https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Muro 05 okrepili Hrvat Jurić, Angolec Matusiwa in Ganec Aborah

Murska Sobota, 1.9.2012  

Opolnoči se je iztekel poletni prestopni rok, kot vse kaže pa bo v nadaljevanju sezone murskosoboški klub imel nekoliko močnejši kader. Odhodov črno-beli niso zabeležili, prišli pa so Marko Jurić, Diangi Matusiwa in Stanley Aborah.

Po izpadu iz evropskega pokala bo Mura 05 vse moči usmerila v domače prvenstvo, kjer so po sedmih krogih zbrali zgolj eno točko. Ob koncu prestopnega roka so črno-beli dobili tudi tri nove nogometaše, s katerimi se bo zaostrila konkurenca za prvo enajsterico.

Enoletne pogodbe so namreč podpisali Marko Jurić, Diangi Matusiwa in Stanley Aborah, ker pa je za njih potrebno še urediti papirje, je za pričakovati, da bodo imeli pravico zaigrati po reprezentančni pavzi sredi septembra.

Diangi Matusiwa in Stanley Aborah, ko sta bila soigralca pri Den Boschu

Jurić igral v županijski ligi, temnopolta pa v Belgiji in na Nizozemskem

25-letni Hrvat Jurić je že dalj časa treniral v Murski Soboti, po izobrazbi pa je napadalec. Nazadnje je bil član Funtane, pred tem pa je igral za Čapljino, Slobodo Tuzla, Vrsar in Zminja.

Matusiwa je napadalec, star 26 let, prihaja iz Angole, vendar ima nizozemski potni list. V svoji karieri je igral za SV Argon, FC Omniworld (29 tekem/11 zadetkov), Den Bosch (73/24), APOP Kinyras (9/1) in nazadnje za belgijski Tienen (30/9). Ima tudi en nastop za reprezentanco Angole.


Zadetki Matusiwe

Aborah je petindvajsetletni igralec sredine igrišča, ki je svojo člansko kariero pričel v Ajaxu (4/0), nadaljeval v Den Boschu (21/3), Denderju (3/0), še enkrat Den Boschu (36/3), Trenčinu, Gilinghamu (1/0), Cappellenu (14/8) in nazadnje Vitesse iz Arnhema (13/1). Prihaja iz Gane in ima belgijski potni list.

Edini zadetek Aboraha v dresu Vitesseja

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. mura4ever
      01.09.2012 ob 14:04 mura4ever

      Super!!

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.09.2012 ob 14:19 muraš gost

      vse lepo in prav :) vseposejde pijše ka fajić ostaja pri Mure ampak na radio murski val so pravle pri poročilaj ob 13h, ka je odišo..zna što kaj več? Fala :)

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.09.2012 ob 15:11 gost gost

      odšel je :(

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. mura4ever
      01.09.2012 ob 15:25 mura4ever

      kama?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.09.2012 ob 15:34 muraš gost

      žalostno.. izgubili smo neverjetno dobrega igralca v konici napada, škoda zares :( kam pa je odšel? :/ .. vupajmo, ka do te nove igralce dobro zapunile to mesto!:) MURA ENKRAT, MURA VEDNO!!

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.09.2012 ob 15:53 ???? gost

      kama bi pa te naj šau či gučite ka bi naj odišo? malo si preštite novice na splete ge je dokazano, ka ostane v mure

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.09.2012 ob 15:56 RITOLIZNIK gost

      na teletexi piše ka FAJIČ ostane

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      01.09.2012 ob 16:42 gost gost

      fajo je ze na zdravniških v bolgariji

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. slavko1958
      01.09.2012 ob 16:44 slavko1958

      Pravilno, da je Mura05 dobila okrepitve

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      01.09.2012 ob 17:11 muraš gost

      mijslin ka so to kar dobri igralci ka so podpisali,bar ka san gledal po videih in za kakše klube vse sta nastopala,vsi ti klubi so močnejši od mure,če glih špilajo v drugi ligi,pa so še vedno močnejši,bodimo realni!fajič..ma on je bil nekaj tekem minus za ekipo,tak kak eterovič,stojita kak lipova bogeca naprej..tak se gnes ne špila več..mijslin ka bi bilo dobro da se fajiča mura čim prej reši,ker kolko sem slišal soigrlce se obnaša arogantno,podjebavle..on je igralec manj na igrišči,isto kak eterovič,,tak pač je,bojmo realni.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      01.09.2012 ob 17:30 joško gost

      gost-muraš, tij pojma nemaš od fuzbala...oprosti, tou je moje mišljenje, nemo pa ti pijsal zakoj...

