https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

ŽNK Teleing Pomurje - začelo se je zaradi mladenke, ki je na treninge verjetno hodila zaradi fantov

Beltinci, 31.7.2012  

Ženski nogometni ponos Pomurja in lanskoletne državne prvakinje se pripravljajo na začetek evropske sezone. 

 V rubriki POM-PLUS vsak torek objavljamo pogovore s predstavniki pomurskih nevladnih organizacij, fundacij, društev, klubov in zavodov ter predstavljamo njihovo delovanje, POM-PLUS pa razkriva tudi posameznike, ki širši javnosti zaradi narave svojega dela niso znani.

Zgodba ustvarjanja najboljše ženske nogometne ekipe v Pomurju in Sloveniji se je začela leta 1999 v Odrancih. Takratni trener, danes sicer direktor pomurskih nogometašic, Štefan Kozic, pravi, da je največja "krivka", da se je vse skupaj začelo bila takrat 14-letna Urška Sabotin. "Ali je hodila na treninge zaradi fantov ali je imela res tako rada nogomet, še danes ne vem. Dejstvo je, da je prav ona krivec, da se je začel igrati ženski nogomet v Odrancih."

Foto: Gregor Čiček

Na prvem treningu se jih je zbralo 12 

Odranska dekleta so prvi trening opravila novembra pred trinajstimi leti. Na prvem treningu se jih je zbralo 12, že decembra istega leta pa so se s pomočjo gospe Vegič, takratne učiteljice telesne vzgoje na odranski osnovni šoli, prijavili na Pomursko prvenstvo osnovnih šol. Sledili sta dve selitvi kluba, najprej v Filovce, zadnja tri leta pa ŽNK Pomurje domuje v Beltincih. V tem času je bilo osvojenih zdaj že blizu 40 naslovov državnih in pokalnih prvakinj. 

Med sezono imajo igralke treninge tri do štikrat tedensko, medtem ko v času priprav trenirajo tako rekoč vsakodnevno. Kozic pravi, da so z delom trenerja Bojana Jančarja  zelo zadovoljni, prav tako letijo pohvale na račun trenerja Dragana Miličeviča, ki dela z vratarkami. 

Janez Smolkovič klub rešil pred propadom 

Dobri rezultati so klubu dali zagon in rojevale so se nove ideje, ideje po širitvi kluba in njegovemu reklamiranju širši javnosti. "Do leta 2009 se je klub širil z neverjetno hitrostjo, imeli smo čez 100 aktivnih igralk, sedem trenerjev in še trenerja vratark, ogromno idej, kako razširiti delovanje po celem Pomurju. Toda vsi rezultati, ki smo jih dosegali, niso prepričali gospodarstva in v pomurskem okolju naletimo na zelo slabo odzivnost, predvsem kar se vlagateljev tiče," pojasnjuje Štefan Kozic. 

In dodaja: "Če se pred enim letom ne bi dogovorili za sodelovanje z g. Smolkovičem, direktorjem podjetja Teleing, bi verjetno že v prejšnjem letu naš klub moral prenehati z delovanjem, oziroma verjetno ne bi speljali sezone do konca. Verjemite, da ni besed s katerimi se lahko jaz, predvsem pa igralke Teleing Pomurja, zahvalijo temu izjemnemu človeku in upam, da smo z sedmimi naslovi državnih prvakinj in dvema pokalnima naslovoma, vrnili vsaj del tega, kar je vložil v klub." 

Foto: Boštjan Rous

Želijo si še več gledalcev

Letni proračun ŽNK Teleing Pomurja sicer znaša 35.000 evrov. Kozic se ob tem "čudi", kako jim iz sezone v sezono uspeva, da preživijo, ob tem pa še osvajajo naslove. "Je pa žalostno, da samo z eno organizacijo Lige prvakinj, ki bo sedaj v avgustu, prinesemo v deželo ob Muri več kot 100.000 evrov Uefinega denarja, od česar pa klub po vsej verjetnosti spet ne bo imel kaj dosti prihodka," dodaja Kozic. 

Po koncu kvalifikacij za ligo prvakinj jih čaka še skupščina kluba, za katero je predsednik kluba Stanko Ivanušič napovedal svoj odstop. "Dejansko ne vem, kako se bo zgodba razvijala naprej," nekoliko skeptično v prihodnost gleda Kozic, ki si želi, da bi tekme pomurskih nogometašic pritegnile še kakšnega gledalca več. "Bili bi zelo zadovoljni, če bi na naše tekme pritegnili med 400 in 500 gledalcev, zavedamo pa se, da bo to zelo težak zalogaj."

Na vidiku nekaj izrednih talentk v mlajših selekcijah 

Nekaj težkih zalogajev jih čaka tudi pri delu z mlajšimi kadri. Sprva so imeli vizijo povezati se z vsemi osnovnimi šolami v Pomurju in omogočiti na vsaki šoli treninge deklic mlajših selekcij, a se ni izšlo po njihovih načrtih. "Imamo pa izredne talente v mlajših selekcijah," pojasnjuje direktor pomurskih nogometašic, ki jih 11. avgusta v Beltincih čaka evropska preizkušnja proti nogometašicam iz Züricha. 

Foto: Boštjan Rous

Želja nogometašic Pomurja je uvrstitev v drugi krog, a bo to po mnenju Kozica težko. "Verjetno bomo Švicarkam težko parirali, saj imajo v svoji ekipi kar nekaj ekstra zvezd. A ne zmaguje vedno tisti, ki je na papirju močnejši. Naredili bomo vse, da se dokopljemo do ugodnega rezultata, ki nam bo v naslednjih dveh tekmah dal realne možnosti za preboj v drugi krog tega tekmovanja." 

V domačem prvenstvu Kozic pričakuje, da bodo njihove nogometašice v prihodnji sezoni konkurenčne ostalim ekipam, "vendar se boji, da sezone 2011/2012 ne bodo nikoli več ponovili."

 

PRIPOROČAMO:

VSI POM-PLUSI NA POMUREC.COM

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.08.2012 ob 22:03 n gost

      niti ene fejst babe nega med njimi..

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.08.2012 ob 21:31 g gost

      seveda je ne boš vido, če pa tij samo moške gledaš, pa takši lepotan

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.