https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

»Za absurdno stanje v ljutomerski občini je kriva taktirka županje Olge Karbe«

Ljutomer, 09.08.2012 ob 10:59  

Del ljutomerskih občinskih svetnikov kritizira medijsko poročanje in županjo Olgo Karbo.


 »V zadnjih dneh smo v medijih zasledili zgodbo, ki je nastala na podlagi enostranskih in neresničnih informacijah o nesprejetju Odloka o oskrbi s toplotno energijo. Večino članov Občinskega sveta Občine Ljutomer se poskuša prikazati kot neverodostojne osebe, ki skrbijo izključno za lastni interes, kar je žaljivo in zelo daleč od resnice«, pišejo podpisniki sporočila za javnost, ki ga je medijem posredovala svetnica liste Mlada Prlekija Sara Karba, poleg nje pa so pod njim podpisani še Tihomir Babič, Damjan Bogdan, Jože Grantaša, Aleksander Kavčič, Jože Klemenčič,  Dušan Kosi, Andrej Lah, Aleš Lipovec, Franc Rošker, Branko Smodiš in Robert Štefanec.

Sporočilo objavljamo v celoti:

»Uporabljene so bile informacije, ki jih generirajo županja in lobisti, katerim z lobiranjem ni uspelo doseči želenih ciljev, kar lahko razberemo iz članka »Dežela malih bogov odrinja mlade« (Pomurski vestnik), kjer podjetna brata opisujeta svoje sanje o uspehu. Po njunih besedah naj bi stopila na žulj »lobistom in tajkunom«; le-ti naj bi bili krivi za njun neuspeh, hkrati pa naj bi zavirali razvoj Občine Ljutomer. Med drugim v članku jasno nakazujeta svoje poslovne namene tako v Puconcih, kot v Ljutomeru. Zgodba o njunem sodelovanju z županjo Olgo Karba in občinsko upravo v Ljutomeru je dobila epilog, zaradi česar sta nezadovoljna, predvsem ker naj bi »politična opcija« preprečila namero občinske uprave in županje, da se podeli koncesijo prav njunemu podjetju Pomurske elektrarne.

Razočarano ugotavljamo, da je omenjeno podjetje ves čas favorizirano, kar dokazujejo javna razprava v Domu kulture, predstavitev na seji občinskega sveta, pisma o nameri s priporočili Občine Ljutomer (z občinskim grbom), javno anketiranje občanov itd.; čeprav županja vztrajno zagotavlja, da temu ni tako. Zatorej, županjo javno sprašujemo, ali je prav, da se odlok pripravlja za vnaprej znanega koncesionarja? Ali je to transparentnost, ki jo je županja obljubljala? Je to enakost pred zakonom? Ker menimo, da to ni pravilen način dela, zagotovo pa ne način, ki bi našim občanom zagotovil najugodnejše rešitve, pozdravljamo odločitev člana Občinskega sveta Občine Ljutomer, da zadevo pošlje protikorupcijski komisiji.

Povsem neutemeljeno se vali krivda na svetnike, ki so ves čas dajali konstruktivne predloge, predvsem z namenom zaščititi interes občanov in zagotoviti, da Občina Ljutomer pride do resnično najcenejšega ogrevanja. Žal, županja tem pobudam ni prisluhnila. Da županja ni pripravljena na dialog in sklepanje kompromisov, dokazuje tudi dejstvo, da je dne 18. januarja 2012 sama sklicala sestanek na to temo, vendar pa se ga nato le ona ni udeležila.

Naše pripombe in argumente je županja označila kot »tretjo verzijo odloka«, vendar to nikakor ni res. Županji smo predlagali, da z našimi predlogi in dopolnitvami že obstoječi predlog odloka zgolj dopolni oziroma ga prilagodi, vendar nas ni upoštevala, naša mnenja in konstruktivne rešitve kratko malo ignorirala. Prevladala je politična odločitev županje in strokovne službe Občinske uprave, katera je več kot očitno plod določenih pritiskov in interesov »mladih podjetnikov«.

Županja trdi, da so naša prizadevanja, dokumenti in argumenti brezpredmetni in zgolj zavlačevanje, zaradi »določenega interesa« posameznikov. Vendar pa sama dejstva govorijo, da je ravno odlok, kot ga je predlagala županja, spodbujen zaradi osebnih interesov in je produkt organiziranega sodelovanja ozke skupine ljudi.