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      01.09.2012 ob 17:32 prekmurec gost

      mislim ka si ti muraš napisal kar prav,,ali mene nekaj drugega briga,kdo so ti nizozemci,jaz san vesel če pridejo v klub pa vložijo,če bi mel jaz dosta pejnez,bi vložo v muro pa se boril za naslov prvaka,mijslin ka bi bilo na tekmah več kak deset tisoč ljudi,verjemite..mijslin ka je slovenska liga dobra liga,ge se špila soliden nogomet,pa kar lahko se da priti v evropo,vsi pa vemo kaj ta prinaša,če si prvak maš lažje nasprotnike kak v ligi evropa,mar ne??pa poglejmo koga je maribor vrgel ven,bosance,luxenburžane..koga pa mura??mijslin ka maribor nebi prešel niti baku,ker so ti močni..zato,bi bilo pametno se boriti za prvaka,lažja je pot v evropi,pa poglejte nasprotnike??urediti stadion,pa pripelati dva vrhunska igralca,ju dobro plačati,ostalo domači fantje in je uspeh zagotovljen,mar ne???

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. nula
      01.09.2012 ob 17:49 nula

      fajič je odišo v bosno nektarine brat ka de imel za pivo ha ha ha

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      01.09.2012 ob 18:32 traner gost

      kje si vrabček zdaj

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      01.09.2012 ob 18:49 igralec gost

      Upam si trditi, da bo Mura05 imela enega izmed najmočnejših napadov v Sloveniji in širše ;)

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      01.09.2012 ob 19:11 pes gost

      1.Ti investitorji so sigurno pravi stručnjaki v trženju igralcev! Ta podatek drži 100% 2.kar sem razbral z nedavnih izjav z javnost in nekaj podatkov, ki sem jih pač slišal,nekaj tudi Iz zaneslivih virov lahko sklepamo, da bojo nizozemci v klub vozili mlade talentirane Igralce, take ki se bojo hoteli tukaj dokazat, da se potem prodajo v večje klube,.. Ti igralci bojo ziher zelo kvalitetni za slo ligo, se bojo hoteli dokazovat in čim prej v večje Klube kar je dobro, bojo sem prišli igrat, ne pa glumit pa nevem kaj, .. Ti igralci kot tu piše ne bodo kluba stali nič, vse krijejo investitorji stanovanje plače itd,.. Torej klub nebo mel stroška z njimi! Seveda investitorji nekaj hočejo v zameno, to pa bo Denar od prodaje igralcev! In na ta način bojo oni služili, tu Topič navaja, da bo nek delež Mel zraven tudi klub, kak delež nevemo, vendar če bi bilo tam 20% bi bilo to fantastično Bistvo služita oba klub in investitor! Stem da klub nima stroškov,ima pa kvalitetne igralce, ki potegnejo druge za sabo! To vse skupaj zgleda super, še posebej če vemo da v muri nikoli nismo imeli sposobnih ljudi, Da bi prodali igralce! 3.Kar se tiče teh treh okrepitev, črnca sta sigurni zelo dobriva igralca za slo ligo, tisti tretji je sporen, ampak kot sem razumel tega niso pripeljali nizozemci! Omenja se Mario Sačer,če bo To res, je to zelo dobro, ker gre za izjemnega igralca,ki ga poznam že od prej,je pravi strelec!Je pa res da lani ni dobil prave priložnosti,.. Samo ne vozit povprečne igralce, na posojo, ker stem delamo samo usluge drugim klubom, .. 4. Mlade igralce, pa poslat na posoje naj se grejo kalit v nižje klube, med tednom pa naj redno trenirajo z prvo ekipo mure, ,.. 5. Seveda bi bilo treba slišat vse bolj podrobno in še več informacij z njihove strani, pa to hitro, ker časa ni! 6.Upam da Topiču uspe, ker topič ni pokvarjen, je edini ki je vsaj nekaj hotel naredit in se trudil, upam da opere svoje ime, ki je bilo tako popljuvano , za kar si je delno sam kriv,za večino pa vsi Drugi v muri in okrog nje, ki so vse oz vso svojo nesposobnost valili na njega in bili lepo potuhnjeni Kot podgane v brlogih! To se enostavno mora podpret, ker drugače mure v roku dveh let nebo Kar pa nihče noče, razen nekaj potuhnjencev, ki se za to močno trudijo, in potem bo spet topič kriv Premislite kaj boste naredili, bodite za MURO in ne proti topiču!!! 7. ZA VAS KI RUŠITE TO IN KI RUŠITE MURO, DAJTE POVEJTE VAŠE IDEJE, POKAŽITE DENAR, GARANTIRAJTE Z NEČEM DA MURA PREŽIVI, MORDA PA MATE BOLJŠE REŠITVE,KOT SO TI NIZOZEMCI, NA MIZO Z NJIMI !!!

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      01.09.2012 ob 19:58 muca gost

      kdaj bo pa novi uradni napovedovalec na tekmah?

