https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

FOTO: Olimpija zadala nov poraz Muri 05

Murska Sobota, 5.8.2012  

Hrabri, a izčrpani muraši, utrujeni od ritma četrtek-nedelja, so lovili prvo prvenstveno zmago v sezoni. Olimpija, ki je pot po Evropi končala pred Sobočani, je prav tako še kako potrebovala zmago, saj so Ljubljančani v prvenstvu doslej razočarali. Dvoboj pa se je odvil po okusu slednjih, ki so po zaslugi Damjana Trifkovića dosegli drugo zmago v ligi in se prebili v sredino lestvice. Sobočani ostajajo z vsega točko zadnji.


Mura 05 - Olimpija 1:2 (1:1)

Strelca: 0:1 Trifković (4.), 1:1 Fajić (35.), 1:2 Trifković (69.).

Mura 05: Draković, Sreš (od 63. Vaš), Majer, Bohar, Cipot, Horvat, Kramar, Fajić, Janža (od 86. Kouter), Jelić (od 66. Eterović), Maruško.

Olimpija: Šeliga, Jović, Zarifović, Vicente (od 56. Baskera), Trifković (od 84. Fink), Valenčič, Božič, Nikezić (od 66. Šporar), Delamea Mlinar, Omladič, Sarasola.

Blizu 2500 gledalcev, v veliki večini pristašev Mure, je že v četrti minuti doživelo hladen tuš. Po globinski podaji so domači pozabili na Damjana Trifkovića ali pa pričakovali prepovedan položaj, ki ga ni bilo. Gostujoči nogometaš je dobro odreagiral in z glavo poslal žogo v mrežo nad domačim vratarjem Filipom Drakovićem. V 11. minuti je močno sprožil Filip Valenčič s 14 metrov z leve strani, Draković pa je žogo zadržal.

Olimpija je bila v uvodnih minutah nevarnejša in bolje organizirana ekipa. Po gneči v kazenskem prostoru gostov so bili domači v 25. minuti blizu izenačenja, a premalo odločni, dve minuti pozneje pa je Aleksander Šeliga s težavo zaustavil močan strel Damjana Boharja iz polvoleja z desne strani. Mura je prevzela pobudo in po kotu z desne strani, ki ga je izvedel Dragan Jelić, se je mreža Ljubljančanov v 35. minuti zatresla. Prvi strelec domačih Nusmir Fajić je visoko skočil in z glavo žogo preusmeril v desni kot.

V nadaljevanju je Fajić v 51. minuti dvignil na noge gledalce, ko je nepričakovano sprožil z velike razdalje z desne strani, žogo pa je Šeliga s težavo odbil čez prečko v kot. Valenčič bi nato v 63. minuti lahko povedel goste v vodstvo, saj se je sprehodil skozi domačo obrambo, potem pa mu je zmanjkalo moči in sreče, tako da se je Mura obranila. A ne za dolgo, saj se je domača mreža znova zatresla v 69. minuti.

Po prekršku Fabijana Cipota je Trifković s prostega strela z dobrih 20 metrov mojstrsko zadel v levi zgornji kot Murinih vrat. Deset minut pred koncem je Fajić lepo podal Arpadu Vašu, ki je pritekel iz ozadja, a mu ni uspelo preusmeriti žoge v ljubljansko mrežo. Gosti so z disciplinirano igro zadržali vodstvo in se ob koncu veselili pomembnih treh točk, domači pa bi v sodniškem dodatku lahko rešili točko, a je po Cipotovem strelu z glavo dobro posredoval Šeliga.

STA

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.08.2012 ob 21:54 manemoj gost

      Moje napovedi so se uresničile Muri sem napovedal po 4. krogi 2-3 osvojene točke osvojili pa so 1. Sedaj pa Celje in Aluminij dve zahtevni tekmi.

      0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.08.2012 ob 21:56 gost gost

      pa ti si nostradamus stari.čuda

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.08.2012 ob 21:59 gost gost

      Treba je povedati da Cifer ne more biti trener. Danes to ni bilo podobno nogometu. Nobenih rošad, nič od igre. Imamo okrepitvi dve in te dve sedita na klopi. Treba je ogromno spremenite. Prvo kot prvo pa gospod Cifer: Ne moreš gledati na uro in po uri določiti menjavo. Zaradi tega smo dobili drugi gol. menjave so bile prepozne. In pa to da Sreš ni za prvo postavo. Upam da se kakšne stvari uredijo in da bo spet igrala in zmagovala kot Anteju.

