https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Peter Polanič: V Bakovcih se obeta vrhunska prireditev

Bakovci, 22.08.2012 ob 11:34  

Vodja organizacijskega odbora dvojnega Ultra triatlona v Bakovcih meni, da tovrstno tekmovanje pomeni dobro prepoznavnost pokrajine in samega kraja.

 

Ta četrtek ob 19. uri se bo z uradno otvoritvijo v Murski Soboti začel dvojni Ultra triatlon, v petek ob 16. uri pa bo na Soboškem jezeru sledil še začetek tekmovalnega dela. 39 prijavljenih tekmovalcev bo moralo preplavati 7,6 kilometrov, prekolesariti 360 kilometrov in preteči 84,4 kilometrov. 

Peter Polanič, ki bdi nad delom in organizacijo odbora za pripravo dvojnega Ultra triatlona v Bakovcih, pravi, da priprave na tekmovanje potekajo na vrhunskem nivoju. "Letos je tekmovanje na sporedu že četrtič, vsako leto pri organizaciji tudi sodeluje več ali manj enaka ekipa, zato je uigranost na visokem nivoju. Posledično je tudi prireditev vrhunska, kar nam potrjujejo tudi sami tekmovalci, ki se udeležujejo teh tekmovanj po celem svetu. Nenazadanje je potrdilo dobrega dela tudi vsakoletno povečevanje števila tekmovalcev, tako jih bomo letos imeli čez 30." 

Krajani Bakovcev so prireditev vzeli za svojo 

Polanič izpostavlja tudi pomoč krajevne skupnosti in samih krajanov Bakovcev, kjer bo potekalo tekmovanje. "Potrebno je namreč vedeti, da večina ljudi, ki sodeluje pri pripravah, to dela popolnoma prostovoljno. To meni in celotnemu organizacijskemu odboru pomeni zelo veliko, saj pomeni, da so krajani Bakovcev prireditev vzeli za svojo, želijo, da se dogaja pri njih v Bakovcih, po drugi strani pa je zaveza celotnemu organizacijskemu odboru, da iz leta v leto dela boljše." 

Po Polaničovem mnenju samo tekmovanje sicer Pomurju ne prinaša merljive dodane vrednosti, "razen evrov, ki jih tekmovalci porabijo v tem času (hoteli, ipd.). Prinaša pa prepoznavnost. Večina tekmovalcev je iz tujine, večinoma prihajajo iz zahodnoevropskih držav. Vsi tekmovalci imajo s sabo tudi spremljevalno ekipo, tako da tem ljudem lahko na dober način predstavimo Pomurje in Slovenijo." 

"Dogodek vidim kot promocijo Pomurja in danosti pokrajine za triatlonski šport"

Letos se je organizatorjem tudi uspelo povezati s Triatlonsko zvezo Slovenije, tako da bo vzporedno organizirana tudi dirka v šprint triatlonu za državno prvenstvo. Nanjo je prijavljenih čez 200 tekmovalcev. "Z njimi bodo prav tako prišli spremljevalci, družine in prijatelji. Ta dogodek torej vidim predvsem kot promocijo Pomurja in danosti, ki jih ta pokrajina ima za triatlonski šport. Zato bi radi v sklopu prireditve imeli tudi čim več "amaterskih" dirk, kjer bi lahko tekmovalo čim več ljudi. Letos bo to šprint triatlon. Drugo leto bomo dodali še kaj," pojasnjuje Polanič, sicer prvi mož Panvite, ki pravi, da tovrstna prireditev težko postane tudi poslovna priložnost. 

"Organizacijskemu odboru se nisem pridružil zaradi tega, ker bi v njem videl poslovno priložnost, ampak zato, ker sem tudi sam velik športni navdušenec."  

Polanič sicer meni, da šport v Sloveniji težko postane poslovna priložnost. "Pravzaprav bi lahko primere prešteli na prste ene roke. Tako da ne verjamem, da bo to kdaj poslovna priložnost, nenazadnje pa to tudi ni namen te prireditve. Meni je predvsem v veliko čast in zadovoljstvo, da lahko sodelujem z vsemi temi ljudmi pri pripravi dogodka, ker, kot sem že povedal, je v ta projekt vloženega zelo veliko entuziazma in prostovljnega dela. In to je tisto, kar dela to prireditev posebno." 

V soboto zabavni program z Denisom Avdičem in Atomik Harmonik 

Prvič v zgodovini samostojne Slovenije bo na zahtevno dirko štartala tudi slovenska tekmovalka, in sicer bo to Leni Fafangel, med tekmovalci pa sta tudi dva Pomurca. Ob tekmovalnem delu se bo dogajalo tudi veliko spremljavalnih dogodkov, od nastopa bakovske godbe do sobotnega koncerta Atomik Harmonik in nastopa Denisa Avdiča. Zanimiva bo tudi otvoritev prireditve, saj bodo soboški padalci poskušali pristati na Trgu kulture v Murski Soboti, in sicer v četrtek ob 19. uri. "Mislim, da bo vsak obiskovalec našel nekaj zase, zato vsi prav vljudno vabljeni, da nas obiščete v Bakovcih in v petek ob 16. uri na štartu na Soboškem jezeru," še dodaja Polanič. 

PROGRAM CELOTNE PRIREDITVE

ČETRTEK, 23. 8. 2012
19.00 otvoritev tekmovanja, Trg kulture Murska Sobota
- zabavni program,
- skoki padalcev AK Murska Sobota

PETEK, 24. 8. 2012
16.00 start tekmovanja,  plavanje od 16.00 do 20.00, Soboško jezero,

kolesarjenje do 10.00, sobota 25.8.,

tek do 24.00, sobota 25.8.,

20.00 DJ LAJČI party, prireditveni prostor Bakovci

SOBOTA, 25. 8. 2012 
- dopoldan Državno prvenstvo v sprint triatlonu za vse kategorije
- 12.30 prihodi prvih tekmovalcev v cilj, prihodi v cilj vse do 24.00 ure
- popoldan, kulturno zabavni program DJ Lajči, Franc Vedran Husar, Duo Mark & Bojan


- 20.00 ATOMIK HARMONIK,  DENIS AVDIČ (center Bakovcev)
- 21.00 podelitev priznanj 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.