https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Pomurje bo dobilo varno sobo za mlade

Murska Sobota, 25.07.2012 ob 14:10  

Pomurje bo jeseni dobilo varno sobo, ki bo namenjena otrokom in mladoletnikom, žrtvam kaznivih dejanj.


Domače in tuje izkušnje so pokazale, da otroci in mladoletniki, ki so bili žrtve kaznivih dejanj, potrebujejo drugačno obravnavo v drugačnih razmerah kot odrasle osebe. Zato so tudi Center za socialno delo Murska Sobota, Okrožno sodišče Murska Sobota in Policijska uprava Murska Sobota pristopile k urejanju takega prostora.

Pri ureditvi tako imenovane varne sobe so omenjeni akterji s pomočjo Društva za pomoč žrtvam kaznivih dejanj Beli Obroč Slovenije in predsednice društva gospe Vlaste Nussdorfer, Centra za socialno delo Murska Sobota in Kriznega centra za mlade uspeli usposobiti dva prostora za izvajanje teh postopkov.

Minuli ponedeljek so vršilka dolžnosti direktorice Centra za socialno delo Murska Sobota Bernarda Škrbič, predsednik Okrožnega sodišča v Murski soboti Branko Palatin in direktor Policijske uprave Murska Sobota Drago Ribaš podpisali protokol o sodelovanju, s katerim se varna soba lahko začne uporabljati. Svečana otvoritev in predstavitev prostora naj bi bila to jesen, ko si bo varno sobo možno tudi ogledati.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.07.2012 ob 15:03 ko te šiša gost

      Mamo mi puno žrtev pa nemamo mesta za njih. Nej ka bi pa v toj sobi pa samo cigane mele!

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.07.2012 ob 16:17 4343 gost

      ko te šiša, ajdi ka si pa tak dobro seznanjeni, pa mi naštej tri žrtve prosen, o kerih primeraj gučiš? či de cigo de pač cigo, ka to tebe briga. je isto človek kak ti

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.07.2012 ob 16:28 ko te šiša gost

      ge ti predlagan ka se odseliš na puščo.se boš mel elektriko vodo mobitel komunalo se boš mel plačano še kučo ti zozidajo pa na debeloj riti boš sedo v kuči pa nika neboš delo pa še saki mejsec ti fuknejo 300 evrov naš takših malo ge, takše nucamo!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.07.2012 ob 11:33 čiba gost

      Ta varna soba je za nekatere otroke dobra mislim za tiste ki jo potrebujejo ne pa za tiste ki bodo starše izkoristili sebi v prid,ker si otroci izmislijo marsikaj.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.