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.08.2012 ob 22:06 realist gost

      škoda poraza, igra je bijla enakovredna, lejko bi se končalo kakorkoli načik. Sicer mi neje jasno, zakoj sodnik Nikeziči neje pokazo drug žuti karton zaradi groboga štarta, pa bi bilo vse lažje. Ampak, ka moremo, lobiji pri Olimpiji so premočni za navadne klube v prvi ligi. Zaj se trbej zresniti pa v torek upati na zmago 3:0 in v četrtek ubraniti zmago in napredovati. Dečki si zaslužijo to, še posebej pa peneze, skuper bi to že bilo 400k (ob napredovanji). Kda se pa izpade iz Evrope pa se skoncentrirati na domače prvenstvo, utrujenost več nede takšna. Tudi Cifer nede dugo več trener, saj je samo začasno, ker nema licence. Glede novoga trenera pa, če že nemre biti iz prekmurja, bi si ge najbole želel Kosiča, zaradi lepe igre in kar dobrih rezultatov, ko je še treniral Olimpijo. Edini problem pri njem bi znala biti plača

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. Damjan123
      05.08.2012 ob 22:09 Damjan123

      Rejsan je treba povedati ka da CIFER neje trener.!

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.08.2012 ob 22:21 mura gost

      Aja zdaj CIFER nemre trener bite,kda je zmago pomembne tekme UEFE te je ok,haha ste eni kak noz.Sres si ne zasujze niti ka bi na klope bil ka je realno preslab.BG pa ka nemo kom sama deca vas je nula od nule ste,

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      05.08.2012 ob 22:24 brm brm gost

      mah za poraz je krijf trener,.. druge debate tu nega!!! kak lejko postavi Jeliča v vezo, Horvata pa v napad??? kak drugo, li pa li čaka z menjavame, nevej ocejnite kerome igralce vec nejde, oz. kere vec nemre,.. škoda besed!! ge ste zdaj vsi vi zagovornike Cifra?? še dosta dosta nuca za trenera!!!

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      05.08.2012 ob 22:49 Black Gringos 1991 gost

      Gringosi boljše da se sami ukinejo ali se pa preselijo na jug med prave murine navijače. Stari ateki na jugi izgledajo večji ultrasi od gringosov, pa še boljše navijajo. Današnji gringosi so v sramoti ekipi iz devetdesetih let prejšnjega stoletja.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      05.08.2012 ob 23:48 gringos jug gost

      mislim, da mi "južni" navijači dosti boljše navijamo in znamo spraviti celo tribuno na noge... vzemite si vzgled po nas!! BG JUG!!! :)

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      06.08.2012 ob 0:40 h gost

      Mura nema za burek..

      1 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      06.08.2012 ob 8:14 S gost

      STE VIDELI NOVEGA TRENERJA? MARJAN BAKULA... ŽE JE BIL NA TEKMI

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      06.08.2012 ob 8:59 anti brm brm gost

      Kak ste eni kratke pameti, Sreš je pripelo napredovanje v Evropi, tudi Cifer van je zdaj napoti, vsi ste tak sposobni, nobeden pa ne vidi, ka so dečki telko na poti, ka treneri z njimi enostavno že nekaj tednov nemrejo opraviti normalnega treninga, vij pa ščete čuda, k tomi dodajte malo sojenje na zadnjih dveh tekmah, kero je bilo glih telko za nasprotnika, ka se nakonci fejst pozna. Pe še to, morete iti poglednot še kakšne druge tekme v naši ligi, pa te te komaj vidli, kak drugi špilajo, žalost od žalosti, mura je še s takšno igro daleč pred njimi.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      06.08.2012 ob 9:03 nogomet gost

      V sredini bi nucali enoga kreativca, ker enostavno mamo premalo točnih podaj v zaključku akcij, pa bočniva igralca Janža pa Majer enostavno premalo data v napadi, saj praktično celo tekmo od njeva nega preboja pa kakšnoga centra. Pa tej fotograf ka to slika, ka je tej tan zaradi fuzbala ali bab na tribunaj???

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      06.08.2012 ob 9:17 ss gost

      nemre jelič špilati zadnjoga veznoga, horvat pa pau špico - tau še slejpi vijde ka tu nega haska!!!!! či bi samo njedniva položaja zamenjo bi baukše bilau. sicer pa drujgo nevejmo špilati kak duga žoga na fajiča- te pa ka de de. tau so nas že vsi skužili.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      06.08.2012 ob 9:53 gost taxi gost

      Mura de zmagala 3-0. ker je en od olimpije špilo, pa je imel kartone.. Samo treba počakati na disciplinsko komisijo.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      06.08.2012 ob 10:19 lepi gost

