https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Murskosoboški policisti prijeli žensko, ki je s teroristom živela v gozdu

31.07.2012 ob 7:11  

Včeraj so policisti ob jezeru v Velenju prijeli 27-letnega državljana Nemčije, ki naj bi več mesecev živel v gozdovih, kjer mu je partnerica rodila otroka. Murskosobški policisti so njegovo partnerico prijeli že prejšnji teden.

 

27-letni Nemec se je gibal ob avstrijsko-slovenski meji in je osumljen storitve več vlomov in tatvin na avstrijskem Koroškem in Štajerskem v Avstriji. Leta 2010 je bil zanj razpisan evropski priporni nalog, domnevno zaradi novačenja teroristov.

Vir: Youtube

Včeraj dopoldne, ko so ga policisti Postaje prometne policije Celje v Velenju v bližini jezera hoteli prijeti, je 27-letnik stekel v jezero, od koder se je nato vrnil in skušal z nožem napasti policiste. Policisti so ga v sodelovanju z velenjskimi policisti obvladali in pridržali do izročitve avstrijskim varnostnim organom.

Zadnje mesece sta sicer s partnerico živela po gozdovih v Avstriji in Sloveniji, kjer je partnerica tudi rodila otroka. Murskosoboški policisti naj bi 25-letno partnerico, prav tako nemško državljanko, prijeli že prejšnji teden, saj jo je murskosoboško sodišče marca obsodilo na zaporno kazen, ker je policiste napadla z motiko. TV Slovenija je poročala še, da sta načrtovala pot v Bosno, kjer sta želela širiti ideje skrajnega islamizma.

    Komentarji

    1. gost
      31.07.2012 ob 8:10 čika-pajo gost

      Velke so šume od Velenja pa do Sobote, nej čuda ka se še izda kakšni najde od 45 leta . Ka so pa Soboški policaji delali v šumi-zgleda ga grbanji resan rastejo

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.