https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Pouk v osnovnih šolah se ne bo smel začeti pred pol osmo uro

30.08.2012 ob 9:21  

Minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk pravi, da šolski pouk ob 7. uri  ni človeški. 

Po novem pravilniku ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport se pouk ne sme začeti pred 7.30, pred to uro bo možno samo jutranje varstvo. Minister je odločitev sprejel po posvetovanju z ravnatelji, predstavniki staršev in s sindikatom, še dodajajo na ministrstvu, a nekateri ravnatelji so že izrazili zaskrbljenost nad to odločitvijo. Izmed 541 osnovnih šol v Sloveniji je po poročanju Žurnala24 ministrstvo le eni dovolilo, da pouk izvaja po zdajšnjem terminu, za vse ostale osnovne šole po Sloveniji pa odslej velja prepoved začetka pouka pred pol osmo zjutraj. 

Na ministrstvu so sicer nedavno preverjali vsebino osnutka pravilnika in sklenili, da v pravilniku ne bo navedbe urnika podaljšanega bivanja, ampak bo sklep o tem prepuščen šolam.

K debati o tem, če je omenjeni ukrep ministrstva, pravilen ali ne, vabimo šolarje, starše, učitelje in druge. Podajte svoje mnenje ...

    Komentarji

    1. gost
      30.08.2012 ob 9:56 Cizm gost

      Super!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.08.2012 ob 10:31 neven gost

      v srejdnjo šaulo pa prijdejo pa do ob 7 začale...,

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.08.2012 ob 11:21 :) gost

      mater z teme šolami nonstop komplicerajo.. nekše urnike spreminjajo, sisteme spreminjajo, pa takše izobraževanje pa ovakšno izobraževanje pa na konce je še itak vse kak je bilo... šolski sistem je katastrofa v slovenije.... glih tak kak vse drugo

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.08.2012 ob 12:26 marulek gost

      Stari šolski sistem je izšola tote naše pametne politike, zej pa so oni preštimali ka pa tak pametnih lidi več nečejo meti.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.08.2012 ob 13:29 Pika gost

      O tem pa ne razmišljajo, da starši grejo na 6 ali 7 uro zjutraj v službo. A mislijo, da je vsem tako postlano kot njim, da grejo v službo kdaj se jim zahoče?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      30.08.2012 ob 20:07 bobo gost

      No čudno, da smo potem nekateri preživeli ... Vedno neke spremembe na slabše, nivo znanja pa pada ... Politika naj se raje ukvarja s čim drugim ...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.