      Kot sem napovedal zgleda da to drži, v Maribori poraz, potem proti celju poraz in še nekaj tej vesolni sloveniji mafijskega fuzbala trenerji ne igrajo nogometa ampak igralci, samo idioti menjavajo trenerje, toliko v vednost, igralcem treba dati tisto kar so si zaslužili in potem lahko kaj zahtevate od njih, do tega časa pa samo lepo sanjajte koga treba zamenjat itd.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      06.08.2012 ob 11:01 traner gost

      ej malo se stavte tu gor eni bi i ovce i novce?vse de prišlo na svoje pomali Mura de še visoko samo zdaj ka malo k sebi pridejo cilj je evropa ker če gredo dale dobi klub več denarja kot od kvazi sponzorov ki ne upajo nit i 10 000 eur več dati kak so meli garant ka dobijo vrnjeno jaz če v neke verjamem in bi imel denar ne bi razmišjal če bom dal 20000 več ker imam klub rad to pa je samo reklama brezplačna(pr.vivat)lp še naprej Mura je večna in bo še dobraker že je bo še samo boljša

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      06.08.2012 ob 12:22 mario kempes gost

      @ anti brm brm se popolnoma strinjam z tvojimkomentarjem! Kda se zmaga so vsi igralce dobri, pa jih je nej možno zamenjate ka so najboukše. Kda se pa zgibij prote Arsenale iz Kijeva, prote Olimpiji te bi pa že radi vsak bil po svoje pameten pa neka menjavo igralce pa trenere.........zanimivo. Niti eden od vas pa nema pojma o treneranje...... Feri je napravo kak je mislo ka de prav, včeraj proti Olimpiji je niti nej bilo tak slabo. Oba gola sta spadnola malo slučajno, na žalost smo mij dali samo enoga. Sicer pa me zanimle kelko od teh pametnih šinfačov de vas šlo v četrtek v Maribor!? Ajde ka vas vidimo. Polne tribune ZVESTIH navijačev za MURO vsi navijamo, in naj se poje in naj se sliši, ker MURA ti si ŠAMPION..........!!!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      06.08.2012 ob 12:25 mnm gost

      Black Gringos 1991- napiso se ka naj se gringosi preselijo na jug? te do pa vsi iz juga na sever odišle.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      06.08.2012 ob 12:29 dd gost

      Vej pa ste pametni prek interneta. Kda do vas tej čundraše od gringosov napokale enkrat na ton vašon juge, te pa nede dobro, kak je nej dobro tou, nej tisto .... jadni ste.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      06.08.2012 ob 12:35 mura o5 gost

      Zdaj pa že enkrat nehajte modrovati in napadati igralce,ki še vedno igrajo zastonj,tudi trener ni nič kriv,vi če bi bili taki znalci o nogometu, bi lahko videli, da igrajo četrtek-nedelja že cel mesec,ter nehajte že modrovati o menjavah, ali pa se brm brm ter gost-gost jjavita za trenerja seveda zastonj kot cifer,takih pametnjakovičev kot so na tem portalu pa ne pomni svet,dajte jim rajši podporo,vsak pa lahko naredi napako, kdor dela se moti,upoštevajte pa tudi kolko dobrega so naredili,da so lahko prišli tja kjer so zdaj,pa brez faušije

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      06.08.2012 ob 14:16 Black Gringos 1991 gost

      mnm , imaš prav, zdaj sem se spomnil zakaj smo se odselili na jug. Zaradi dd-jev. :)

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      06.08.2012 ob 16:11 peter gost

      Mene pa zanima, kaj imate toliko proti BG?? Zakaj pa ne stopite do njih pa se pogovorite?? Kakšni so, takšni so. Navijajo celo tekmo, vsaka njim čast.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      06.08.2012 ob 21:53 brm brm gost

      gost - anti brm brm - itak ka mo v MB na tekme!!! tak kak san biu do zdaj na vseh evropskeh tekmaj, tak kak san na vsake domače tekme, tude kere gostujoče iden!!! tak ka ne palamude!!! nindre san nej obtožuvo dečkof!!! znan ka je to jebeno težko špilate (nedela-četrtek-nedela.. itd.. 9 tekem v 4 tednaj) gost - mura o5 - naj se javen za trenera?? zakoj?? daj povej me, če je to logično, ka VEDNO čaka z menjavame do 85min (pa nej samo to zadnjo tekmo, tude evropske) POVEJ ME, KOME NA ČAST?? kda je menjo v ukrajine?? v 85min, pa 90min!!! da je že 3:0,.. pre rezultate 2:0 se menja tan v 70, 75min!! ka ti lejko človek naprave zadnjeh 5min?? sploj se praf z žogo ne sreča.. še enkrat praven: TAKŠE SMEŠNE MENJAVE MA ŽE OD PRVE EVROPSKE TEKME DALE!!! na žalost, neje še un za prvoga trenera!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      07.08.2012 ob 10:47 :) gost

      Če bi vsi bili tak pametni na igrišči kak ste zaj tu svaka čast!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.