https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Tri stranke in dve listi izstopile iz »Lotmerškega razvojnega partnerstva«

Ljutomer, 12.08.2012 ob 22:08  

V občinskem svetu Občine Ljutomer očitno vre. Poročali smo že, da del ljutomerskih občinskih svetnikov kritizira medijsko poročanje in županjo Olgo Karbo, zdaj smo pa prejeli še odstopno izjavo treh strank in dveh list iz »Lotmerškega razvojnega partnerstva«.


Odstopno izjavo objavljamo v celoti:

"Občinski odbori strank LDS, NSI, SLS ter listi Mlada Prlekija in Mi smo prava lista, podpisniki Lotmerškega razvojnega partnerstva, razočarano ugotavljamo, da je partnerstvo kmalu po izvolitvi županje postalo le še mrtva črka na papirju. Žal se je ponovno izkazalo, da so velike besede o novih vrednotah, profesionalnosti, timskem delu in sodelovanju, predvsem pa o prijaznosti, dostopnosti in razumevanju, bile le del županjine predvolilne kampanje.

Predvsem smo pa razočarani, ker se v občini ne odvija gospodarski zagon, kot bi bil možen. Za spodbuden razvoj občine ni dovolj organiziranje številnih »veselic in proslav«, ki si jih žal lahko privošči čedalje manj občanov. Potrebno je ustvariti atraktivno okolje za naložbe, ki bodo prinesle tudi nova delovna mesta. Prav tako ni bistvenih premikov na področju urejanja prostora in okolja. Tudi občinska uprava ni modernejša in učinkovitejša, kot se je obljubljalo. Dogaja se ravno nasprotno, v občinski upravi se sposobne degradira, na novo pa se zaposluje prijatelje ali znance, kljub številnim visoko izobraženim uradnikom pa si županja naroča svetovalce za pisanje govorov in svojo promocijo.

Prepričani smo, da v občini zmoremo veliko več, za kar pa potrebujemo iskreno spoštovanje različnih mnenj, sodelovanje in medsebojno zaupanje. Vodstvo občine mora delovati povezovalno in ne razdiralno. Ne moremo si privoščiti nenehnih prepirov, obtoževanj, kratenja pravic in avtokratskega vodenja. Problemov ne bomo reševali z nenehnim iskanjem namišljenih pravnih ovir, ampak z inovativnostjo in odprtostjo za ideje ter mnenja, ne glede kdo jih je podal.

Konstruktivno sodelovanje zgoraj navedenih strank in list ter mnenja naših svetnikov so vse prevečkrat interpretirana kot »ozki interes posameznikov«, ne glede kako širok skupni interes zastopajo (npr. obnovo Zadružnega doma na Cvenu smo dosegli šele s preglasovanjem županje).

Tako seznanjamo javnost in županjo Olgo Karba, da za obdobje do naslednjih lokalnih volitev ne želimo biti soodgovorni za tak razvoj občine in odnose, kot so sedaj. Kljub številnim poskusom sodelovanja, zaradi načina vodenja občine, le to ne daje takih rezultatov, kot jih potrebujemo občani. Zaradi odgovornosti do volivcev in občine, predvsem pa zaradi nezmožnosti uresničevanja naših programov, odstopamo iz partnerstva. Vsekakor pa bomo še naprej po svojih najboljših močeh pomagali in konstruktivno sodelovali pri uresničevanju vseh dobrih idej in pobud, ki jih v občini še kako potrebujemo."

Predsedniki strank in predstavniki list:

Občinski odbor LDS Ljutomer
Občinski odbor SLS Ljutomer
Občinski odbor NSI Ljutomer
Mlada Prlekija
Mi smo prava lista

mag. Aleksander KAVČIČ, predsednik
Alojz ŠTIH, predsednik
Daniel SMODIŠ, predsednik
Sara KARBA, predstavnica liste
Robert PREGRAD, predstavnik liste

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.08.2012 ob 11:19 jasna gost

      "Kljub številnim visoko izobraženim uradnikom pa si županja naroča svetovalce za pisanje govorov in svojo promocijo." To je zej letelo na Barona Marka :)? Gnes zaron sen se bojola odpreti pašteto ka mi ne bi gi Baron Marko vun skoča iz je ki zodje cejte je fseposedi v Lotmerki. Županjin slavček.