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      01.09.2012 ob 20:14 Rambo gost

      Če Topič ostane...in kar se z kvazi Italjanskimi, Nigerijskimi,...****jskimi investitorami tudi trudi,...potem Mura neje več moj klub!! Bil san na vseh evropskih tekmah, ka me je koštalo, z ženo vred (in to samo za karte) cca 100 €, kere san rade vole prispevo, z vupanjon ka se stvari obrnejo v pravo smer. Čuto se je nekšni premik v pravo smer. Ampak ka zdaj šten. Sramota!! Dokič nede liden v Prekmurji oziroma navijačon Mure jasno, ka trenutni vodlilen kader more oditi, pa če tudi oblubla ka Abramović pride , se nede nič popravilo. Človek je pripelo v UO lidi, keri kak se je kesnej pokazalo, nejso prispevali niti € v klub....tašen človek more iti!!! Nesposobnež in nevaren za klub. Zato pri meni vsakšne igrice in dodaten cirkus odpadeta. Topič more iti. Te si pa lejko zgučavlemo o nadalnjih korakih. Seveda pa v paketi more leteti tudi Puhan. O njen nemo zgublo besed.

      4 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      01.09.2012 ob 20:49 gost radio prekmurje gost

      NAPOVEDOVALCA TREBA TUDI POD NUJNO ZAMENJATI:: PA DATI PRILOŽNOST KAKEMU MLADEMU Z BOLJŠIM PRISTOPOM:L:P:

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      01.09.2012 ob 20:49 ... gost

      V prekmurju itak nega dobrih igralcev dobro ka so pa tujci prišli v klub in končno nega tiste vizije kak je alni na začetki domači do špilali

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      01.09.2012 ob 20:59 gost gost

      Menjajte napovedovalca.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. mura4ever
      01.09.2012 ob 21:12 mura4ever

      Rambo mas resitev oz. jo sto ma? Ce pa nisce nesce v klub, eno leto smo ze v prvi ligi pa nisce nej priso...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. nula
      01.09.2012 ob 21:19 nula

      vi znaten pametnjakoviči zakaj je Topič zgubo službo sposodo si je penaze v firmi pa nej imel nazaj dati pa so ga švabi skinoli tak ka malo brenzati z izjavami prle je CELEC nesposoben ka nemre odati enoga igralca vem ka smo imeli z nji opravka dal roko za pet minut pa spreminjo mnjenje je obični PEDER

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      01.09.2012 ob 21:51 hahaha gost

      Še malo pa bou pomale pa drugo leto, nej več MURA 05, pač pa MURA 13 pa nej več 3 snl pač pa 5 liga spodaj HA HA HA

      2 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      01.09.2012 ob 21:57 Rambo gost

      4ever-tak lejko vodi klub moj sosid, ka nema pojma o fusbali!! Ti si tipičen primer razmišljanja slovencljna...

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. mura4ever
      01.09.2012 ob 22:18 mura4ever

      rambo te pa ti predlagaj koga ka de bouse, ne vidis ka nisce nesce v klub, smo sli v prvo ligo pa se nej blo teh sranj pa je isto blo!! Ajde naj pridejo te ze enkrat sposobni za klub...

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      01.09.2012 ob 22:20 gost gost

      Pojma nemate ka gučite - tau ka so pripelale neje niti za tau ka bi paradajz raso po njeme - vido na treninge.Samo naj vozijo , ka do te naši pravi domači igralce na klopi lepo sedeli pa se z njih smejali ali pa do šli nekan v tujino špilat.Ka ščen povedate - jebote te video ,na lastne oči vido ka je tau za igralcof,tej Jurič gola nemre trüfite z 10 metrof ,daj priložnost domačeme igralce kere de se boril za tau barvo nej pa nekše kmete kere nite ne vejo kama so prišli.Topič vas je že parkrat nategno zdaj pa še ednok več.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      01.09.2012 ob 22:23 pepek gost

      Gost muraš,gost pes in vsi ostali,ki tako zagovarjate Topiča ,rečem vam samo žal mi je mure, vi ste pogrebci verjamite mi,kaj zdaj vlačite neke nepoznane igralce vrat na nos.Kdo je pripeljal muro tako daleč,zdaj pa pluvate po Fajiču in Eteroviču,samo vi ne bi vidli evrope,če nebi bilo njiju in še ostalih igralcev,ki so prispevali k zmagi in pustili srce na igrišču. KDAJ pa še predsednik kljuba kopuje igralce od kod mu denar, naj raje plača igralce za nazaj. Komu boste vi garda Topičeva potem odgovarjali, ko bo vse skupaj vrag vzel. Se zavedate da uefa rabi poročilo septembra o vseh plačilih igralcem, kaj mislite da vam bojo spet podpisali bianko menice.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      01.09.2012 ob 22:26 hasan gost

      ma nemoj !!

