https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Ledavi zaradi suše umirajo ribe

Murska Sobota, 22.08.2012 ob 12:32  

V Ledavi zaradi prevelike suše umirajo ribe, saj imajo premalo vode in še ta je onesnažena, zato se je Ribiška družina Murska Sobota odločila za reševalno akcijo.

Zaradi prevelike suše tudi ribe v Ledavi umirajo. Tako so se ribiči iz Ribiške družine Murska Sobota odločili, da bodo sami reševali ribe. Rešujejo jih tako, da jih z ribiškimi mrežami iščejo in lovijo v vodi, kar je še ostala.

Ribiči Štefan Černjavič, Tadej Panker, Franc Zrim in Anton Smodiš tako danes rešejejo ribe. Mogoče se bo tudi njim prikazal zlata ribica in njim izpolnila tri želje v zahvalo za reševanje.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.08.2012 ob 13:17 bravo gost

      Super! Vupan, ka do v bodoče meli, srečno roko pri ribarjenjji:P

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.08.2012 ob 13:18 ribič gost

      bravo bar enkrat nekaj čednoga delajo! ;)

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.08.2012 ob 15:30 li gost

      pred tremi meseci so pa iz ledavkega jezera spustili ogromno vode ... sedaj bi jo morali spustiti ko jo je premalo.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.08.2012 ob 22:32 lol gost

      li če pa so delali vzdrževalna dela!!!!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.08.2012 ob 8:21 branik gost

      To ti je Slovenija. Kratki spomini določenih pisunov na različnih portalih. Še pred mesecem dni so bili vsi v paniki kako niso kao nasipi urejeni itd, voda pa je mirno nas tekla. Namesto, da bi se zgradili jarki, prekopi za zalivanje polj. Skoraj poleg vsake vasi od Lendave do MS se nahaja kamenšnica. Včasih se vprašaš, če nismo ljudje bolj blesavi kot so bili pred 3 tisoč leti. Že v "primitivnem" Egiptu so znali, da treba zadržati vodo. No mi že vemo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.08.2012 ob 8:24 branik gost

      Aja pa vsaka čast tem ribičem, s to akcijo ste naredili več za okolje kot marsikateri okoljevarstvenik, ki sedi v LJ in samo palamudi, v roke pa ne bi pljunil.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.