      13 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.08.2012 ob 12:52 cezanjevci gost

      Bravo podpisniki ! Jasna, vupan ka to neje glih tak, ker se piše leto 2012., pa je demokracija in ne diktatura. Resen pa je, da je v naših ljudeh še vedno spomin kak so delali v jugovini udboši pa razni policajčeki pod krinko. Foter mi je povedal, da si v tistih časih mora pasko meti kaj gučiš, ka so se eni po šankih poslojali pa narod špecali Še enkrat čestitke tistim keri so izstopili. Vupam pa, da nedo zaj keri drugi notri vstopili. No volilci smo ne glih takšne ofce, kak si eni na občini mislijo. Prepričan sem, da bomo tudi novo šolo meli, ker so vsi keri so zdaj večinska opozicija za izgradnjo naše nove šole. BRAVO!!

      8 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.08.2012 ob 1:21 fshdjhkjasd gost

      Prosen vas, to so vse igrice za narod, odzadaj pa pohlep pri delitvi poslov pa slujžb. Sicer pa je vsen jasno bilo, ka je ta koalicija bila namenjena izvolitvi te županje pa ka do šle te stranke do naslednjih volitev saka na svoje... ne glede na to, kak bi občina delala.

      2 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.08.2012 ob 8:04 Pištek gost

      Bravo podpisniki! Veliko predolgo ste čakali. Razen njenim zvestim pripadnikom, nam je bilo vsem jasno, da z njo ne bo šlo v partnerstvu. Kdaj moraš plačevati nekomu, da ti piše govore, skrbi za tvoj PR in obveščanje je to zadnje. To vse stane proračun občine. Škoda, da se je v "Prestolnici prlekije", zgodil fenomen "Olga" in njeni pripadniki "Olgisti". Lahko se je financirati z javnim denarjem in obračunavati z nasprotno mislečimi. Vendar ravno čar DEMOKRACIJE so deljena mnenja. Naloga župana ali najvišje politične funkcije v občini pa je povezovanje in sklepanje kompromisov. Na tej točki pa sedanja garnitura odpove. Ker nimajo argumentov. Škoda. Mandat še traja 2 leti. Upamo lahko, da se bo kaj spremenilo. V kolikor se ne bo, se podoben mandat ne sme več zgoditi, ker Ljutomer gre nazaj ne naprej. Lep pozdrav

      9 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.08.2012 ob 8:52 Janez Rozlag gost

      Ljutomer je tak dosti let za nekaterimi obcinami nasploh. Dobri projekti se vedno stopirajo, ker dolocene interesne skupinice ne dobijo svojega deleza drobtinic. Ce zupanja nima vec zadostne podpore pri svetnikih, je najbojse razmisljate v smeri predcasnih volitef. To ka projekti stojijo nede nic dobrega prneslo. Ci glih nema veze, pa lehko recen, ka vrazova ulica ze najmeje 2 mesca zamuja z dokoncanjem gradbisca kaksno je zaj.

      12 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.08.2012 ob 9:01 kintropš gost

      Sem malo vrgel pogled na nek drugi portal, kjer zadevo komenirajo neuspeli kandidati za županski stolček, neuspeli kandidati za svetnike, sorodniki, PR-ovci... Tudi če bodo eni začeli zastonj točiti vino, če bo pr-ovec napisal še tako lep esej vam ne bo uspelo spremeniti javno mnenje, ki trenutni oblast ne gre ravno v prid. Franček je na polovici mandata že imel kaj pokazati, imel je visoko podporo do samih volitev, pa je volitve izgubil. Mladi nekako ne bomo mogli pozabiti katastrofo, ko se se v proračun države vrnila sredstva namenjena za izgradnjo športno rekreacijskega centra, glavno da je denar za novičke.

