https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Ključarovcih svečano odprli prenovljeno cesto

Ključarovci, 02.09.2012 ob 13:56  

V Ključarovcih je včeraj na deževno popoldne potekala slovesna otvoritev ceste skozi vas, odslej pa sta na tem delu urejena tudi pločnik in javna razsvetljava.


Zbrane so pozdravili, mag. Branko Belec, župan občine Križevci, Drago Kšela, predsednik vaškega odbora in Pavla Majcen, direktorica Komunalnega podjetja Ormož.

Investicija je vredna 960 tisoč evrov in vključuje rekonstrukcijo dobrih 1,8 kilometra cestišča med Ključarovci in Grabami. Celovito so obnovili cestišče in zamenjali cestno podlago v širini petih metrov. Obnovili so še most in propuste ter izgradili meteorno kanalizacijo. Urejeni so tudi pločniki in javna razsvetljava.

Manjši del je bil sofinanciran po Zakonu o financiranju občin, skoraj pol milijon evrov pa je zagotovljenih v proračunu križevske občine. Občini Križevci je uspelo pridobiti sredstva za sofinanciranje pločnika iz sredstev programa razvoja podeželja in evropskega kmetijskega sklada v okviru programa Evropa investira v podeželje.

Po uradnem delu otvoritve, svečanem prerezu traku, so se po novi cesti zapeljali s starinskimi kolesi in oldtimerji, motorji in avtomobili, pridružilo se jim je tudi nekaj traktorjev. Na prireditvi so nastopili Vaški fantje iz Ključarovcev, Prleška godba na pihala ter folklorna skupina iz Križevcev. Kljub dežju se je veselo proslavljanje nadaljevalo še vse popoldne.

Več fotografij si lahko pogledate v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.