https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Madžarska tržnica - kjer smo nekoč kupovali tangice in pick salamo

Letenye, 26.07.2012 ob 14:13  

Nekoč smo v Lentiju, Letenyu in Monoštru na Madžarskem kupovali praktično vse. Kakšno pa je stanje na tamkajšnjih tržnicah danes?

Se še spomnite? Še ne dolgo nazaj smo Slovenci ob sobotah množično drveli preko meje. Nekateri v Italijo, spet drugi v Avstrijo, Pomurce pa je najbolj vabila bližnja Madžarska. Da bi ugodno in čim več nakupili, smo se zapeljali čez mejo. V soboto dopoldan, nekajkrat na leto smo se odpravili na »izlet« v bližnji Lenti ali nekoliko oddaljeno Letenye, tisti z Goričkega pa so se največkrat namenili v Monošter. Domov pa vsakič pripeljali poln prtljažnik vrečk, polnih vsakovrstne robe. Tiste, ki smo jo potrebovali, in tiste, ki ne. Tržnice in trgovine so bile nabasane z raznovrstnimi izdelki; oblačili, hišnim tekstilom, posodo, neštetimi pripomočki, plastiko. Kar si rabil, si na tržnici čez mejo tudi našel. Kupcev pa cela množica. Trume Slovencev so prihajale z avtobusi iz celotne države in ni bilo sobote, ko ne bi med številno množico na tržnici srečal vsaj nekaj svojih sosedov ali znancev. Hlače, puloverji, bunde, spodnje perilo, pižame, brisače, posodo, odeje, vzglavnike, pick salamo in sir. Brez tega se z Madžarske nismo vračali. Kakšno pa je stanje na Madžarskih tržnicah danes?

Čez mejo smo »skočili« do nam najbližjega Lentija. Tržnice, kjer smo nekoč opravljali svoje sezonske nakupe, kjer smo se držali za roke, da se v glasni množici nakupovalcev nismo izgubili, danes ni več. Na njenem mestu nastaja park, pravkar urejajo zelenico in na pešpoteh polagajo tlakovce. So pa ob cesti, ki pelje v Slovenijo, ostale številne trgovinice, ki ponujajo skoraj vse, kar se je prej dalo kupiti na tržnici.

Da bi zadostili svoji radovednosti, smo se zapeljali do Letenya, kjer naj bi velika tržnica še obratovala. Stanje? Še je tam. Razprostira se v istem obsegu, kot se je pred dvajsetimi leti. Še vedno pisana in še vedno vabi z neštetimi izdelki. A brez življenja. Kupcev skorajda ni več. Pa tudi vsiljivih prodajalcev, ki bi mimoidoče vabili z glasnim »Akcio! Akcio!« dandanes ni. Le nekaj jih »straži« celotno tržnico, opazuje maloštevilne kupce in z veseljem pokramlja z njimi. V soboto je kupcev nekaj več, nam je povedala prijazna prodajalka, pridejo iz Slovenije, Nemčije in Madžarske, najpogosteje pa na tržnici v Letenyu zaradi bližine nakupujejo Hrvati. Med tednom tržnica obratuje od 8h do 19h, v soboto pa do 14h.

In kaj danes še lahko najdete na tržnici? Obešalniki, lutke in škatle so še vedno polni najrazličnejšega tekstila. Kavbojke, hlače, majice, trenirke, pižame, tangice, nogavice, kopalke … vseh barv in oblik. Pa čevlji! Moški čevlji, otroški in ženski: sandali, natikači, sobni copati, superge, škornji … Neštete torbice, denarnice, pasovi, klobuki, kovčki … In hišni tekstil: brisače, kuhinjske krpe, odeje, blazine … Posoda, plastika, igrače … vse je tam. Cene? Po moji oceni še vedno dokaj ugodno. Kavbojke okoli 4000 forintov, torbice od 2000 forintov naprej, denarnice 1600 forintov, skoraj vsak nakup pa lahko nekoliko zbarantate. Za plačilo vzamejo tako forinte, kot tudi evre, menjajo vam jih po tečaju 1:280. Pa kvaliteta? To pa naj presodi kar vsak sam.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.07.2012 ob 14:27 hfhf gost

      dober prispevek:) sicer san nej tan nikdar nika kupo, san pa bil veckrat tan...kupo san v sosednji trgovini, en polover, keroga znamke nejsi dobo nigi drugje kak tan. Ja, niti v avst, hrv, ita...nej:)

      19 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.07.2012 ob 17:49 zmajček gost

      Super prispevek! Se malo spominjamo starih časov ...

      19 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.07.2012 ob 18:32 mh gost

      Simona, pa šče volou si nan dala za iti :))

      15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.07.2012 ob 20:17 gost - mh gost

      nikoli nisem bila tam, kakor vidim, nisem nič zamudila :)

      11 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.03.2022 ob 23:42 hater gost

        moj prejšni komentar je bila je nedolžna šala prosim ne vzami resno ti samo naprej izražaj svoje mnenje. LP :)

        14 2 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.07.2012 ob 20:54 bt gost

      se splača iti ta :) pa še valuto spremlati kak je :P v naši najfalejši trgovini san vido iste lače kak tan za pau cene falej

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.07.2012 ob 22:21 nono gost

      kdaj pa je trznica odprta keri dan

      10 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.07.2012 ob 22:38 gostja gost

      @nono: je že dopolnjeno tudi z obratovalnim časom; predzadnji odstavek ;)

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.07.2012 ob 8:45 suza gost

      rejdno san volou dobijla iti poglednot. tudi či samo na izlet malo očij past!

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      08.11.2012 ob 18:01 Lara gost

      Zanima me če slučajno gdo ve kje je ta tržnica, ki je slikana na zgornjih slikah??? Vceraj sem bila v Lentiju in nimajo nič, par stojnic z oblačili za starejše to je pa tudi vse!! Zelo sem bila razočarana. Če gdo ve od kje so zgornje slike naj prosim napiše?!

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      04.05.2013 ob 14:21 pajdo gost

      Zanima me ali še laufa ta tržnica in kak točno prit tja če se peljem po avtocesti od pincev pa potem izvoz letenye in dalje... hvala

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      06.01.2014 ob 7:29 gost-silvo gost

      Te zgornje slike so iz letenya! tržnica še vedno laufa ! Pride se pa z avtoceste skozi letenye do glavnega križišča zaviješ po glavni cesti nekoliko desno in se pelješ proti nagykaniži ter na desni strani zagledaš stojnice parkirišče in živilsko trgovino! dejansko je to na koncu letenya!

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      01.04.2014 ob 21:42 jessy gost

      Kje to natanko je, in ali se dobijo ponaredki od adidasa? hvala

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      23.10.2014 ob 9:29 rasta gost

      še vedno obratuje je kar poceni

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      28.05.2022 ob 21:30 marina gost

      Studio Venus dela drugače ful slabe nohte in priporočam da ne hodite tja na nohte, naredijo precej površno. Osebje mi je drugače res ful prijazno in zabavno, da se z nimi pošaliti. Končni rezultat gel nohtov je pa bil obut. Moje sovrsnice so imela veliko lepše in bolj poceni narejene nohte. LP.Marina

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.05.2022 ob 21:32 Brendi gost

        Povej mi marina zakaj so bili tako slabi? meni so jih tako fajn pošlihtali jim bom prenessel tvoje mnenje. Lp korado

        10 3 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      07.01.2023 ob 13:26 gost

      Biu na tržnici danes, 7.1.2023 Morem rečt katastofa, te slike so stare 10 let, če bi naša inšpekcija to vidla bi že blo vse zaprto .

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.