      9 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.08.2012 ob 12:37 Jakob Car gost

      Po mojem najvecja katastrofa bila preureditev glavnega trga. Zej ci se pelas skoz center celi cas mece gor tlakofce zato ki se je ocitno naredlo malomarno predvsem pa nestrokovno. Odgovorja pa tak nisce nede, penez za popravek pa tude nede nisce da.

      14 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      14.08.2012 ob 12:47 katastrofa od mestnega trga gost

      bole krasti kak franc pa jegovi tovarisi nemre. toti lds, nsi, sls pa ostali so pa tak tisti isti ki so dali zeleno luc jursi pri kraji in tovariskem posli pri "prenovi" trga. za prleke bi blo nejbojse ka toti iz taksih stran izstopijo za vedno.

      13 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      14.08.2012 ob 13:21 kuglica gost

      glaven trg je vejka črna pika za Lotmerk. Nareto je slabo ka so lehko izvajalci pa župan cim bole krali, podmazati svetnike tudi neje blo poceni. Ne vem kej delajo na PP Lotmerk, glaven trg je zrel za kriminalistično preiskavo, tak kak vsa druga podkupovanja-kupovanja dovolenj pa monopola in privilegij.

      14 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      14.08.2012 ob 17:40 Pištek gost

      začejo je PR Olgin preusmerjati pozornost:) kako prozorno

      8 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      14.08.2012 ob 17:53 brko gost

      pistek@ tega, ki ga omenjas, je za svojo opravljeno storitev le prejel primerno placilo. Ocitno je, da si nevoscljiv in da je boljse, da cim prej poisces ustrezno psihiatricno pomoc saj je splosno znano, da ce se gres prej zdraviti, da imas vec moznosti.

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      15.08.2012 ob 11:38 matjaž gost

      Zanimivo se odvijajo dogodki v Ljutomeru. Od začetka je kazalo, da županja obvladuje situacijo, ampak je temu več kot očitno sledil strmi padec. Še enkrat se je dokazalo, da uradnik ni najboljša izbira. Že Jurša je bil uradnik in ni bilo najboljše, sedaj pa je spet podobna situacija z več medijskega pompa in fotografi. Ljutomer potrebuje gospodarstvenika, ki bo vedel postaviti prioritet na pravo mesto. Gospodarstvo Ljutomer je v solidnem stanju napram drugim okoliškim mestom, samo potrebno mu je dati vzpodbude in privabiti nove vlagatelje. Dokler bodo vladali uradniki po sistemu ukaz - izvržba, ne bo rezultatov. Ljutomeru želimo vse najboljše, vendar trenutna in tudi prejšnja 4 leta so bila napačno zastavljena.

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      15.08.2012 ob 11:55 antiBIROKRAT gost

      Mazjaž, strinjam se s tabo. Ljutomer potrebuje na čelu občine izključno dobrega gospodarstvenika. Zagotovo se bo za mano našel nekdo in napisal, da temu ni tako. Seveda ni tako v očeh tistih, ki imajo od trenutnega stanja kake koristi, ali pa tistih, ki še vedno slepo verjamejo obljubam. Seveda pa obstajajo tudi taki, ki bodo rekli "ne to ni res", samo zato ker še vedno sanjajo nek že davno preživel sistem, sistem ko si moral zelo paziti, da ne rečeš kako čez oblast. gospodarstvo, gospodarstvo in ne BIROKRACIJA

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      15.08.2012 ob 12:11 lotmerk gost

