https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Reka Mura vnovič narašča, mejni prehod Hotiza še naprej zaprt

25.07.2012 ob 18:32  

Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) reka Mura počasi narašča. Pretok reke se bo začel v Sloveniji zmanjševati v noči na četrtek v zgornjem toku in v četrtek čez dan v spodnjem toku ob meji s Hrvaško. Po podatkih PU Murska Sobota zaenkrat zaradi morebitnega poplavljanja ni zaprta kakšna cesta, mejni prehod Hotiza pa še naprej ostaja zaprt.


Po podatkih oddelka za hidrološko prognozo Arso, ki jih v izrednem biltenu navaja uprava RS za zaščito in reševanje, je bil danes ob 13. uri pretok reke Mure v Gornji Radgoni 620 kubičnih metrov na sekundo in bo v prihodnjih urah presegel opozorilno vrednost 635 kubičnih metrov na sekundo.

Pri tem bo prišlo do manjših razlivanj znotraj poplavnih nasipov, po podatkih Arso pa največji pričakovani pretok v Gornji Radgoni danes ne bo presegel 700 kubičnih metrov na sekundo. Pretok reke Mure se bo nato začel zmanjševati v noči na četrtek v zgornjem toku Mure v Sloveniji in v četrtek čez dan v spodnjem toku ob meji s Hrvaško.

FOTO: Arhiv Pomurec.com

Zaradi že predhodnega poplavljanja reke Mure je že več dni zaprt mejni prehod s Hrvaško na Hotizi in bo zaprt predvidoma še nekaj časa, je STA pojasnil direktor Policijske uprave (PU) Murska Sobota Drago Ribaš. Povedal je tudi, da za zdaj nimajo informacij o neprevoznosti katere od drugih cest v Pomurju, ki bi bila posledica poplavljanja reke Mure.

STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.07.2012 ob 20:11 francek gost

      kak je lehko prehod zaprti če pa sploh vode nega tan! smo odli gledat! čista bedarija!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.