https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Veslaški dvojec Čop - Špik bronast v Londonu

London, 02.08.2012 ob 13:46  

Slovenska veslača Iztok Čop in Luka Špik sta na olimpijskih igrah v Londonu osvojila bronasto medaljo. Po zmagi Urške Žolnir v judu je to že druga medalja za Slovenijo na letošnjih igrah. Zmagala sta Novozelandca pred Italijanoma.


Dvojec Iztok Čop in Luka Špik sta izpopolnila svojo bero medalj z olimpijskih iger. V Sydneyju 2000 sta bila Čop in Špik zlata, v Atenah 2004 srebrna, zdaj v Londonu še bronasta. Slovenska veslaška šampiona sta na progi tri tako kot v polfinalu silovito začela in si z ritmom 37 zavesljajev na minuto hitro priborila čoln prednosti pred konkurenco, v zadnji tretjini dirki pa sta na jezeru Dorney najprej silovito pospešila Italijana in nato Novozelandca Nathan Cohen in Joseph Sullivan, ki sta si na ugodni progi pet priborila naslov prvaka.

FOTO: RTV SLO

Za 40-letnega Čopa, za katerega je to bilo zadnja dirka v karieri, je to četrta medalja, za 33-letnega Špika pa tretja. Slovenijo je skupno doslej osvojila 39. posamičnih medalj na vseh olimpijskih igrah in šesta veslaška medalja. Prav danes je dvajseta obletnica bronaste medalje četverca iz Barcelone 1992.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.