https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Ljudska obrt in kulinarika v Beltince privabila obiskovalce od blizu in daleč

Beltinci, 28.07.2012 ob 17:07  

Na 42. mednarodnem foklornem festivalu je bilo pestro tudi v soboto, saj so se v parku v Beltincih številnim obiskovalcem od blizu in daleč predstavila društva in krajevne skupnosti občine Beltinci, ni pa manjkala niti slastna domača kulinarika in žlahtna kapljica.

 

Tudi letos je v okviru mednarodnega folklornega festivala v Beltincih potekalo sejmarjenje in prikaz ljudske obrti in kulinarike v organizaciji društev in krajevnih skupnosti občine Beltinci. Dogajanje se je začelo zgodaj popoldne in je kljub vročini privabilo številne obiskovalce od blizu in daleč.

Obiskovalci so si med drugih lahko ogledali stojnice z ročnimi izdelki in domačo kulinariko, potem pa so si lahko ogledali tudi stare običaje ter poskusiti kulinarične dobrote vseh krajevnih skupnosti v občini Beltinci. Tako so lahko od blizu opazovali mlatenje s cepci, prikaz čiščenja zrnja s posebnimi starimi pripomočki, mletje zrnja ter peko potic in kruha, lahko so poskusili slastne langaše, ribe, krapec in še mnogo več.

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.