https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Dnevi kulture in kulinarike v Lendavi se bodo pričeli s sobotnim Bogračfestom

Lendava, 20.08.2012 ob 14:30  

Tudi letošnja zadnja avgustovska sobota je v Lendavi rezervirana za Bogračfest.


Kot so povedali na današnji novinarski konferenci, se bo v Lendavi pričelo dogajati že v petek 24. avgusta ob 19. uri, ko bo potekala predstavitev prireditve in tekmovalnih ekip ter žreb tekmovalnih mest. Petkovo večerno dogajanje bo popestrila skupina Horizont.

V soboto bo Lendava znova dišala po bograču

Sobotno dogajanje na lendavskih ulicah pa se bo odvijalo že od zgodnjih jutranjih ur. Od devete ure naprej bo potekal ulični radio, ob desetih pa pričakujejo prihod ekip, ki bodo tekmovale v kuhanju bograča. Tekmovanje v pripravi bograča se prične ob 13. uri, vmes pa se bodo v starem mestnem jedru odvijale razne animacije in zabava. Najmlajši bodo na svoj račun prišli ob 16. uri, ko bo na sporedu predstava za otroke Mineštralala.

Ob 19.uri se bo dogajanje preselilo pred Hotel Elizabeta, kjer bo potekala razglasitev »mojstrov bograča« in zmagovalcev Bogračfesta 2012, nadaljevala pa se bo zabava s skupino Victory ob bograču, domačih dobrotah in lendavskih vinih.

Organizatorji Bogračfesta letos pričakujejo okoli 90 sodelujočih ekip, posebej pa se bo odvijal tudi Študentski Bogračfest, kamor želijo privabiti ekipe z mladimi kuharji. Novost letošnjega Bogračfesta so tudi kulinarični otoki z raznovrstno ponudbo.

Celotedensko dogajanja Dnevi kulture in kulinarike

Sam Bogračfest pa je sicer uvod v večdnevni festival imenovan Poletje v Lendavi – Dnevi kulture in kulinarike. Cel teden se bodo v Lendavi vrstili dogodki s pridihom multikulturnega in etnološkega, popestreni z bogatimi kulinaričnimi in kulturnimi vložki. Od ponedeljka do petka se bodo tako zvrstili dnevi slovenske, madžarske in hrvaške kuhinje, etno-zabavni glasbeni večer z Ireno Djukič in Ethnotripom ter festival vina.

Zaključek festivalskega tedna s tradicionalno Lendavsko trgatvijo

Cikel dogodkov se bo zaključil v soboto 1. septembra z Lendavsko trgatvijo. Ta se bo pričela ob 10. uri s povorko po Glavni ulici, ki ji bo sledila etnološka tržnica in bogat kulturni, glasbeni in gledališki program. Zvečer bodo za zabavo skrbele Navihanke, Tinkara Kovač, Anika Horvat in Art Music Orchestra.

Ogled vseh prireditev je brezplačen. Ves festivalski teden bo obiskovalcem in turistom na voljo tudi brezplačni turistični traktor, ki jih bo vozil od Hotela Lipa do prireditvenega prostora, odločijo pa se lahko tudi za vožnjo po Lendavskih goricah z obiskom Hiše vina Cuk in ogledom kapelice Svete Trojice. Podrobnosti festivala in natančnejši razpored dogajanja si lahko ogledate TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.