https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Celovečerec Šanghaj v pričakovanju filmskih nagrad v Montrealu

23.08.2012 ob 8:30  

Danes se v Montrealu prične 36. filmski festival World Film Festival. Za nagrade se bo potegoval tudi slovenski film Šanghaj.


Šanghaj, film režiserja Marka Naberšnika, ki so ga lani snemali v Pomurju, in je zasnovan na osnovi Lainščkovega romana Nedotakljivi, se bo v Montrealu potegoval za osem nagrad strokovne žirije in za nagrado občinstva. Kot poročajo na STA, bodo na omenjenem filmskem festivalu prikazali 432 filmov iz 80 držav, od tega 212 celovečercev. V mednarodnem tekmovalnem programu bo sodelovalo 17 celovečercev, ki bodo v tem kanadskem mestu doživeli svetovno premiero, med njimi tudi slovenski Šanghaj, ki bo svojo slovensko premiero doživel v oktobru.

Ocenjevalni žiriji bo predsedovala igralka Greta Scacchi. Poleg 212 celovečernih filmov se bo na festivalu do 3. septembra zvrstilo še 16 srednjemetražnih filmov, 144 kratkih in 60 študentskih filmov. Selektorji festivala so dokončen izbor napravili po ogledu 3000 filmov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.08.2012 ob 22:56 :D gost

      kda mo ga pa lejko gledo na tv ale pa v kinoje ? :D

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.