https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Rakičanu se obetata dve večji gradbišči

Rakičan, 23.08.2012 ob 11:00  

Včeraj je v vaško-gasilskem domu v Rakičanu potekala javna obravnava javne razgrnitve odlokov o podrobnem prostorskem načrtu za stanovanjski, obrtno-trgovski in športni kompleks v Rakičanu.

 

Kot je razvidno iz javnih razgrnitev odlokov, naj bi na zahodni strani Rakičana zgradili deset stanovanjskih blokov s 110 stanovanji, dve podzemni garaži s 120 parkirnimi mesti in otroški vrtec. Na drugi strani Rakičana, nasproti rakičanskega gradu,naj bi se na večinoma nepozidanih zemljiščih in na območju, kjer se nahajajo gospodarski objekti, zgradilo enajst objektov za obrtne dejavnosti, športna dvorana, trgovski, gostinski in objekt z javnim programom, med drugim pa bi uredili tudi parkirišča, zunanja športna igrišča, trg, zelenice in zasaditve.

Na javni obravnavi so se zbrali zainteresirani krajani, ki so predstavili svoje pomisleke. Med njimi se pojavljajo vprašanje transformatorske postaje, ki bi se nahajala preblizu enodružinskih hiš,  problem višinske prilagoditve sosednjih hiš in s tem posledično osončenostjo teh hiš. Prav tako so izpostavili problem dodatnih parkirnih mest za stanovalce in obiskovalce na severu ob vozišču javnepoti v notranjost obravnavanega območja, ohranitve drevoreda, lociranju ekoloških otokov znotraj omenjenega območja, prometne ureditve glede dostopa in prometna varnost znotraj območja, vključno s predvidenimi prehodi za pešce ter uporabe telovadnice.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.08.2012 ob 13:51 Pištek gost

      Čestitke. Tako se to dela. Graditi je potrebno in investirati, da bomo zagnali gospodarstvo.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.