrih brega pa jih sploh ni, opozarjajo v Vodnogospodarskem podjetju Mura, ki ima koncesijo za vzdrževanje nasipov. 

»Za najbolj ogrožen odsek med Nemščakom in Ižakovci smo izdelali program za investicijska vzdrževalna dela, dokumentacija pa je v pripravi še za obnovo zidu v Gornji Radgoni. Vsi drugi načrti pa zaradi pomanjkanja denarja v vodnem skladu na ministrstvu za kmetijstvo in okolje stojijo in čakajo na novo evropsko finančno perspektivo 2013–2020, ko naj bi bilo tudi za te namene na voljo več evropskih sredstev,« je za Delo povedal direktora VGP Mura Jože Dominko.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.07.2012 ob 10:48 SMRKCI gost

      VEJ ZA T 6 MAJO POLITIKI ZA TAU KA BI PA NAJ BOL NUCALI PA NEGA DENARJA KAK VEDNO CILAU ZA PREKMURJE NAS TEJ ŽABARI JEMLIJU TAK KAK DA MIJ NEBI BILIJ V SLOVENIJI. MA JEBEŽGA TAK TI JE TAU.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.