https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Zdravnik soboške bolnišnice na morju izvedel, da so ga upokojili

09.08.2012 ob 15:01  

Zdravnik Splošne bolnišnice Murska Sobota na morju kar preko telefona izvedel, da ga bodo upokojili. Najkrajšo bi potegnile njegove pacientke.


V Splošni bolnišnici Murska Sobota je v minulih dneh temperaturo dvignil podatek, da so predstojnika mag. Zlatka Šubinskega, dr. med., spec. ginekologije in porodništva po hitrem postopku upokojili. Kot poroča tednik Vestnik, je omenjeni zdravnik dopustoval na morju, ko mu je direktor bolnišnice Bojan Korošeč po telefonu sporočil, da so ga upokojili, obenem pa mu je ponudil možnost dela po pogodbi. Pretreseni zdravnik je to možnost takrat zavrnil.

Direktor v upokojevanje prisiljen

Direktor Korošec je za Vestnik svoje ravnanje utemeljil z vladnim ukrepom o upokojevanju, po katerem naj bi upokojili vse, ki izpolnjujejo pogoje za upokojitev. Taki naj bi poleg Šubinskega bili še trije delavci, do konca leta 2013 pa naj bi pogoje upokojitve izpolnjevalo še 20 drugih zaposlenih, od tega štirje zdravniki.

Direktor SB Murska Sobota Bojan Korošec

Delal bo še do novega leta

Nepričakovana upokojitev predstojnika in zdravnika, ko na ginekološkem oddelku še kako primanjkuje kadrov, bi pomenila težavo za delovanje celotnega oddelka, saj Šubinski kljub temu, da je predstojnik, dela tudi kot zdravnik, dežura in operira. Kot je povedal Šubinski, pa se je z upravo nato dogovoril, da bo svoje delo opravljal do konca leta, skušal pa bo najti nekoga, ki bo namesto njega opravljal funkcijo predstojnika. Taka rešitev je ugodna predvsem za 35 njegovih pacientk, ki ga pričakuje že prvi dan po njegovi vrnitvi dopusta, in za že naročene operacije.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.08.2012 ob 15:14 vbvxcb gost

      tak je prav naj rajše mlade delajo nej pa penzioniste!!

      24 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.08.2012 ob 15:21 lajči gost

      Zakoj pa nega mladih doktorov?, zato ka jih kcoj ne pustijo, ka lejko vlečejo pejneze ovi v penzijoni po pogodbah.

      19 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.08.2012 ob 16:29 gost gost

      Te pa te mladi zapravi. BOš ga te tožil.

      2 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.08.2012 ob 16:32 gost gost

      Me zanima kdo bo prišel na mjegvo mesto. Živimo v Sloveniji pač?

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.08.2012 ob 17:12 valika gost

      Takšnoga znanja kot ka ima dr Šubinski dolgo nihče ne bo imel,marsikatera ženska se mu lahko zahvali.Zato si pa zasluži več spoštenja .

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.08.2012 ob 17:26 balubalu gost

      Res je, da je dr. Šubinski že starejši, je pa kljub temu fenomenalen zdravnik!!!! Pred kratkim je sodeloval pri rojstvu mojega sina (carski rez), za kar mu bom hvaležna celo življenje. Njegva strokvnost, odgovornost in pozitiven odnost sta pri meni pustila globok pozitiven pečat. Ne rečem, da mladi zdravniki nimajo dovolj znanja, kaj pa izkušnje? Je pa res, da si jih ne morejo pridobiti drugače kot z delom... Sedaj pa bodi pameten in se odloči. Ne bi bila v koži tistega, ki bo odgovoren za to odločitev...

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.08.2012 ob 20:39 Nekše pač gost

      tu se tak samo brez pogovora odpusti z delovnoga razmerja vzame pa rodbinsko ali pa če si glavnin pajdaš.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      09.08.2012 ob 21:17 figov list gost

      Če je zakon napisan pa ga sigurno ni spisal direktor bolnišnice, ga je potrebno spoštovati. Tuda ali ni mogoće g.Šubinski vedel da ima pogoje in mora izpolniti svojp zakonsko obveznost. Koliko je pa ostalega kadra kateri se je moral upokojiti, pa ni nihče od njih naredil nobene polemike.Pred bogom in zakonom bi morali biti vsi enaki -pa je res tako. Je res da je velik strokovnjak in kot tak verjetno svoje znanje če seveda ni sebičen prelaga na mlajše rodove ki pa tudi morajo tako kot on v mlajših letih začeti misliti z svojo glavo.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      09.08.2012 ob 21:19 nekdo gost

      Dr.Šubinski- tau je najbokše doktor ginekologije v ms, tak ka be leko malo na lepše način tau z njin delale. zaj pa če prijde kakšen mlade na njegovo mesto tej pa tak glavno ka plačo majo nej pa ka be koga ozdrave,....

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      09.08.2012 ob 21:58 gost gost

      Res jim je dobro.. doktorom!! Za nje ne vela slovenski zakon?? če kdo zares dela 40 let, pa 66 je star.. Če rejsan dela, se ne sili več delat. zaposleni v bolnici pravijo, ka Šubinskomi fejst diši denar, ka njemi je prejšnji direktor Borc dosta davkoplačevalskega denarja daval pod mizo beri nezakonito. sedanji pa je napravo red in zato je nastal problem. v bolnici še majo dobre plače glede na krizo

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      09.08.2012 ob 22:04 gost lajči gost

      Znate kakše plače majo doktori? Boljše da nej.. to delavec, ne zasluži celo leto ka en doktor ki je bil med desetimi najbole plačanimi v Sloveniji sem čital v Žurnalu. pa so potrdili, da je res, ker je telko dežural

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      09.08.2012 ob 23:01 - gost

      tan jih je več takših ka bi lejko šli v penzijo, predvsen zavolo njihovoga arogantnega odnosa do pacientk, pa nestrokovnosti...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      10.08.2012 ob 7:58 gost - g gost

      Dr. Šubinski Zkatko je velik strokovnjak, pošten človek, ki spoštuje in zato dobro vodi svoj tim in pacientke. To se odraža v razvoju oddelka in priznanjih, ki jih odelek dosega že vrsto let (nova porodnišnica, najboljša in prijazna v državi...) - je pravi borec za Prekmurke-ce. Takih ljudi Pomurci rabilmo več deset, tudi na drugih področjih in nebi bili hlapci, z najvišjo brezposelnostjo in najslabšim materialnim statusom v državi. Strokovnjak, ki dela s 130%-no produktivnostjo, si zasluži tudi ustrezno plačilo, kdor je drugemu "fauš ", nikoli ne bo deležen dobrega. Pravo Zlatko!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      10.08.2012 ob 17:43 .. gost

      Velik zdravnik, sploh po z jezikom. Kak un zna red delate v čakalnici takšoga nega, razen pri svojon sijne nej znau reda napravite!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      10.08.2012 ob 18:04 sdfd gost

      kak ste opet pametni s tejme plačame, včilij bi se za doktora pametnjakoviči!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.