https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Pomurski predlog na skupščini Vzajemne za dva glasova preglasovan

Ljubljana, 28.08.2012 ob 18:06  

Člani skupščine Vzajemne so se danes sestali na seji in obravnavali razna poročila o preteklem delu, odločali pa so se tudi o razporeditvi bilančnega dobička zavarovalnice, za katerega sta Pomurca Marko Martinuzzi in Jasmina Opec predlagala, da se del bilančnega dobička v višini 0,9 milijona evrov izplača članom v obliki znižanih premij. Njun predlog je požel pozitiven odziv, vseeno pa je bil za dva glasova preglasovan.

Zavarovalnica Vzajemna je v preteklem letu ustvarila 246,5 milijona evrov čistih prihodkov od zavarovalnih premij in 2,4 milijona evrov čistega dobička. O bilančnem dobičku v višini 1,3 milijona evrov mora odločati skupščina zavarovalnice. Uprava in nadzorni svet predlagata, da se bilančni dobiček v višini 1,133 milijona evrov razporedi v varnostne rezerve, preostanek pa naj ostane nerazporejen.

A sta člana skupščine Marko Martinuzzi in Jasmina Opec predlogu uprave in nadzornega sveta vložila nasprotni predlog, s katerim sta predlagala, da se del bilančnega dobička v višini 0,9 milijona evrov izplača članom v obliki znižanih premij.

Posamezniki izrazili podporo predlogu, zaradi pritiskov pa ga niso podprli

Njuna prizadevanja niso bila sprejeta, tako da je Opecova na socialnem omrežju Facebook zapisala, da je današnja skupščina Vzajemne prinesla globoko razočaranje. "Predlog, ki sva ga pripravila z Markom Martninuzzijem, in po katerem bi se del dobička Vzajemne, d.v.z. razdelil zavarovancem v obliki nižjih premij, je bil preglasovan za 2 glasova. Razočaranje je še toliko večje, ker so posamezni zastopniki izrazili podporo najinemu predlogu, vendar hkrati namignili, da ga zaradi takih in drugačnih pritiskov ne morejo podpreti.

Kakor da bi moč kapitala bila zopet nad močjo dobrega namena. Obžalujem glasovanje tudi zaradi tega, ker bi s sprejetjem tega predloga tudi na simbolični ravni pokazali, da se da v teh časi, ko ljudje težko živijo in težko plačujejo svoje položnice, da z majhnimi koraki lajšati njihova bremena. Vendar z Markom Martinuzzijem ostajava zvesta svojemu poslanstvu in bova še naprej skrbela zgolj in samo za interese zavarovancev Vzajemne," je še zapisala članica skupščine in poslanka SLS.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.08.2012 ob 19:47 pravnik, da te kap gost

      V današnjem DELU lepo piše, da je bil predlog Martinuzzija nezakonit. Hudo, če to predlaga baje dilpomirani pravnik. Smo tega vajeni že iz mestnega sveta. Martinuzzi in Opecova pa se še reklamirata s vojim nezakonitim predlogom :) :) Šalabajzera

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.08.2012 ob 21:25 texas gost

      Nezakonite predloge uprava ne sme objavljati. In o njih ne dopustiti glasovati. Kot kaže so dopustili glasovanje o nasprotnih predlogih zatorej so bili dovoljeni.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. PREKMUREC
      29.08.2012 ob 21:41 PREKMUREC

      Piše ka je bil nezakoniti samo je nišče nej znau pojasniti zokoj. Kak lejko tej majo 2,4 miljona dobička?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.