https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Prekmurec bo pel v londonski Wembley Areni

17.09.2010 ob 0:10  

Tomaž Cör iz Bakovcev bo z vokalno zasedbo Perpetuum Jazzile nastopil na otvoritvi velikega dogodka African Music Awards 2010.

Gre za prireditev, na kateri bodo podelili nagrade najboljšim in najbolj prizadevnim glasbenikom preteklega leta iz afriškega kontinenta. Slovenska vokalna zasedba bo s svojo izvedbo uspešnice Africa omenjeni dogodek otvorila.

"Slovenska" izvedba Africe bo uradni "single" prireditve

Del sredstev od prodaje "singla" pesmi Africa, katere izvirni avtor je sicer Toto, bo namenjen afriškim sirotam, katerih starši so umrli zaradi aidsa.

Na Youtube portalu je pesem Africa v izvedbi Perpetuum Jazzile do danes zabeležila več kot 8 milijonov 800 tisoč ogledov.

Poleg naše vokalne zasedbe bodo na prireditvi med drugim nastopili še Jermaine Jackson, Rebbie Jackson, Simon Webbe (nekdanji pevec skupine Blue), D'Banj, Tamer Hosny, Amr Diabe in drugi.

Od nastopa si obetajo veliko

Perpetuum Jazzile so v svetovni javnosti zasloveli ravno po domiselni izvedbi pesmi Africa. Kot pravi Cör, ki v zasedbi poje že deset let, so pričakovanja od nastopa v Londonu velika. Pa je to priložnost za pohod na svetovne odre? »Bomo videli, trudimo se in verjamemo vase, to je pa najpomembnejše,« dodaja Bakovčan.

Tomaž Cör v "glavni" vlogi - izvedba pesmi Kradeva brez vere in Soba 102

Kot nam je še povedal, pevci skupine Perpetuum Jazzile svoje delo opravljajo praktično brezplačno. »Ves denar, ki ga zaslužimo, vlagamo v lastni napredek (snemanje CD-jev, koncertov, financiranje turnej, izobraževanje pevcev, oblačila na odru, itd.). Pri 50 pevcih so to izredno veliki zneski.«

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. pevec
      17.09.2010 ob 11:05 pevec

      Čestitke Tomaž!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.