Med prebiranjem članka v Pomurskem vestniku z dne 26.7.2012 se da kaj hitro povezati zgodbo Puconcev in Ljutomera, v kateri so sodelovali isti akterji:  županja, zdajšnji direktor Občinske uprave Občine Ljutomer in brata Sunko. Slednja sta tudi (ne)uspešno lobirala pri določenih občinskih svetnikih in nekaterih podjetjih, da naj vendarle podprejo omenjeni odlok. Vsi omenjeni pa so pozabili na Zakon o gospodarskih javnih službah, ki določa, da dobro in strokovno pripravljeni koncesijski akt daje možnost vsakemu, ki ustreza pogojem predpisanih v koncesijskem aktu, tudi »mladim podjetnikom«. Škarij in platna za izgradnjo takšnega projekta pa v rokah ne držijo zgolj svetniki, pač pa predvsem mlada podjetnika sama, saj so dobri ideji odprte vse poti - tudi brez sprejetega odloka, v kolikor je projekt resnično tako perspektiven in atraktiven za odjemalce ter podprt z lastnimi sredstvi za investicijo.

Iz vsega navedenega je povsem jasno, da so slabi odnosi v Občini Ljutomer in "absurdno stanje" kot ga imenuje županja, posledica njene taktirke, saj ignoriranje vseh predlogov in pripomb brez obrazložitve ni v duhu sodobnega demokratičnega vodenja lokalne skupnosti. Diskretacija članov Občinskega sveta in njihovega dela zaradi nedoseženih ciljev je s strani bratov Sunko skrajno neprimerna, na žalost pa moramo dodati, da smo je s strani županje že vajeni. Še enkrat poudarjamo - sodelovanje je ključno in tisto, s katerim lahko dosežemo najboljše in najugodnejše rešitve za Občino Ljutomer in njene prebivalce.

Povezani svetniki se bomo še naprej trudili podpirati dobre projekte in ideje, ki  bodo v dobro vseh občanov in občank, Občini Ljutomer pa bodo prinesli večjo dodano vrednost, gospodarski učinek in zaposlitve, vključno z ugodno toplotno energijo na podlagi koncesije, ki bo podeljena transparentno.«

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.08.2012 ob 12:35 lajči gost

      Kak v Puconcaj, tak na štajeri.

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.08.2012 ob 13:22 David gost

      kar se tiče Karbove tudi jaz lahko potrdim da je zelo politično in lobistično nastrojena. Pa tudi ne zanima jo preveč da bi mladi in kvalitetni delavci (in delodajalci) ostali (ali uspeli) v Ljutomerski občini. Bolj jo zanima njen stolček in usluge katere mora vrniti tistim ki so jo sponzorirali pri kampanji. Poznam par mladih ljudi ki so si želeli ostati in delati v občini in so jo prosili za kakršnokoli pomoč. Ves čas je samo prelagala sestanke češ da ma preveč dela in so na koncu obupali in se pobrali v MB ali LJ. Tko pač je v Ljutomerski občlini. NI pomembno kaj veš ampak koga poznaš in kateri priimek imaš...

      17 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.08.2012 ob 14:50 Franc gost

      Tisti, ki nimajo kaj za pokazati, so vedno najbolj glasni kak so vsi drugi krivi.

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.08.2012 ob 19:14 traner gost

      hitro bodo druge volitve saj že zdaj ve da ne more več zmagati zato pa more še hitro vse zrihtat in svoje notri poriniti že se kolca občanom po Jurši

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.08.2012 ob 19:37 lajči gost

      jurša je zgodovina, poznan neka lidi ka na občini delajo, pa so rekli ka ona več nima šanse , kelko ge ven ka majo največje šanse za dve leti lidje ki so v živleji že nekaj pokazali, ne pa pravniki na papiri.