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      01.09.2012 ob 22:30 vrabček gost

      Gost pes,mislim,da si ti to Topič,ker isto vlanca,kak ti v svojih dopisih po medijih, Mura05 ima svoje iogralce, ki so nas pripeljali v Evropo. TOPIČ mi moramo prodajati naše talente, kaj misliš da bo dajal za vstopnico in bom gledal tujce,da se bojo učuli pri nas igrati nogomet,TOTALNO BOLANE IZJAVE,ali pa nepoznavanje nogometa.ŠKODA

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. mura4ever
      01.09.2012 ob 22:30 mura4ever

      pepek igralce nucamo, vidis ge smo na lestvici, so pa nej strosek kluba, nika van ne pase!!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      01.09.2012 ob 22:45 jožek gost

      gost-pepek...jes ti dan prav, se vijdi ka se nekaj razmiš v fuzbal...bi pa še povedal ka trbej dati šanso ten kere so bilij zdaj pripelani ka povečajo konkurenco med igralcami, ka se dokažejo tudi nam in mijslen ka de znal trener zbrati, postavite na igrišče najboukše, ker je mladi trener in bi se rad dokazal nej pa je nekše že znucani pa pokvarjeni trener ka bi poberal pejneze od igralcof ka do lejko špilale eli pa od njihovij menedžerof...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      01.09.2012 ob 22:46 pepek gost

      S takimi nepoznavalci nogometa se jaz ne mislim prerekati po foromih. Moje mnenje je in v to sem stoprocenten,da ta ekipa,ki je igrala v evropi je zelo dobra ekipa. Samo v tako neurejenem klubu se ne more igrati sproščeno, kjer predsednik niti telefona ne dviguje igralcem in nimajo niti za sendvič, naj se uredijo zadeve, pa bojo tudi zmage v prvi ligi.Samo ne vlačite nekih šalabajzarjev, ki ne znajo igrati nogometa,idite na trening pa boste vidli, kako igrajo. To je zadnje da komentiram,ker imam bolj pametno delo kot razpravljati o nogometu z nekom,ki nima pojma.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. mura4ever
      01.09.2012 ob 22:50 mura4ever

      dr.pepek, strokovnjak!!

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      02.09.2012 ob 9:34 liverpool gost

      Nej ka be samo pejneze odnesli napravili pa nika kak ponavadi ................ pa stare tajkune z bivšega vodstva skinote naj plačuvajo vstopnino kak si ostali ............. pa pejneze naj dajo nazaj ka so spokradnole ka to golazen nemo naštevo oni dobro znajo što so Kar se tiče okepitev pa SUPER

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      02.09.2012 ob 11:51 ante gost

      gost - pes Jaz imam rešitev: IGRAJTE S TEMI IGRALCI. DAJTE JIM NEKE POVPREČNE PLAČE KATERE BODO 100% DOBILI. ČE BO PAČ SLABŠE ŠLO BOSTE SE LAHKO V DRUGI LIGI IZKAZALI. TEMELJ PA POSTAVLJAJTE NA DOMAČIH NOGOMETAŠIH KATERIH JE VEČ KAK PREVEČ! lp

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      04.09.2012 ob 8:49 mura 05 gost

      Gost pes,mislim,da si ti to Topič,ker isto vlanca,kak ti v svojih dopisih po medijih, Mura05 ima svoje iogralce, ki so nas pripeljali v Evropo. TOPIČ mi moramo prodajati naše talente, kaj misliš da bo dajal za vstopnico in bom gledal tujce,da se bojo učuli pri nas igrati nogomet,TOTALNO BOLANE IZJAVE,ali pa nepoznavanje nogometa.ŠKODA-----------------PA TE VPRAŠAM,KOGA JE PRODAL CELEC,NIKOGAR KER NI SPOSOBEN,PA FAJO JE BIL KOT VROČA ŽEMLJA PA GA NI USPEL PRODATI,NESPOSOBNEŽ

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    38. gost
      04.09.2012 ob 16:24 GOST LJUBLJANA gost

      PREKMURCI POJDITE DELAT: DA NE BOMO MI ZA VAS DELALI:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    39. gost
      05.09.2012 ob 0:55 rauraš gost

      Klub rabi TEMELJITO prevetritev v upravi. Torej celotna uprava naj odstopi. Klub potrebuje vizijo ne za naslednjih pol leta in leto, temveč minimalno 5 let. Mura visi iz dneva v dan. "životari" od mesca do mesca in to je nič drugo kot potop. Treba je postavit temelje, ter graditi po načrtu če ne se nam bo podršo še enkat kot pred slabimi 10 leti.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.