https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Ideja za izlet: Ivanov izvir in energijske točke Razkrižje

Razkrižje, 29.08.2012 ob 8:30  

Ivanov izvir je po ljudskem izročilu znan že iz davnih časov. V zvezi z izvirom je od nekdaj krožila zgodbica o slepi deklici, ki naj bi ob umivanju oči z Ivanovo vodo spregledala. Od tedaj velja to mesto za romarsko mesto.


Mnogi ljudje verjamejo v zdravilno moč te izvirske vode, ki naj bi pomagala k dobremu vidu in boljšemu splošnemu počutju.

Ob izviru in njegovi okolici so radiestezisti in bioenergetiki našli 22 mest, ki so ugodna za človeško počutje. Že po kratkem času zadrževanja na takšnem mestu naj bi se sproščale blokade in vzpostavljali normalni pretoki energije. To so namreč mesta ugodnih in človeku potrebnih energij, ki izboljšajo energetsko stanje v organizmu. Priporočeno je, da si obiskovalec izbere le nekaj točk in jih obišče večkrat.

Za obiskovalce so te točke prav posebnega pomena, saj si lahko na takih mestih spočijejo, se sprostijo in si naberejo novih moči. Prav tako lahko nadaljujejo pot ob reki Ščavnici ter obiščejo še prazgodovinsko naselbino, ki leži na severovzhodnem robu vasice Šafarsko pri Razkrižju. Zanimiv je tudi Gibinski slap, ki je eden večjih naravnih slapov v Pomurju.

Kot zanimivost naj dodamo še, da Turistično narodopisno društvo Razkrižje od leta 1998 v adventnem času uprizarja predstavo Božična noč, ki navdušuje številne obiskovalce pri naravnih jaslicah ob Ivanovem izviru.

Več fotografij  v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.