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.08.2012 ob 21:23 baron gost

      Najležje je vlivate gnojšnico po gospe županji Olgi Karbi, to kar delajo nekateri svetniki ni moralno in pošteno, ampak na naslednjih volitvah jih bomo volifci kaznovali in ne bodo izvoljeni v občinski svet, ker so se nekateri malo preveč zaigrali in mislijo da so ne vem kako pomembni in delajo vse na svojo roko oziroma za svoje drobne interese. Nekateri svetniki, ki se teko petelinijo pa klubulveljo gospe županji, so tudi privatno osebe vprašljive morale in poštenosti, en se dela vekega poštejoka, vara pa svojo ženo z medicinsko sestro, drugi je veki gobec keri prijovla svoje sodelavce z anonimkami son pa je isti ali pa še dosti slabši od svojih sodelafcov. Zakaj toti sklep ni bil izvoljen je eden in edini odgovor, kljubuvaje županji...či bi županja bila proti toten projekti, te bi tota skupina povezanih svetnikov bila za toti odlok, in celi cejt delajo vse kontra, samo ka bi načeli ugled županje. Od fseh me je najbol razočarala mlada svetnica, kera je na začetki bila veka podpornica županje, preko noči je prestopila na ladjo političnih nehigijenikov in to se ji bo odbilo v glavo kot bumerang na naslednjih volitvah, s tem je jasno pokazala da tisto vse kar je podpisala v koalicijski pogodbi je mrtva črka na papirju in ji volivci več ne bodo nasedli, LSD-ju rejting pa itak pada...

      6 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.08.2012 ob 23:56 lotmerk gost

      Baron Marko se petelini naprej... težke obsodbe dečko!

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      10.08.2012 ob 8:56 Baron_Marko gost

      @Gost - lotmerk: Ne mešaj vzdevka Baron in Baron_Marko, ker je to grda manipulacija. Takih obtožb pod pasom se osebno ne posložujem, tudi jezik zapisanega ni podoben mojemu. Moje pisanje temelji na argumentih in ne na nepreverjenih obtožbah. Še enkrat, ne mešajte vzdevka Baron in Baron_Marko, ker to nisem jaz pisal. Moje pisanje je omejeno le na Prlekija-on.net. Če je to namenoma napisano, je to grda manipulacija in namenska očrnitev mojega vzdevka z grdimi obtožbami.

      1 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      10.08.2012 ob 9:47 dan gost

      Sedaj ko je županja gospa Karbova se v Ljutomeru vsaj nekaj dogaja, prej pa je bil Ljutomer če se tako izrazim mrtev. Sicer pa je tako vsak ima svojega favorita in je na njegovi strani. Gospe Karbove pa ne bi bilo treba tako obsojati.

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      10.08.2012 ob 10:25 lotmerk2 gost

      Zunaj več ni taka vročina, pa bi bilo lepo da malo umirite strasti. Zelo žalostno je, da nekateri svetniki so na sejah tiho kot mumije, po raznih forumih pa so zelo aktivni v blatenju... Baroni moroni pa so plačanci, ki delajo samo svoje delo komuniciranja.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      10.08.2012 ob 10:33 traner gost

      lajči to sem na pisal samo zato ker je še sedaj slabše on (Jurša )nit ine bo želel biti več ker je poslanec in visoko v desusu bo pa ne kdo drug Karbova več ne bo dobila ker dela slabo oz klientelistično .Baron ti pa ne mešaj dela pa privat družba je družba služba je služba kaj kdo dela privat se ne tiče nikoga še najmanj pa da blatiš ljudi kaj pa če ni res pa širiš laži?nikoli ne veš

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      10.08.2012 ob 13:59 lajči gost

      San čuja na radiji, ka ji je partnerstvo v nekšnen krči? Tak ji trebej, kak se pravi vse se se vrača, vse se se plača....

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. beautifullady
      10.08.2012 ob 16:13 beautifullady

      Baron, baron-marko WTF... Vse ti je to eno in isto...Dejstvo je da si pač plačani za to da delaš PR županji, seveda ker pa nimaš več vsebine in argumentov zato pač ti neutemeljeni udarci na osebni ravni... Drugo ne vete kak talati nekomu neke osebne interese pa lažnivce.....pa daj pa to vam je preživelo. Tega več nobeden ne kupi. Pa glede ljudi sporne morale... Jaz bi se na tvojem mestu vgriznil za jezik...samo spomnite se sestanka z Olginimi podporniki in vašim PRom pred drugim krogom župansih volitev v hotelu jeruzalem..... ljudje so se zgražali ko ste prišli s strategijo za drugi krog volitev, da je potrebno njenega nasprotnika prikazati kot lažnivca....Je to moralno dejanje...in ta vzorec se ponavlja že ves čas županovanja ....in kaj ima tako svetovanje za rezultat. "Absurdno stanje" ki ga ni imel nobeden župan prej. Torej glede morale se malo zamislite dečki... Pa ne bom se več oglašal, ker vem preveč stvari in se ne želim več sekirati s takimi kot ste vi...mi je prelepo v življenju... Vam pa kljub veliki samovšečnosti polagam na dušo , da v življenju prvo nekaj pokažite in se dokažite pa potem žalite vse druge , ki so mogoče v življenju že nekaj dosegli in malo drugače in širše razmišlajo kot vi....

