https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Kolesarske poti po Prlekiji - Poljska pot

Ljutomer, 22.08.2012 ob 17:51  

Tokrat smo se odpravili po poljski kolesarski poti, 20-kilometrski ravninski poti med našimi polji.


Je lahkotnejša pot, primerna tudi za kondicijsko manj pripravljene kolesarje, ki si želijo dan popestriti s krajšim izletom po ravninskem delu Prlekije. Je tudi delno makadamska.

Pot se prične v Ljutomeru in se nadaljuje proti Cvenu, kjer se lahko ustavite na izletniški kmetiji Na koncu vasi ter si privoščite prave domače prleške jedi.

Zgoraj: Izletniška kmetija Na koncu vasi (Cven)

Pot vas bo nadalje vodila skozi Moto do Krapja. Tam se nahaja čebelarski muzej. Lahko boste poskusili različne vrste medu, medene likerje ter si ogledali in kupili izdelke iz voska.

Zgoraj: Čebelarski muzej (Krapje)

Poljska pot se nadaljuje v Banovce, znane po svojih termah in dobri turistični ponudbi, gre skozi Grlavo, ter nadaljuje v Krištancih, Šalincih, Babincih. Tudi ta pot se zaključi v Ljutomeru.

Če si želite na krajši kolesarski izlet, uživati ob dobri hrani in pijači, ter se na poti osvežiti v bazenu, je ta kolesarska pot prava izbira.

Zgoraj: Terme Banovci

Več fotografij si lahko pogledate v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.