      Se strinjam matjaž in antiBIROKRAT. Dober gospodar. Še ena bistvena stvar je pri dobrem županu. Ne samo, da je po domače dober virt, mora biti tudi POŠTEN. Ne sme biti zamerljiv. Ne sme gledati nazaj na stare zamere in preteklost. Usmerjen mora biti v PRIHODNOST. In v taki občini, kot je ljutomer, kjer je veliko strank in tudi posledično kar nekaj različnih interesov, da je dober diplomat in zmore prisluhniti vsem stranem in potem znati vse skupaj povezati za dobro vseh občank in občanov. Ko župan uspe povezati vse strani, skleniti kak kompromis, se pred vsako pripravo gradiva in sejo, vsesti s svetniki in se pogovoriti, je ZMAGAL.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      15.08.2012 ob 21:28 janko gost

      Saj v Ljutomerju se se vedno najde kaksen taksen forum, da ce napises kaksno kritiko glede aktualne oblasti, da se vse to nemudoma izbrise. Objavljajo pa se tudi novice, ki so lektorirabe s strani raznih zunanjih sodelavcov? Cas je bil, da liste in stranke izstopijo ker je to edino pravilno.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      15.08.2012 ob 22:20 Ogledalo gost

      Ja jankec, so nekšni guči, ka obstaja takšen forum, vun vidi zelo podobno kak županjine novičke. No o novičkah bi se tudi lahko razpisali, jaz se vsaki dan vozim v Radomerje po 70% realizirani kolesarski stezi.

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      15.08.2012 ob 23:33 künstna lubenica gost

      boukse 70% kak pa nic. Se za tou se lejko srecen ka je bor neka kolesarske, pa mas menjso moznost ka te nikse nejprespane tovornjakar gor zakele. Of lotmerske tak samo brise komentare vö, pa nalaga od janezeka to ka mu drüjge naroucijo. Dobro ka obstaja pomurec.com ka so obcane pomurskeh obcin lejko s prve rouke na tekocon pa ka nega cenzure & mahinacij.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      16.08.2012 ob 13:30 beautifullady gost

      Alo lubenica....pa ne razmiš fore...saj pa kolesarske nigi nega... To da je 70% realizirano s tem se samo hvalijo na občini....O kolesarski pa ne duha ne sluha.

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      16.08.2012 ob 16:19 tunč gost

      Kam pa je PR slavček poniknil, se morda po novem skriva pod kakim novim nickom na cenzuriranem forumu? Ravno razmišljam,da bi ga vprašal , če mi lahko preko študentske napotnice pride greznico izpraznit.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      16.08.2012 ob 22:50 pr vencal gost

      tunc klko bos mu da na vüro za pucaje greznice? moren tasta pitat ci ti da racun al de pr delo prek studenta. Napisi cim pret pa mi javi ka mamo se dvej lete samo.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      16.08.2012 ob 22:56 janezekdbrk gost

      ki pa je P.R.ovec? Mogoce se se le oglase na lotmerskon cenzuriranem forume kerega editira ata taster. Tuncy don ti prof.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      17.08.2012 ob 0:09 Simon gost

      Baron P. R ugotovla kakšto strategijo ubrati, zaj je zatišje pred nevihto baje te pa je provi cajt za ugotovlati taktiko pred ponovno ofenzivo, gospa županja je na Maldivih in puni baterije za vročo jesen, ker de še trebal por komadof odlokof sprejete kere pa do ji po fsej verjetnosti pametni svetniki doj bremzali.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      17.08.2012 ob 0:23 tahiti gost

      Treba de se malo strezniti od vinorejske čmige, ker jih je vrag nopija ka so 2 leti fkup pijani.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      17.08.2012 ob 7:25 Jazlag gost

      pr ma prosti delovne keden, zato ga neje za brate.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      17.08.2012 ob 9:36 pr sraka gost

      prleski sejen je bija tude naporen, pa si je treba pocinite na veko plus oprate gvante za nove podvige!

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      17.08.2012 ob 14:54 lajči gost

      Ka so vas na vašen štajerskem forumi vtišali, ka je eti takšna debata?

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      17.08.2012 ob 15:46 Mario Plemeniti gost

      Lejko enjas s svojin monologon, ka te niksi boug ne poslusa vec, ka si dosaden kak drijska... tak kak na vsaksnon forume since 1995...

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.