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      10.08.2012 ob 18:16 lotmerk gost

      Baron aka. baron marko... zanimivo kak hiter odgovor, glede na to ka si samo na prlekiji aktiven :) ka pa ti te na pomurci ne všeč? je preveč objektiven?

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      10.08.2012 ob 18:21 pepa gost

      meni pa ne jasno baron, zakaj bi mogla svetnica če je podpornica županje bila al pa še je, delati točno vse ka se reče? Sej pa te ma svojo glavo za misliti, pa ne tvojo pa ne županjino. Zgleda tebi samo kimavci nagodijo, pa tisti ki se oblasten v rit vlečejo? vsak po sebi venda sodi ne?

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      10.08.2012 ob 19:13 lajči gost

      @pepa, v ten je glij problem, ka ovi na štajeri nejso vsi kimafci, pa vejo s svoj glavoj misliti. @lotmerk, ja pomurec je objektiven, tu ne pišejo fse fale bedarije kak na šterem drugem portali, tu je pisaje komentarof nej nagrajeno

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      11.08.2012 ob 13:31 vlado gost

      Na tej strani http://www.olgakarba.si/docs/lrp_v1.pdf najdete dokument sporazuma "Lotmerško razvojno partnerstvo", ki so ga podpisale nekatere stranke ki bi naj tvorile koalicijo, pol leta kasneje so nekateri podpisniki prevarali svoje volivce prestopili na drugo stran in ko bodo naslednje volitve, nam bodo spet prodajali kisle murke, ne, ne, smo vas prebrali, kaznovani boste na naslednjih volitvah, ko se boste spet poskusili kandidirati, vaš rok trajanja je potekel tako kot mleko ki se je skisalo in ga je potrebno odvreči v smeti.

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      11.08.2012 ob 13:37 mizgi gost

      pepa, štihati nože nekomu, ki ti je pomagal pa tudi ni pošteno, mar ne ?

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      11.08.2012 ob 14:49 pepa gost

      čuj mizgi mislin ka politika pa liste pomagajo župani ka je zvoljeni... jurša nebi bija premagani, če nebi takša koalicija proti njemu stopila pa podprla županjo... tak ka v bistvi zej kontra ne pošteno, ka županja za vse slabo oz. kej ne po njeno krivi tiste ki so ji pomagali., pa obtožuje ka si želijo koristi... malo pogledni njeni trenutni krog ljudi pa kdo je mel korisiti pa kdo ne... Vlado ti pa si partnerstvo dobro preštej še 1x. Tudi županja je podpisnica in partnerka. Pa se more držati podpisanega... malo se pozanimaj pa zakaj so se skregali... zaradi zadružnega doma, ki ga je županja želela dati ven iz proračuna, svetniki pa so ga z amandmajem skoz spravili--- mesec dni nazaj pa se županja hvalila na otvoritvi ka ga ona zrihtala.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      11.08.2012 ob 16:37 občan in vaščan gost

      Ko sem začel spremljati seje ljutomerskega občinskega sveta sem imel občutek, da peščica svetnikov malce nagaja županji. Ker vedno čas pokaže svoje se nisem prenaglil in seje pozorno spremljal. Čas je res pokazal svoje, zgodil se je neke vrste upor ljutomerskih političnih razumnikov, katerih pa je iz seje v sejo vedno več. Ker je komentatorka nad mano omenila naš zadružni dom, se bom dotaknil tudi njega. Krajani dobro pomnimo, in bomo pomnili kdo od svetnikov je dvignil roke ZA amandma, ki je omogočil obnovo. Pomnimo in bomo pomnili, kdo je bil PROTI obnovi našega zadružnega doma. No na otvoritvi so pa se eni veselo kazali. Na srečo imamo krajani veliko sorodnikov-volilcev, tudi v drugih volilnih okrajih. Volilci bodo čez dve leti rekli svoje.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      11.08.2012 ob 22:28 cezanjevci gost

      tudi mi se več ne bomo dali nasrati praznim obljubam, bravo skupina svetnikov!

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.