https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Svetniki v Apačah skregani, danes nadaljevanje prekinjene seje

Apače, 04.09.2012 ob 9:48  

Prejšnji teden je bila v Apačah sklicana 10. redna seja občinskega sveta. Malokdo ve, da je trajala manj kot 10 minut. Po tistem, ko je župan prebral celotni dnevni red seje, ga prisotni svetniki niso sprejeli in na ta način se je seja zaključila.

Župan občine Franc Pižmoht je ob koncu svetnike opozoril da za tako ravnanje opozicije, da bojkotirajo dnevni red, ni nobenega razloga, ker je le-ta povsem korekten in realen in dejansko s tem tudi ovirajo nekatere postopke, ki se morajo izpeljati v prihodnosti. Prav tako je izrazil žalost ob tem, da so nekateri izkoristili odsotnost svetnika Manfreda Soverja,ki je bil odsoten zaradi službe. S tem zanesljivo niso naredili nobene usluge ne sebi, niti občankam in občanom ki pričakujejo od njih da delujejo predvsem odgovorno in v njihovo korist. Takšno ravnanje ga je zelo presenetilo in po njegovih besedah kaže na to, da ne gre za nič drugega kot za nagajanje in s tem oviranje vseh ravnanj in dejanj. Na račun tega tudi niso mogli sprejeti nove cene vrtca, ki bi bila po godu občanom  torej bi bila cena nižja.
Ob koncu je župan povedal še, da se je to zgodilo prvič in da je bil povod za ta dogodek  8.točka dnevnega reda na katerem bi določili prejemnike priznanj Občine Apače za leto 2012.
anes, 4. septembra 2012, ob 17. uri se bo seja nadaljevala. Upajmo da tokrat uspešneje...

Župan občine Franc Pižmoht je ob koncu svetnike opozoril, da za tako ravnanje opozicije, da bojkotirajo dnevni red, ni nobenega razloga, ker je le-ta povsem korekten in realen in dejansko s tem tudi ovirajo nekatere postopke, ki se morajo izpeljati v prihodnosti. Prav tako je izrazil žalost ob tem, da so nekateri izkoristili odsotnost svetnika Manfreda Somerja, ki je bil odsoten zaradi službe. Takšno ravnanje ga je zelo presenetilo in po njegovih besedah kaže na to, da ne gre za nič drugega kot za nagajanje in s tem oviranje vseh ravnanj in dejanj. Na račun tega tudi niso mogli sprejeti nove cene vrtca, ki bi bila po godu občanom - torej bi bila cena nižja.

VIDEO:

Ob koncu je župan povedal še, da se je to zgodilo prvič in da je bil povod za ta dogodek 8. točka dnevnega reda, na katerem bi določili prejemnike priznanj Občine Apače za leto 2012. Očitno se vsi s predlogi niso strinjali ... 

Danes se bo prekinjena seja nadaljevala. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.09.2012 ob 12:39 svetnikiobčine gost

      .....svetniki so županu med drugim očitali, da ignorira opozicijske svetnike, da ne odgovarja na vsa njihova vprašanja in pobude, da so razprave v občinskem svetu na ravni gostilniške debate, da v občinskih komisijah in odborih kadruje samo svoje ljudi ....poudarili pa so tudi, da se po njihovem mnenju občinska uprava in župan premalo trudita za pridobitev evropskih sredstev in razvoj občine. ....seveda, še kar nekaj podobnih županov obstaja v Pomurju!!!

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.