https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Žerjav poziva h konsenzu o nujnih ukrepih za zajezitev padanja bonitetnih ocen Slovenije

Ljubljana, 06.08.2012 ob 9:15  

Predsednik koalicijske SLS Radovan Žerjav v včerajšnjem sporočilu za javnost poudarja, da je za nujne ukrepe, ki bi vplivali na zajezitev padanja bonitetnih ocen Slovenije in bili pokazatelj mednarodni javnosti in finančnim trgom, da zmoremo, potreben konsenz vse slovenske politike. Sicer bi jih vladna koalicija že izpeljala, dodaja.


"Upamo, da so ti projekti in ukrepi prva prednostna naloga za vso slovensko politično elito in da je šele druga prioriteta spopad z osebo Janeza Janše," je med drugim izpostavil Žerjav. Prepričan je, da zadnjega padca bonitetnih ocen za Slovenijo zagotovo ne bi bilo, če bi šest predsednikov in ena predsednica parlamentarnih strank na zadnjem skupnem sestanku našli dogovor o podpori zlatemu fiskalnemu pravilu, o rešitvi vprašanja referendumske ureditve ter vprašanja državnega holdinga oz. reševanja slovenskih bank.

A so se dogovorili le, da lahko doseganje dogovora prestavijo na jesen, piše predsednik SLS in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo. Kot dodaja, si na tem sestanku niso "zaslužili niti kavice", ki so jo spili. Pri tem pa poudarja, da SLS podpira vse te projekte in ukrepe, ker so nujni za zajezitev nadaljnjega padanja bonitetnih ocen Slovenije in pomenijo predvsem pogoj za zagon gospodarstva.

Ob tem pa so v SLS po njegovih besedah pripravljeni tudi na posamezne spremembe predlogov teh projektov, dopolnitve, drugačne rešitve, skratka na kompromis. Žerjav zavrača vsakršno politikantstvo in politično preigravanje. Vse predsednike parlamentarnih strank pa SLS poziva, da za dobro Slovenije, predvsem pa za dobro slovenskega gospodarstva, izpeljejo navedene projekte in pošljejo v mednarodno javnost ter na finančne trge "sporočila, da zmoremo".

Bonitetni agenciji Moody's in Standard & Poor's sta namreč minuli teden ponovno znižali oceno kreditnega dolga Sloveniji.

STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.08.2012 ob 9:42 gost gost

      Ka se pa te javljaq? Minister za gospodarstvo je že pol leta, pa še niso sprejeli ničspodbudneka za gospodarstvo.. Lahko bi nastopal v risanki, pa še otroci mu nebi nič verjeli....

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.08.2012 ob 10:11 Čika-pajo gost

      Spoštovani minister večina lidi misli ka si nej sposoben, ge pa mislim ka si fejst sposoben. Če je tak v potrditev predlagaj Janši ka naj za dobro Slovencov odstopi te kda de ZLATO PRAVILO SPREJETO. Pomeni če zlato pravilo sprejmemo Janša veže odstop na sprejetje in nej na nesprejetje. O zlatom pravili pa to država pa eu odkriva toplo vodo ,to je že davno odkrito vsaka familia ma zlato pravilo vsaka mala firma ma zlato pravilo zlato pravilo nemajo samo tisti keri so dobivali posojila po stricaj pa tetaj te pa firme spravili na kant lastniki pa odmaglili v davčne oaze.

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.08.2012 ob 14:48 smrkci gost

      Tajkuni ,mafija ,bankirji naj vrnejo denar ki so si ga nakradli in bo slovensko gospodarstvo in banke druga švica tako so nam govorili pred 21 leti.Vsi politiki vedo kdo je spokradel denar v državi sedaj pa nas delavce hočejo obrati do kosti.In ta banda se sedaj namaka v morju jz delavec pa v lavorju.Pa sedaj naj politiki rečejo da to ni res.PA JE RES.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.08.2012 ob 22:28 gost gost

      Lahko se mi tukaj bunimo. Pa oni nas sploh ne opoštevajo. Pa naši politiki znajo kakšen je karakter nas slovencev. Da nismo složni, kak drugi narodi. Zato se tak vsi silijo v politiko,ker vejo da smo slovenci ovce za šišanje..

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.08.2012 ob 19:41 Obupan nad politiko gost

      Žal moram reči da bodo sedanji vladarji te države lle to spravili še globlje v krizo. Za Žerava pa mislim da je lutka na desni strani kot je Pahor na levi. Tu je povezava do drugih mišljenj o našem ministru http://mikstone1.blogspot.com/ vicked games

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.